2021. március 1., hétfő

seen better days

Ma valahogy annyira nekikeseredtem. Pedig igazán az a típus vagyok, aki a legnehezebb időszakban is látja a pozitívumokat, jól tudja érezni magát és tud örülni az apró dolgoknak, de egyszerűen már én sem tudom, hogy mibe kapaszkodhatnék. Nem szívesen politizálok itt, a blogon, de pokoli látni, hogy merre tart az ország, és ami az egészségügyben megy megint, hogy az egészségügyi dolgozók tömegesen hagyják el a közegészségügyet, mert úgy érzik, hogy megint cserben hagyják őket, pont abban az időszakban, mikor a legnagyobb szükség lenne rájuk, totál letört. Minden barátomnak lóg füle-farka, iszonyúan negatív mindenki, elfogyott a kakaó. Teljesen kilátástalannak tűnik a helyzet, már reménykedni sem nagyon lehet, hogy belátható időn belül visszatér az élet valami normálhoz hasonló kerékvágásba. Valamelyik nap írta egy kolléganőm, hogy szervezik nyárra a nagy, bulizós esküvőjüket, ami eredetileg tavaly nyáron lett volna és hát enyhén szólva is túl optimistának tűnik a gondolat, hogy meg tudják majd tartani. Manka egy időre lemondta, hogy vigyázzon Danira, annyira fél az új, mutáns vírustól, hogy nem akar miattuk tömegközlekedni. Este Barninak kifakadtam kicsit, és általában annyira jól tudjuk támogatni egymást, ha valamelyikünk rossz passzban van, a másik azonnal támogató, felvidító üzemmódba kapcsol, de kiderült, hogy ő is el van most keseredve, és tökéletesen értem, miért.

Pedig hétvégén Vácon voltam, találkoztunk és csavarogtunk Violettel, ma Gabesszel sétáltunk a Margit szigeten, és délután még aludni is tudtam Danival egy kicsit. Mégis: szomorú, bénult, motiválatlan és elveszett vagyok. 

Örülnék, ha nem arra jönnének a válaszok, hogy tényleg milyen nehéz és szar minden. Inkább arra lennék kíváncsi: ti mibe kapaszkodtok, minek tudtok örülni ebben a nyűglődős időszakban, bennetek mi tartja a lelket?






60 megjegyzés:

  1. 3-an lányok már dec. közepe óta hetente egy este leülünk, és beszélgetünk (Zoomon). mindenről, ami érint minket. iszonyú erős támogatói mag lettünk így, és minden héten már alig várom a következő alkalmunkat.
    (aminek örülök: sok új növényke a lakásban, rengeteg séta kinn a napon, hogy jön a tavasz, elkezdtem megint énekelni itthon, sokat beszélek ismerősökkel, barátokkal, családdal)

    VálaszTörlés
  2. Összeszorult a szívem,a gyomrom,görgettem a fotókon végig,aztán a cseppnyi kis fűszer és virágoskerted láttán olvadt a jég,aztán az utolsó fotó láttán felragyogott a nap-bármilyen csöpögősen is hangzik.Annnyira édes ez a kis kölyök!
    Én most abba kapaszkodom,hogy talán legyőztem ezt a rohadt vírust,hogy még pár nap és visszatér az erőm és kimegyek kertészkedni kicsit,hogy pár hét és láthatom az unokáimat(?)
    Minden este odaülünk a kamera elé és hallgatom a csicsergésüket-ma elmeséltem nekik,hogy két hét után a pukinak volt szaga és hogy ennek én annyira örültem-ezt töröld,kedves Milonka ha gondolod.Ma nevettünk a legtöbbet...ők is,én is.
    Visszagörgettem a Dani fotójához,tüneményes kis csillagszemű!

