2020. szeptember 1., kedd

it was September

Milyen durva, hogy épp szeptember 1-én esik 10 fokot a hőmérséklet. Nekem mondjuk jólesik, csak nem emlékszem, hogy mit szoktam ilyenkor hordani, meg az őszi cuccaim nincsenek is itt. Reggel kiszellőztettem, kicsaptam az összes ablakot meg az erkélyajtót, majd 10 perc múlva jól becsuktam mindet és jól felöltöztettem magamat meg a minit is meleg cuccokba. Nemsokára sütök egy szilvás morzsasütit, hogy kicsit bemelegítse a sütő a lakást, az illat pedig jó kis őszi hangulatot teremtsen. Délután Barni levisz minket Vácra, és ott is maradunk péntekig, hogy a nagyszülők kedvükre dögönyözhessék a legkisebbet, én pedig kutyázhassak és találkozhassak néhány barátommal. Anya beígért egy Pavlovát, szóval úgy sejtem, hogy jól leszünk tartva. 

Kicsit fura egyébként látni a sok suliba indulós fotót a fb-on, miközben én itthon vagyok, de közben meg teljesen átérzem, milyen lesz majd Danit vinni bölcsibe meg oviba nem is olyan sokára. 


9 megjegyzés:

  1. hát, én ma a biztonság kedvéért sütőtökkrémlevest csináltam ebédre :D (oké, csalósan, mirelitből, de annyira rákívántam itt a nagy őszi hangulatban, hogy így is jólesett)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sütőtökkrémleves az egyik legfinomabb kaja a világon, köszi, hogy említetted - és persze egészségedre így utólag! ☺

      Törlés
    2. És az évszak első sütőtöklevese mindig a legeslegfinomabb!

      Törlés
  2. Olyan jó ez a kép, Milonka!
    Nagyon vártam már az őszt, augusztus eleje óta ilyen képeket nézegetek vágyakozva.

    Pavlova és szilvás morzsasüti? Ótejóég, azthiszem a héten nekiállok én is sütögetni.
    És lehet, hogy sütőtök krémlevest is főzök, Mike most eléggé megihletett.

    Danit mennyi idős korától fogod vinni bölcsibe?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!
      Fú, fogalmam sincs még, hogy mikor és hogyan lesznek ezek a dolgok, azt sem tudom, fogom-e bölcsibe vinni, vagy csak oviba, főleg, ha tesója is lesz. Úgy értettem, hogy nagyon gyorsan meg fog nőni.

      Törlés
    2. Igen, ez nagyon igaz, a babák olyan hirtelen megnőnek és hipp-hopp, már bölcsisek/ovisok. ☺
      Ha a kistesó hamar bejelentkezik, akkor tényleg elég lesz, ha csak oviba megy majd.

      Törlés
  3. Megsutottem a szilvas lepenyedet, de csak a 2/3 tesztat tettem alulra, 1/3-bol racsokat tettem a tetenere, isteni lett. Megunnepeltuk vele a sulikezdest.

    VálaszTörlés
  4. A szilvás lepényt már én is megsütöttem, köszönet érte!:)

    VálaszTörlés