2020. június 20., szombat

cherry on top

Mennyire jellemző, hogy az, hogy már nem muszáj elintézni a bevásárlást a piacon 9 előtt, azt váltja ki belőlem, hogy 10 körül még mindig itt ülök a pizsamámban a cseresznye-eper-banán turmixom meg a halom sonkám-uborkám felett, meglehetősen messze attól, hogy kitegyem a lábam itthonról. Hát igen, mindig is tudtam, hogy nekem jót tesznek a keretek. Egyébként meg egyszer, még régen Vácon szombat délelőtt 11 után csattogtam ki egyszer a kutyával, és az egyik néni ajánlgatta a portékáját nekem, de pont nem akartam olyasmit, amit ő árult, mire odaszólt a mellette mézet áruló bácsinak, hogy aki ilyenkor jön, az már nem vesz semmit. Vagyis ha későn mész, már a kofák sem vesznek komolyan, ami számomra igazi sértés, hiszen a piac az én templomom szombat reggel. 

Amit még sértésnek veszek, az az időjárás: akartam venni egy új birkit (a Mayarimat anyukámnak adtam, nem szerettem, túl széles volt a talpa), de nem vettem, mivel most is tornacipőt hordok, mert szerintem túl hideg van a papucshoz. Mára egyébként szép időt mondtak, és arra gondoltam, hogy bedobom a törölközőm, a Pamela Andersson fürdőruhám, meg egy doboz cseresznyét a kocsiba, és elgurulok a Külker Parkhoz strandolni és olvasni. Aha. Befagyna a fenekem, szerintem 20 fok sincs, hol a nyár? 

Tegnap este kicsit duruzsoltunk telefonon Barnival, ugye ő a Balcsin van a srácokkal meg az unokatesója kutyijával. Én nagyon szeretem őt, és imádunk együtt lenni, de szerintem annyira fontos időnként időt tölteni külön is, hogy érezzük, hogy két különálló lény vagyunk, saját, független, önmagában is kielégítő élettel, és az csak egy plusz, hogy mi együtt vagyunk, most már családként, és imádjuk egymást. 

És mint ma reggeli legfontosabb infót szerettem volna elmesélni, mivel rájöttem, hogy egy csomóan nem ismerik, hogy anyukáméknak van meggymagozójuk, ami egy kis műanyag szerkezet, bedobod a cseresznyét vagy meggyet, nyomásra egy kis fém botocska kiszúrja a magot a közepéről, gyors, hatékony, és nem lesz még a plafon is meggyes meg cseresznyés. Ez a frissen fehérre lakkozott körmeim és a cseresznyés turmixom összeegyezhetetlenségéről jutott eszembe reggel. 


19 megjegyzés:

  1. Az én anyukámnak is volt ilyenje, de a magok egy jó nagy részét sajna bent hagyta.
    ÉN amúgy gumikesztyűben magozom a cseresznyét meg a meggyet. :)) Azóta nincs ilyen problémám, spriccelgetni meg nem nagyon szoktam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ez most kicsit pornós lett, de értitek, tudok úgy magozni, hogy ne spricceljen szét, de azt én is utáltam, hogy fekete a körmöm, meg a kezem.
      Én jobbára megaszalom amúgy mindkettőt, úgy nagyon fogy, sütiben, levesben, nem igazán.

      Törlés
    2. Már mi se használjuk, csomót bennehagy. Én biztosítótűvel magozok, szigorúan a kertben.

      Törlés
    3. Ilyen five minute crafts videokban van, h sorosuveg szajara rakva szivoszallal nyomja at rajta a magot. Sose probaltam, lehet, h tok hatastalan es csak videon mukodik.

      Törlés
    4. az túlzás, h csomót, szokott benne maradni, da ha jó benne a tömítés, amin átnyomja, meg odafigyelve csinálod, akkor ezerszer gyorsabb, hatékonyabb és tisztább, mint bármi más. A végén finoman meg szoktuk nyomni a cseriket, és akkor kiderül, ha valamelyikben maradt mag. Nyilván nem muszáj használni, de a családom életében game changer volt.

      Törlés
    5. Lehet az a baj, hogy a miénk régi, kb 30 éves.

      Törlés
    6. @szinvaltoszemulany: sajnos nem működik, 2 hete próbáltam :( ugyanúgy tiszta vörös lesz a kezed, spriccel, stb. Ráadásul a kisebb szemek beleesnek az üvegbe.
      Elgondolkoztam a meggymagozó vásárlásán, de aztán rájöttem egy sokkal jobb módszerre: gyerekmunka! ;) egy egész napot tudtam nyugodtan home officeban dolgozni miközben a gyerekeim először leszedték a fáról a cseresznyét, majd kimagozták (szerencsére volt annyi eszük, hogy kisgatyora/bugyira vetkőztek előtte). Aztán csináltam belőle 5 mini üveg lekvárt.

      Törlés
    7. Anno nálunk is azzal ment el a nyári szünet első hete, hogy reggel megkaptuk az egy egy zsák borsót tesómmal, anyáék el dolgozni, mire hazajonnek, kész legyen :-))

      Törlés
    8. @Zsuzsa: akkoriban utáltam, de most teljes mellszélességgel támogatom :)

      Törlés
    9. Kezdem érteni, bár az enyémek még picik.

      Törlés
  2. Nekünk volt ilyenünk gyerekkoromban, nagy meggyszörp gyártók és fogyasztók voltunk. De mindig a teraszon használtuk, lehetőleg fürdőruhában, mert célszerszám ide vagy oda, mészárlás jellege volt a munkának :)

    VálaszTörlés
  3. A mi kapcsolatunk titka is az szerintem, hogy srác 24 órát dolgozik. 😀

    VálaszTörlés
  4. de ez mi, komolyan kiment volna a divatból a meggymagozó? nekem annyira alap az ilyen műanyag meggymagozó gép, meg a paradicsompasszírozó, meg a fém diódaráló, a tésztanyújtó... na jó, mi ilyen család vagyunk :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyszer anyam kerdezte a konyhamban allva, hogy hol a krumplinyomo. Mondom, sehol, mert nincs. Niiiincs? De hat hogyan csinalok nelkule krumplipuret??!!! Ugy, hogy utaljuk a krumplipuret, es sosem csinalok. :DDD Nala is tele van a szekreny mindenfele alkalmatossaggal a kezi husdaralotol kezdve a tojasszeletelon at a KRUMPLINYOMOIG. :)

      Törlés
    2. Dehogy ment ki. Nekem is van minden, még fánkkiszedő kanalam is, csak kb minek.

      Törlés
    3. És a rendes fém mákdaráló! Attól egészen más íze lesz a gubának ❤️❤️❤️

      Törlés
    4. En villaval nyomom ossze a krumplit.

      Törlés
  5. Én víz alatt magozom a cseresznyét, mármint a cseresznye van a csap an víz alatt, nem én :D a mostani adag kimondottan kukacos volt, a magozónál félnék, hogy a kukacok bent maradnak.

    VálaszTörlés