    VálaszTörlés
  3. Nem merem nagyon beleélni magam, de azért remélem, hogy lehet majd utazni nyáron. Vízparton héderezni a gyerekekkel, tollasozni - ha nem is jutunk messzire, ezek megvalósítható dolgok és tudom, hogy nagyon jó lesz. Ami máris jó: hosszabbak a nappalok, többet vagyunk kint, lehet bandázni más családokkal anélkül, hogy lefagyna a lábunk. Ja és az oltás perspektívája, na az az ami tartja bennem a lelket.
    Szupercuki a kisfiad! Hajat növeszt és csábosan mosolyog! Valami azt súgja, hogy nagyon jó lesz a nyaratok. :)

    VálaszTörlés
  4. Hát lassan már már semmibe. :( Egy éve tart már ez az egész és ráadásul férjem is külföldön dolgozik, illetve októberig dolgozott azóta várjuk, hogy mi lesz. Én pedig pont az egészségügyben dolgozom, azt hiszem ezzel mindent elmondtam. :( Köszi, hogy megemlítetted egyébként az egészségügyet. Mesélhetnék róla.....Ami viszont jó, hogy én város mellett élek, körülöttünk erdő, gyakorlatilag a háztól kb. 400 méterre, így nagyon sokat csavargunk most arra, kutyával. Van fél hektár kertünk, végre többet lehet kint lenni, lassan tudunk veteményezni ezt azt, nyílnak a virágok, egyre többször van jó idő, ez feltölt. Mellette futok már x éve az tud nagyon még kikapcsolni, utána dolgoznak a boldogsághormonok, az ideig óráig elég. Sokat olvasok és van egy csapat "lány",(netes ismeretség) akikkel már vagy tíz éve együtt vagyunk, neten sokat beszélgetünk. De nagyon hiányzik a színház, mozi, a kávézások, az igazi baráti találkozások és a legjobban az, hogy spontán beüljünk a kocsiba, hogy elmenjünk valamerre, mert bele kell kalkulálni, hogy nyolcig haza kell érni :( :( Szerintem majd ha tényleg itt lesz az igazi meleg tavasz akkor azért mindenki kicsit jobban fogja érezni magát.

    VálaszTörlés
  5. bennem egy kicsit a te Danid is :)

    VálaszTörlés
  6. A gyerekek. A séta az oviba, haza, a kis beszélgetések, a jó kis finom szaguk.
    Másnak nem nagyon tudok örülni. Ennyire sose voltam pocsékul lelkileg, de nem akarom részletezni. Igen, itt a tavasz, csak sajnos én attól mindig beborulok, fordítva vagyok huzalozva.
    Szóval nappal a gyerekek, éjjel meg túlélek.

    VálaszTörlés
  7. De jó az a tányér, amin az a banánizé van:-)))

    VálaszTörlés
  8. Tányér: kb. 30 évvel ezelőtt a fiamnak is volt ilyen. Talán NDK-s volt? (blöff)
    Dani tüneményes!
    Bennem az unokák tartják a lelket, a lehetőség, hogy egyszer majd intenzívebben lehetünk együtt, hogy a picilány (4 hó) rájön, hogy van szánk is, mert eddig csak maszkban látott....
    Lehet majd utazni, a Dunához és hegyekbe menni. Addig meg sokat olvasok, és lassan futni is kezdhetnek.

    VálaszTörlés
  9. En is probalom mantrázni, hogy van munkánk, egeszsegesek vagyunk, ebbol a szempontbol minden ok. Lehet hogy ez azert motival, mert tavaly neccesebb volt a turizmusban dolgozo ferjem miatt, de talált egy B opciot maganak!
    Orulok, hogy jon a tavasz, en mindig boldog vagyok ettol, kedvenc evszakom. A hosszu otthonulos tél utan azt latom, hogy most tobbet fogunk eljarkalni, szabadban lenni vagy csak az udvarunkon héderelni, konnyebb talalkozni baratokkal. Par napja a belvarosban mar latszodott, rengeteg ember allva cigizik, iszogat es beszelget, hogy végre nem 0 fok van.
    Nekem az olvasas is segit, más vilagba repit, de egy jo sorozat is. Bizony meg kellett tanulni feltalalni magunkat jobban, kulso program nelkul.
    (Persze ahogy lehetseges, elsok kozott fogunk utazni belfoldre es kulfoldre:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvasok minden nap sokat, kert is van, és előtte sem utaztam sehova, szóval ez nem hiányozhat, de most mégsem megy semmi:-(
      Barátokkal meg most tuti nem fogok pl találkozni, csak a munkahelyen péntektől hétfőig 25ről 130ra ugrott a betegek száma.

