2020. szeptember 3., csütörtök

country roaaaad take me hoooome

Nagyon jó nekünk most itt Vácon, egészen más itt az ősz, mint Budapesten. Szinte egész nap kint bandázunk az udvaron, reggel egészen csípős hideg van, de közben csodálatosan süt a nap, ami nagyon jólesik - két hete meg még elpusztultunk a hőségtől, milyen fura. Nagyon szeretem a szeptembert. 

Tegnap Kata, a fotós barátnőm járt itt Párizsból, nagyon régen nem találkoztunk, jó volt beszélgetni. Neki francia pasija van (aki kiköpött Adrien Brody), és a munkája miatt is érthető, hogy jobb neki kint, de közben sajnálom, hogy nem élünk közelebb egymáshoz. Ma délelőtt pedig egy régi tanítványomat/barátnőmet látogattam meg  a csodaszép duna-parti házában, meg bemutattam neki a Macit. Ő az, aki két éve, 60 évesen elégelte meg a boldogtalanságot és a férjével való látszat- és kirakatéletüket (pedig kívűlről tényleg irigylésreméltónak tűnt), meg hogy a férje épp a barátnőjével csalta, és beadta a válópert. Nyíltan, mindenféle sárdobálás nélkül tud beszélni erről, és nagyon felnézek rá, hogy ezt meg tudta/merte lépni. Egyedül van, de van 3 gyereke és egy csomó unokája, és sokkal felszabadultabb, mint a házasságában bármikor, utazik (amikor lehet), túrázik, egy csomó új barátja van. Ő is azt mondja egyébként, amit én is szoktam, hogy inkább egyedül, mint egy rossz kapcsolatban. Sétáltunk a csupa zöld Duna-parton is, és meg kellett, hogy állapítsam: nagyon hiányzik a vízpart. 

Nagyon jó most anyuékkal is, kicsit lelazultak, főleg, hogy 4 napot itthon vagyunk most, nem érzik, hogy minden percet ki kell használni együtt. Rengeteget segítenek, már csak azzal is, hogy időnként lefoglalják a Macit 1-1 órára. Apa jön fürdetni, átadom neki Barni feladatait, ő törölgeti meg például a babát, és imádják ezt mindketten. Ma, míg zuhanyoztam, ő a teraszomon babázott, és hallottam, hogy végtelenítve énekli neki a 'Harminckettes baka vagyok én' című katonanótát, amit nálunk a családban mindenki kívülről fúj, még a kicsik is. Csordultig van ilyenkor a szívem a családommal. 

Anya meg sütött pavlovát szilvával meg piros gyümölcsökkel. Szerintem a pavlovánál nem létezik finomabb süti, ma 3 szeletet tüntettem el belőle, és csak a jólneveltségem akadályozott meg abban, hogy további szeleteket tömjek magamba, meg a tudat, hogy akkor holnap már nem lesz belőle több. 








ez pedig én vagyok a reggeliző Macival, meg a @borsdesign fülim

7 megjegyzés:

  1. jajj mesés képek, te meg olyan vagy a képen, mint egy kamaszlány :)

    VálaszTörlés
  2. Szeptember,nagy kedvenc!Szilvás,szőlős,barackos...
    És tényleg,mint egy kamaszlány😊.A Maci édes cukiság!♥️
    Ajjj,ez a Pavlova,azt hiszem muszáj lesz megsütni,mert rég várólistás.A nyár elején sütöttél egy meggyes clafoutist,na az minden hetes azóta.Volt már málnával,fekete ribizlivel,körte-szeder kombóval,szilvával.

    VálaszTörlés
  3. Tényleg olyan vagy ezen a képen, mint egy kamaszlány, a kis Maci pedig nagyon cukin reggelizik. ❤

    A többi fotó is meseszép, igazán gyönyörű helyen élnek a szüleid.
    Daninak fantasztikus gyerekkora lesz és biztos mindig várni fogja, hogy a nagyszüleivel/-nél lehessen. ☺

    VálaszTörlés
  4. Kettőt pislogtok, és már Dani lesz a fotókon, háttal, ahogy biciklizik le a partra veletek. :) Nem csodálom, hogy jól érzed magad otthon, nagyon szép helyen tudsz töltődni :)

    VálaszTörlés
  5. Olyan szep idoszak volt az en eletemben is, amiben most te vagy. Nosztalgiaval gondolok ra vissza. Elvezzetek ki ti is, tenyleg hamar nonek a gyerekek.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépek vagytok! Azt hittem, már elengedtem ezt, de most kicsit honvágyam lett. Idén mi sajnos nem tudtunk a váci nagyszülőkhöz menni, de tavaly hasonlóan jó volt nekünk is. Jó látni a képeidet :) Minden jót nektek!

    VálaszTörlés