2020. június 27., szombat

hűs víz

Megint itt vagyunk a Balatonon, végre igazi nyár van, ma háromszor is úsztam, csodás a víz, meg az érzés is, hogy sokkal könnyebbnek érzem magam benne. Kicsit látványosságnak érzem magam a strandon, egy csomóan kérdezgetnek, nem csak ismerősök - tény, hogy óriási a pocakom, de hát mekkora legyen, elméletileg 2 hetem van a szülésig. Az egyik nő mondta, hogy hát látszik, hogy fent van még nagyon a hasam, ráér ez még, és igazság szerint én sem érzem úgy magam, mint aki mindjárt szül. De ha igen, akkor is otthon vagyunk egy óra alatt, szóval nem stresszelem magam különösebben. Ma még a lábamon is kifestettem a körmöket, nem mondom, hogy könnyű volt, de tök szép lett. Én abban reménykedem, hogy van még két szép, hosszú hetem, amikor még tudok találkozni néhány emberrel, akivel szeretnék, olvasni, pihenni, ilyesmi. 

Keddig maradunk, úgy néz ki, hogy Barni a jövő héten talán újra elkezd dolgozni. Angol a cége, meg egy csomó amerikaival dolgoznak együtt, és ezek az arcok egyszerűen még nem jöttek, nem jöhettek vissza, meg nem akarják elkezdeni a melót úgy, hogy érkezéskor tolni kell két hét karantént. Tök jó volt nekünk, hogy ilyen szép nyugiban tudtunk készülni a babánkra, de tény, hogy az, hogy március eleje óta nulla bevétele volt, az azért kemény. Persze, volt félretett pénzünk (el sem tudom képzelni, mit csinált, akinek nem volt, zenészek, művészek stb), nekem van valamennyi bevételem, nem szenvedtünk hiányt semmiben, még úgy sem, hogy a babának azért kellett venni dolgokat, dokik stb, és azért a cégét fel kellett tartani, meg hát na. Kicsit nyugodtabbak leszünk, ha újra tud dolgozni. 

A héten is voltak találkozóim, annyit szoktam kérni, hogy az előttünk futó villamos vonalán legyenek a randik, ami pl a Batyi tér, a Coyote meg a Francziska. Meg még az is fontos nekem, hogy légyszi ne a szülés meg a terhességem legyen a fő téma, de igazából ez természetes szinte mindenkivel - persze, elmesélem, hogy mi újság, hogy hogyan érzek ezzel kapcsolatban, de ennyi. Szerintem a jövő héttől már házhoz rendelem a barátaimat. 

ezeket a lányoktól kaptam
ezeket a lányoktól kaptam a szülimre, ami decemberben volt.
karácsonyfás csomagolópapír volt rajtuk. :)

15 megjegyzés:

  1. Az a cicás egy képeslap?
    És szuper a sárga táska!

    VálaszTörlés
  2. Nekem két dolog jutott eszembe, de kezeld a helyén, nem akarok okoskodni. :)
    Egyrészt én is benyeltem anno, hogy első szülés az 10-12 óra, aztán az első gyerekem is 80 perc alatt megszületett a kórházba érkezés után, pedig otthon folyt el a magzatvíz és azonnal indultunk és 10 percre lakunk a kórháztól. Szóval igen, általában annyi, de néha meg nem annyi, és előre nem tudjuk.
    Másrészt ezt bizton állíthatom, hogy irtózatosan rossz utazni szülési fájások alatt, a 10 perc út is kibírhatatlan, minden bukkanó, úthiba elviselhetetlen.

    Szóval tényleg rendeld a barátokat házhoz, biztos szívesen mennek is. :)

    És csodállak, hogy ezt az egészet ilyen jól viselted, csináltad, pedig ezer millió külső dolog nehezítette az életeteket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sőt, elfolyt magzatvízzel nem is igen tanácsos utazgatni.

      Törlés
    2. Hát valahogy el kell jutni a kórházig, teleportálással nem működik még. :)

      Törlés
    3. Oke, igy, h mar kinn van Dani, es talan nem minosul szules elotti ijesztgetesnek - bar nekem segitett adott szituban, h hallottam rola szuleselokesziton, felfogtam mi tortenik velunk, es azonnal tudtam, en mit tehetek abban a szituban a lanyom tuleleseert:
      Nalunk eloesett a koldokzsinor majdnem 4 ujjnyira kiragult mehszajnal. Szerencsere a korhazban, ugy, h fekudtem, es ctg volt a hasamon, igy azonnal eszrevettek, amikor lassult a szive, 13 perc alatt kikaptak belolem & keznel volt minden az ujraelesztesehez.
      Lenyeg:
      Megrepedt burokkal, elfolyt magzatvizzel kolbaszolni oroszrulett. Hanyatt kell fekudni, csipo ala parna, h a baba visszafele csusszon, es mentot kell hivni.