      Törlés
  10. Süt a nap, csiripelnek a madarak, újra elkezdtem futni, ettől úgy érzem, visszakaptam a testem fölötti kontrollt. Ültettünk növénykéket a teraszra. Sok minőségi irodalmat olvasok esténként (most épp Tisza Katától a Kékre szeretni-t, huhhh és brrr). Egyre hosszabbak a nappalok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Madárcsicsergés és tavaszillatú esték <3

      Törlés
    2. A Kékre szeretni annyira libabőr.... :)

      Törlés
  11. Én most "vágom a centit", kitűztem magamnak kamu milestone-okat. Például most azt, hogyha 20 fok lesz legalább 3 napom keresztül egyfolytában, veszek egy hintaágyat és azon fogok olvasni (valószínűleg nem lesz az sem full zen, mert ugye építkezési terület, egyelőre se wc, se internet, se semmi, de akkoris, jólesik végre várni valamit).
    Illetve anyukám rendelt két könyvet, cosy mystery, full limonádé, úgyhogy azt is várom, hogy mikor találkozunk és adja oda nekem.
    Hát, nálam most ezek.

    VálaszTörlés
  12. Szerintem ez nem politizálás és olyan jó lenne, ha leválasztódna a pártpolitikáról minden, ami érinti a jövőnket és lehetne róluk beszélni.
    "Ezekben az emberekben és még számtalan hozzájuk hasonlóban a kormány a szaros bocskorát törölgeti. Utolsó pillanatban, ultimátumszerűen odarakott szerződéssel, amelyben óriási kegyként elővezetik, hogy most már akár megkereshetik azt a pénzt, amit az ementáli sajt és a zalafelvágott blokkolásával keresnének a boltban. Ha egyáltalán megkapják." https://www.facebook.com/dmagyarmuzsa/ egyik tegnapi posztja
    És tényleg: egy rezidens, de még sokszor egy szakorvos se keres annyit, mint az aldis pénztáros. Tényleg jó kiirtani a hálapénz intézményét, de esetleg lehetne átláthatóan, párbeszéd és szakmai egyeztetések eredményeként és nem jogellenesen, egyoldalúan. Nálunk nagyon kivannak a család eüs tagjai, fáj nekik az igazságtalanság és a tehetetlenség.

    Amúgy ezek töltenek fel, hogy válaszoljak is:
    - online borozások vagy dumcsik
    - természet, séták, kirándulások egyedül, másokkal, veled :)
    - az, hogy lesz elég sok elérhető oltás nyárra
    - jön a tavasz és csomót lehet napozni döglött bogárként vagy nagyon aktívan is + hamarosan piacozol színes zöldségekért gyümölcsökért és virágokért
    - hogy megint tanulhatok új dolgokat
    - az unokaöcsik, család
    - egy-egy olyan könyv, ami tényleg elvisz egy másik világba
    - mozgás
    - tervezések és megvalósítások

    Dani ♡

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az első bekezdéssel nagyon egyetértek, de vajon lehet-e ma szakmai kérdésekről beszélni politizálás nélkül? *challenge accepted*

      Törlés
    2. A szakmai kérdés is mindig politikai is, mert ún. szakpolitikai. :) Ezért nevetséges, amikor kutatók, tudósok kapják meg a bélyeget, hogy politizálnak. Ha egy közgazdász elmondja a tudományos véleményét a gazdasági szakpolitikáról nyilván az érinti a politikát is.

      Törlés
    3. Böbe, a politizálás nem ezt jelenti. Hanem ezt: https://www.arcanum.hu/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-a-magyar-nyelv-ertelmezo-szotara-1BE8B/p-44572/politizal-46078/

      Törlés
    4. Vera, akkor nekem valamilyen más fajta értelmező szótáram van, mert abban ez szerepel a politika és politizál szóra:
      1. „Az államvezetés vagy kormányzás egészében vagy egy-egy ágazatában /…/” való részvétel, tevékenység. 2. „Valamely társadalmi csoport, osztály, párt ilyen vonatkozású eszméinek, céljainak összessége, ill. általuk meghatározott tevékenysége”. 3. „Valamely közösség, szervezet, vállalat, intézmény társadalmi érdekű tevékenységének sajátsága, jellegzetessége”. 4. „A közösség sorsával tevékenykedő, foglalkozó, az állam ügyeiben részt vevő, irányító vagy döntő szerepet játszó, közéleti tevékenység”. 5. „Valakinek másokkal kapcsolatban kialakított, gyakran hátsó gondolatokkal befolyásolt véleménye, magatartása, eljárása, cselekvésmódja

      Ha én szakpolitikáról beszélek, és elmondom, hogy nekem, mint szakértőnek mi a véleményem pl. az állam monetáris politikájáról, vagy az oktatási politikájáról azzal rögtön politizálok is, hiszen véleményt alkotok az állam (és a kormányzó párt(ok)) politikájáról is.

