2020. június 21., vasárnap

almost there

Tegnap délután elmentem a Westendbe, mert vennem kellett pár dolgot. Barni mindig mondja, hogy hát itt áll az autóm a ház előtt, menjek azzal, de én sokkal szívesebben tömegközlekedek, 1 percre lakunk a villamosmegállótól, úgyhogy most is azzal mentem. Voltam DM-ben körmlakk-lemosóért, vettem gyerek-dolgokat a HM home-ban, hogy egy kicsit pimpeljük a szobáját, voltam gyógyszertárban arckrémért meg vaspótlóért, meg megnéztem a Zarát, mondjuk azt csak kb. kiállítás-szinten, mert minek vennék bármit erre a vemhes nyúllány testalkatra - ha minden igaz, hamarosan eltűnik a gömb-formám. Már a HM után is éreztem, hogy nehéz, és kicsit fáj is, úgyhogy lassítottam, de azért elintéztem még, amit kellett. Aztán mikor gondoltam, hogy elindulok haza, épp a Westend Lehel tér felőli oldalán voltam. Kisétáltam az ottani kijáraton, hogy legalább a maszkom levehessem, sétáltam 50 métert, és akkor éreztem, hogy nekem ez nem fog menni. Annyira nehéz volt a séta, feszült a medencém, hogy gondoltam, ha most gyalog elbattyogok a villamosig, meg átszállok a Margit hídnál, akkor tuti megszülök valamelyik villamoson. Úgyhogy a Hilton előtt leültem egy padra, és az appon keresztül rendeltem egy Bolt taxit - én, aki amúgy utálom a taxikat. Kb 2 perc múlva ott volt, 8 perc alatt hazavitt, nem kellett beszélgetni, és fizetnem sem kellett, mert az appon keresztül történik az is. Úgy tűnik, mostantól iszonyúan ki kell számolnom, főleg, ha egyedül vagyok, hogy mit, mennyit bírok. 

Egyébként most, hogy már kb bármikor szülhetek, gyakran eszembe jut a jelenet a SATC filmből, mikor Charlotte hatalmas pocakkal beül egy étterembe és meglátja Biget, aki nem sokkal előtte hagyta cserben Carrie-t kb az oltár előtt. Charlotte fejvesztve menekül a csomagjaival, Big meg utána, és Charlotte leordítja a fejét, hogy hogy tehette ezt a menyasszonyával - és akkor elfolyik a magzatvize. A többi meg már történelem. Szóval lehet, kicsit jobban kellene vigyáznom magamra, hogy ne mondjuk a 4-6 villamoson történjen ez velem. 

Barni egyébként ma is mondta, hogy nyílnak a művész mozik, menjünk, nézzünk meg valami filmet, meg tudja, hogy imádom Bécset, és hogy bármikor beülhetünk az autóba, szívesen elvisz, ha akarom, én meg nézek rá, hogy édesem, én már nem bírok 2 órát végigülni a Cirko valamelyik fapados székén, meg hát imádom Bécset, meg biztosan vonzó, hogy a bébinknek osztrák állampolgársága (is) legyen, de én ilyen kalandokra most egy darabig nem vállalkozom inkább. 

5 megjegyzés:

  1. Izgalmas :) Kitartást a végéhez!

    És, hogy a lényeget is megragadjam, egy baba nem lesz attól osztrák állampolgár, hogy itt születik. A szülei állampolgárságát kapja minden esetben, így pl. a mi lányunk is csak magyar állampolgár.

    VálaszTörlés
  2. Huh! Nagyon menő vagy, hogy ennyi boltot végigjártál, én ezt terhesség nélkül is nehezen viselem. :)
    Amikor nyolc hónapos terhes voltam és nyomtam a hasonló köreimet, minden boltban szörnyülködve néztek rám, hogy ilyen nagy hassal hova nyomulok, vagy ikreket várok? pedig akkor még volt egy hónap,csak nagy hasam volt.
    Egy ismerősöm most szülte a harmadik gyerekét, kérdeztem, na és hogy volt a szülés a korona alatt. Mondta, hogy hát egyedül szült, mert a többi gyerekre a férje vigyázott ugye, de nem is az volt a durva, hanem mikor kiderült, hogy jutott el a kórházig. Nem taxival ment be, vagy bevitte valaki, hanem egyedül vezetett be a kórházba fájásokkal. Tényelg az lehet, hogy a harmadik gyerekre már totál lelazul az ember...

    VálaszTörlés
  3. Én is mindig attól féltem, hogy csak otthon legyek, mikor kezdődik és ne egyedül. Hála istennek, úgy is lett. Egyébként tényleg vicces ez a pukk, ömlik a magzatvíz, mindkétszer ez volt. Van benne valami vicces. Ok, tudom, nők nagyrésze fájással indít, de nekem ilyen filmes indítás jutott.

    VálaszTörlés
  4. Csütörtökön az egyik mindenórás barátnőmmel találkoztam, limonádéztunk, amikor ráírt a pasija, hogy "hogy vagy, érzed, hogy esetleg szülni fogsz vagy elmehetek biciklizni?" - annyira cuki volt :D

    Mindeközben mi hármasban vagyunk barátok, ő, egy srác meg én és a srác meg tökre nem értette meg, hogy nem, délután 5 után már nem tudja, megígérni, hogy tényleg ott lesz a találkán és addigra ő már annyira elfárad, hogy abból a randiból vagy lesz valami vagy nem, inkább legyen közös ebéd. És hát a fiú tök nehezen értette meg. Lehet, hogy ő mehetne Barnival Bécsbe :D

    Amúgy ennyi boltot végigjárni szerintem terhesség nélkül is pont elég :D

    VálaszTörlés