      Törlés
    4. Nyilvan, de ez pl most hogy jon ide? nekem nem folyt el a magzatvizem, tok jol voltam, ugy voltam egy oranyira a korhaztol. Nyilvan barmikor barmilyen szornyuseg megtirtenhet az emberrel egy terhesseg alatt. Ezzel az erovel az ember 2 honappal korabban letaborozhatna a korhaz udvaran.

      Törlés
  3. nekem is fent volt a hasam és pénteken mindenkinek azt magyaráztam,h semmi jelét nem érzem,h jönni akarna, aztán este 9 körül kezdődtek a fájások.. :)))
    Nagyon izgi ez már!

    VálaszTörlés
  4. Mivel a barátaidtól is azt kérted, ne a szülés legyen a téma, így akkor nem írom le hol volt a hasam a hánylerces szülések előtt :-)))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépen kihordtad a kisfiadat, könnyű szülést kívánok!

    VálaszTörlés
  6. Kösz, lányok, az aggódást, nyilván átgondoltam a dolgot előzetesen egy bizonyos szempontrendszer szerint (amibe, bevallom, nem kalkuláltam bele a kommentelőim véleményét), én azt gondolom, hogy több, mint 2 héttel a kitűzött időpont előtt pár nap pont egy órányira otthonról belefér, ha meg mégis menni kell, akkor megyünk. Nagyon jó érzés itt áztatni magam még a hűs vízben, sokkal jobb, mint otthon a 35 m2-n ugyanennyi fokban, de kedden hazamegyünk, és nem jövünk már, csak ha kint lesz a bébi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kommentelőid véleménye természetesen tökre nem számít. :)) És nyilván nem is akarunk belepofázni, csak eszembe jutott, hogy engem mennyire kikészített a 10 perces út is 50-es sebességgel. :)) És mindegyik gyerekemet megszültem a 38. héten. Persze ettől te még szülhetsz a 42. héten is. :)) És abszolút megértem, hogy sokkal kellemesebb ott lenni.
      (Igazából a mai helyzetben simán lehet, hogy valaki eleve majdnem ennyire lakik a kórháztól, ahol lehet szülni, nekem akkor tutit be kellett volna feküdnöm, a harmadik gyerek már 15 perc alatt született meg.)
      Jó pihenést nektek! :)

      Törlés
    2. Gondolom azert a doki ctg meg mehszaj alapjan mondta azt Ilonkanak, hogy menjen Balcsira nyugodtan. Anno nekem is mondta az orvosom h ne parazzak, nyugodtan aztassam magam inkabb, hha menni kell, akkor fel fogunk erni (pedig nekunk egy oraval messzebb van a hazunk Balcsin). Ebben a melegben asszem mindent visz az, hogy be lehet aztatni a bedagadt bokakat, kezeket es nem kell cipelni a dinnyehasat, hanem lebegni a vizben.

      Bobe amugy te vagy a masodik ember, akibol igy “kiesett” a gyerek; egy gimis baratnom szult meg igy, hogy az elso 90 p volt, a masodik 30 (kb mondtak neki h tartsa vissza mert tul gyors...); de elsore nem ez szokott a jellemzo lenni.

      Ilonka, hajra itt a vegehez, izgi ez nagyon mostmar :).

      Törlés
    3. Ja hát abszolút doki-támogatott a dolog. Köszi!

      Törlés
    4. Bocsi Milonka, hogy itt dumáljuk meg. :)) Ha zavar, akkor szólj ránk. :)
      M. Gray, én anyukámból indultam ki, ami hiba volt, mert mondjuk totál más alkatok vagyunk. Na és anyukám engem 18 órás vajúdás után szült meg, és én is így erre készültem, neki akartam állni pl. hajat mosni. :))) De már éreztem, hogy nem fog ez menni. Aztán totál nem így lett. A harmadiknál egy tanuló szülésznőt fogtam ki, totál be volt parázva, hogy a folyosón ejtem ki a gyereket. :) Viszont az ötödik volt a leglassabb, ott 2 óra volt, mégis az volt a legszebb, legjobb szülésem.
      Én meg az az igazság, hogy a legkisebbnél nem hittem a dokinak, mert pl. a harmadiknál 3,5 hétig mondta minden alkalommal, hogy még ma meg fogok szülni, azt mondta gyak meg tudja simogatni a gyerek buksiját. Aztán valahogy mégis bent maradt még egy csomót. A legkisebbet másnál szültem, és amikor ő mondta, hogy szerinte este jövünk majd vissza szülni, és ne menjünk messzire, akkor tökre nem hittem el (mondjuk nem mentünk sehová), aztán tényleg mentünk, és úgy fogadott az ügyeletes szülésznő, hogy jaj, a doktor úr mondta is, hogy este tuti jönni fog. :)

      Engem inkább a fájások alatti kocsizás aggasztana, bár lehet csak én éreztem ennyire borzasztónak kocsiban ülni fájásokkal, nekem kínszenvedés volt.

      Törlés