      Törlés
    5. én úgy értettem, hogy politikát hozni a blogba, és ezáltal nyilván vitát is generálni ezzel. nem is az egészségügyre gondoltam ezzel kapcsolatban, hanem az előtte szereplő fél mondatra, szóval. szerintem is vannak dolgok, amik mellett nem lehet szó nélkül elmenni, ilyen például most ez, vagy az egyedülállók és az egynemű párok örökbefogadásának ellehetetlenítése, csak hogy aktuális témákat említsek.

      Törlés
  13. Én most annak örültem nagyon hétvégén, hogy fent voltunk a Turulnál a hegyen(Tatabánya, nem titok) és iszonyú nagy nyüzsgés volt, van egy csomó pad asztallal fatörzsből, tűzrakóhelyek, családok főztek-sütöttek, van egy bódé is, ott lehet kávézni, gyorskajákat enni és leülni a szabad fatörzsekhez meg álló asztalokhoz és kicsi olyan volt, mintha minden a régi lenne.

    VálaszTörlés
  14. Nem tudtok lemenni a Balcsihoz hármasban pár napra? Olyan lenne, mint egy mini nyaralás. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem tudunk, Barni dolgozik, Vácon is egyedül voltam Danival most.

      Törlés
  15. A virágaid láttán vettem néhány "gombvirágot" én is. Még januárban láttam egy ilyen kis motivációs rajzot, hogy az egyik elkeseredett emberke kérdezte a kertészkedő másiktól, hogy szerinte mit fog hozni 2021. A kertészkedő azt válaszolta, hogy virágot. A másik értetlenkedett, hogy dehát miért? Miért? Mert virágot ültetek.- szólt a felelet.
    A reggeli futásba.... Az intenset tornába... Netflixbe... Hogy süt a nap. És minden reggel hálát adok annak az okos orvosnak, aki először vette észre nálam a D-vitamin hiányt, és Gál Bencének, akinek természetbarát és tiszta étrend kiegészítői vannak. A kiskutyámnak. Mert az is felfoghatatlanul cuki, ahogy lassan lassan nagyon lassan öregszik, és kis morgós vénemberecske lesz majd 50 év múlva belőle. Bruckner pékség kakaós csigájáért...
    És tényleg nagyon nehéz, amikor az ember otthon ül és mégis "haza akar menni"...

    VálaszTörlés
  16. Én valamiért nem vagyok elkeseredve. Szerintem már belátható a vége, az a vége legalábbis amivel újra élhető lesz a világ.
    Alig várom, hogy kicsit melegebb legyen és a teraszon fogok dolgozni, és kenyszeritem a macskát, h mellettem üljön.
    Alig varom, hogy megkapjam az első új fizetésem.
    Alig varom, hogy ovi bolcsi után fagyizni lehessen.
    Most egyedül ülök az irodában, tok jó csönd van, süt a nap a sok ablakon. Csak egy kávé hiányzik... de ki az a hülye aki egy kávé miatt nyíg 😉

    VálaszTörlés
  17. Hozzám most nagyon közel került a dolog, elkaptam-e, vagy nem, átadom-e a gyerekeknek, vagy sem, ettől kb. semmire sem tudok most koncentrálni. De ha eltelik pár nap, akkor talán felszabadulhatunk, a pasim úgy tűnik minden különösebb gond nélkül átvészeli. Várom, hogy anyukám is kapjon már oltást, október óta el vagyunk zárva tőle.

    VálaszTörlés
  18. Ami engem ki tud szakítani ebből a (sokszor) kilátástalannak tűnő helyzetből, hogy apró örömforrásokat keresek, tervezgetek:
    - pl. minden héten elmegyünk valami természetközeli helyre (az utóbbi két hétben voltunk a pl. Mátrában, Vácon), de a Városligetbe szinte napi mindennap járunk a kutyával, most már a nap is süt és nem kell fázni sem, csodálatos érzés
    -örülök, hogy van munkám, amit szeretek is, jó a beosztásom, szeretem a páromat, az állataimat, szeretek főzni, sütni (ez iszonyúan kikapcsol és fel is tölt, szinte a kedvenc elfoglaltságom lett), de várok egy esti filmezést is vagy azt, hogy kártyázni, dartsozni fogunk otthon vagy hogy vettünk egy üveg finom bort
    -és a tervezgetés még, ami pluszt ad a napokhoz: most pl. a március 15-i grillezést tervezzük, aztán már a húsvéti menün gondolkodom, májusra tervezünk pár napra az Őrségbe utazni (az autóban aludni, ahogy nyáron is tettük), meg hát az esküvőt azért mi is tervezzük, jó lenne! :)

    Néha nekem is van olyan napom, hogy túlságosan hagyom bejönni ezt a sok hírt, kétségbeesést, az ingerültséget, feszültséget, van, hogy napokat is bánkódok valami miatt, ami ezzel kapcsolatos és mélyebben megérint engem. De többségében a kis pozitív dolgok ki tudnak zökkenteni belőle, néha már az is elég, ha az egyik cicám az ölembe bújik :).

    VálaszTörlés
  19. Egyrészt annak, hogy tavaszodik, másrészt annak, hogy sokkal jobbak a kilátások, mint tavaly ilyenkor. Most valószínűleg jön egy nagyon rossz hónap, de utána gyorsabb lesz a felszabadulás, mint tavaly tavasszal és valószínűleg tartósabb is.

    VálaszTörlés
  20. Még annak is örülök, hogy az unokahúgom és unokaöcsém jövő héttől ismét járhatnak iskolába (Anglia), ők már visszakapnak valamit a normális életükből.

    VálaszTörlés
  21. bennünk az tartja a lelket, hogy ha jövőre nem változik semmi, akkor elhúzunk az országból. ja, meg az is, hogy van egy napos erkélyünk, ahova most olyan jó kiülni :)

    VálaszTörlés
  22. Politikai szempontból bennem nagyon tartja a lelket, hogy én most úgy érzem és úgy látom, hogy sikeres lesz az összefogás, ilyen sok esélyt még sosem láttam a váltásra :) örülök a normális összefogásnak és az előválasztásnak is, és bízom benne hogy majd sok mindent "vissza lehet csinálni".

    Dani annyira gyönyörű, barátságos tekintetű 💛

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira, de annyira jó lenne, ha így lenne!

      Törlés
    2. Sajnos legutóbb is ezt hittük, én már nem tudom, hogy miben lehet hinni :/

      Törlés
  23. Nem tudok sajnos örülni semminek, bocsi, hogy ezt írom.
    A fiamék szeptemberi esküvőjét sajnos veszélyben érzem, nagyon is.
    Ami meg itt megy (országosan), az maga a katasztrófa.
    Kisfiad egyszerűen gyönyörű!

    VálaszTörlés
  24. Nekem most az segít, hogy ha már lassan egy éve viszonylag ritkán hagyjuk el a lakást, az itthonlétet művészi szintre fejlesztettük- szereztem egy futópadot, mert nem merek még lejárni a térre futni, és életmentő; vettünk egy szintit, és azon tanulgatok dalokat, full amatőrként, de nagyon jól kikapcsolja az agyam, belekezdek minden kreatív hobbiba, és nem pörgöm túl, ha valami nem marad meg hosszú távra.

    VálaszTörlés
  25. Az egészségünknek és a jó időnek, valamint a fizetésemnek tudok örülni. De bízom benne, hogy ez változni fog és sok jó dolog következik be az életemben ebben az évben.

    VálaszTörlés
  26. Én vagyok az egyetlen ember az országban aki - bár félek a covid-tól, de mivel nem tudok 24 órában félni, főleg az előnyeit éreztem eddig. Full home office, mivel az emberek nem járkálnak annyit mindenfelé kevesebb a (covid-on kívüli betegség). Sportolni, kirándulni, utazni, programokra járni úgysem lenne időm. (Ugyanitt keresek olyan munkahelyet ahol mondjuk 10 óránál megáll a napi munkaidő...:-)
    De tényleg. Nem értem az elkeseredést. Én is félek a covidtól de 1 hónapja is féltem és 1 hónap múlva is fogok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem nem ilyen egyszerűek a dolgok, nem csak arról van szó, hogy "félünk a covidtól", hanem egy nagyon nehéz élethelyzetbe vagyunk belekényszerítve jó ideje, és nem látszik a vége. az érzések nem állandó, konstans valamik. biztosan megvan a magyarázata, de egyértelműen látszik, hogy valami miatt nagyon sokan elértek most egy mélypontot.

      Törlés
    2. Én egy picit "sajnálom" azokat, akiknek jó ez a mostani helyzet, mert az akkor azt is jelenti,hogy előtte se éltek igazán: nem jártak kirándulni, barátokkal errearra... szomorú :-(
      Bennem azt tartja a lelket, hogy jön a tavasz! És könnyebb lesz kimozdulni! :-)

      Törlés
    3. Mindenkit akinek az egészsége (főleg), a megélhetése van vagy lehet veszélybe a covid kapcsán, nagyon sajnálok, és én is nagyon félek mindkettőtől mind a magam, mind a családtagjaim/ismerőseim vonatkozásában, de ezen felül/kívül nem értem hogy mi az a rendes kerékvágás amit mindenki vár, amiben mindenki reménykedik.
      De most elolvastam a blog elejét és úgy vélem nem a covidról meg a karanténról van szó. Az én felnőtt, dolgozó életemben ez a 7-ik kormány Magyarországon (már úgy értem kormányzati ciklus) így nekem semmiféle illúzióm sincs a jövőre nézve, akárhogyan is alakulnak a dolgok. A mesés nyugaton is éltem (sokakhoz hasonlóan) és hazajöttem (és nem a honvágy küldött). És mégsem megyek a falnak.
      Egyébként nekem az egészségüggyel kapcsolatban (globálisan, mert szerintem ez nem elszigetelt magyar probléma) már régóta van egy kérdésem amit úgy szeretnék egy hozzáértőnek feltenni. Mi lenne, ha minden ember a jövedelméből annyit fizetne (valamilyen módon) az egészségügyi szolgáltatásért/biztosításért hogy az tényleg segíteni tudjon rajta amikor baj van. Ezt úgy gondolom, hogy én az x fizetésemből a létszükséglégletek kifizetése után (evés, lakás - és nem luxus hanem minimál) minden maradék havi jövedelmemet egészségbiztosításra kellene költsem. Nem telne autó fenntartására, ruhára (csak ami létszükséglet), szabadidőre, utazásra, programokra, utazásra, kultúrára. Természetesen akinek kajára sincs pénze az ugyanúgy nem fizetne mint ahogy most sem (tehát ilyen skandináv adórendszer logika mentén).
      De ezáltal annyival több pénz lenne az egészségügyben, hogy sokkal több embernek tudna munkát adni (én is lehet hogy pötyöghetnék napi 13 órában egészségüggyel kapcsolatos exceltáblákat pl), valamint ha beteg vagyok tényleg jutna nekem ágy, szike, lélegeztetőgép, gyógyszer, és kipihent orvos, gumikesztyűben. (És még azt is belevettem, hogy sokat ellopnának ebből). Most egy mondatban foglaltam össze amit 10 oldalban is kevés lenne, de olyan kár hogy ilyen gondolatmenetet sehol sem olvastam. Pedig nagyon érdekes lenne (számomra) hogy létezhetne-e ennek mentén megoldás. (megint mondom globálisan, nem Magyarországra gondolok).

      Törlés
    4. Isolde irt errol egy jot, miert van most melypont, ha valaki nem olvassa ot, akkor itt van: https://isolde.blog.hu/2021/01/09/thank_you_disillusionment_891

      Törlés
    5. Nekem nem jó, ami van, mert félek, féltek mindenkit, de előtte sem utaztam, éttermeztem, kávézóztam... Lehet sajnálni.

      Törlés
    6. Ok, de csak szabadabban éltél, mozogtál a covid előtt? Jártál akkor moziba, barátokkal programokra...most nem nagy dolgokra kell gondolni...

      Törlés
    7. Fella, de, vastagon benne van a vírushelyzet is, főleg az. Nem teljesen értem, mit nem értesz ezen, vagy hogy miért gondolod, hogy attól, hogy neked nem nehezebb a mostani/itthoni helyzet, mint máskor, másnak sem az, de szerintem mindegy is, nem gondolom, hogy ezt meg kell magyarázni.

      Törlés
    8. FElla: nem tudom, jól értelek-e, de nem kell azért az összes pénzedet egészségbiztosításra költened ahhoz, hogy jusson megfelelő ellátás a betegeknek és méltó életszínvonal az eü.-ben dolgozóknak (ideértve az emberi mennyiségű munkaórától a külföldi továbbképzéseken való részvételig mindent). Meg lehetne oldani, jóval több állami támogatással és megfizethető (!) fizetős egészségüggyel a problémát, de persze nem vagyok szakértő. Csak azt látom, hogy itt "a mesés nyugaton" (hogy) működik. Meg látom, hogy akik megtehetik, otthon is inkább magánrendelésre mennek iszonyat pénzekért, mert az államiban nem bíznak (lehet, hogy esetenként alaptalanul).
      De lehet, hogy nem is így értetted :)

      Törlés
    9. Nem, nem jártam az utóbbi 5 évben. Született 2 gyerekem, ház, felújítás stb. Most nem a színház, mozi, utazás volt a prioritás, se idő se pénz szempontból. Most se járnék, de a gyerekeket sajnálom. Már épp nyílt a világ, bábszínház, gyerekkoncertek, vadaspark, egyre többet élvezte tudatosan a világot, és ez nincs. Miatta rossz, én egyelőre nem vesztettem semmit.

      Törlés
    10. @ Vera: Tényleg nem így értettem. És én is magán egészségügybe járok amíg van rá pénzem. Sokkal szívesebben fizetném az államnak (mert az állam nem egy feneketlen kútból veszi a pénzt hanem az általam befizetett adókból, stb-ből). És akkor most lenne megfizetett, megbecsült intenzíves nővér a Szent Imre Kórházban. Nyilván feltéve hogy az állam nem lopja el az EGÉSZ pénzt amit az állampolgárok befizetnek. De ez lehet az általad említett megfizethető fizetős egészségügy is. Pont ugyanaz csak más konstrukcióban. Már amennyiben a megfizethető fizetőst úgy gondolod hogy a bankigazgató is annyit fizet amennyit tud, meg az utcaseprő is, de mindkettőnek jut lélegeztetőgép szükség esetén.

      Törlés
  27. @Gyongyi: 2012-ben voltam utoljara moziban, 2015-ben talalkoztam utoljara baratokkal. Nem is tudom mikor voltam étteremben. Asszem az is 2015-ben lehetett, talán 2016-ban.

    És hát az volt a kérdés hogy ne panaszkodjunk, hanem azt írjuk le hogy mibe kapaszkodunk. Én abba hogy addig dolgozhatok HO-ban amíg covid van, és addig nem esek egyik betegségből a másikba amíg covid van.
    És persze ez valahol abszurd mert félek a covidtól én is, de szerintem ezt is leírtam. Én tényleg azt a kérdést olvastam ki a posztból, hogy most az írjon és arról aki és aki számára van pozitív hozadéka a mostani helyzetnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. feltételeztem, hogy mindenkinek tele van a f@sza, és kivan teljesen, mint én is, és az volt a kérdés, hogy mik azok a dolgok, amik tartják bennünk a lelket. nem jutott eszembe, hogy lesz, aki a vírushelyzetnek lesz hálás, de amúgy a kérdés szabadon értelmezhető. tényleg sokfélék vagyunk.

      Törlés
  28. A vírussal nem foglalkozom,pedig multinál dolgozok,foshatnék egész nap.Jön a jó idő,az élet szép fel a fejjel.Lássd meg az apró csodákat továbbra is.Van munkahelyem,fedél a fejem fölött,van hobbim,én nem panaszkodok.

    VálaszTörlés
  29. Fella, kezdem magam hülyén érezni, de még mindig nem értem.
    Covid előtt dolgoztál, hazamentél,dolgoztál, otthon voltál...stb
    Nem vonom kétségbe a szavaid, de nekem ez abszurd és ha tényleg így van hogy nem voltatok férjeddel, barátokkal pl sörfesztiválon, kirakodóvásáron, nem volt családi nagybanzáj...stb akkor szerintem tényleg nem fogod megérteni hogy mi hianyzik Milonkának vagy sok embernek.
    Mások vagyunk mi emberek. Nagyon!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az tuti. Mi pl nagyon otthonülők vagyunk, egyedül a színház hiányzik, de azt nem a covid "vette el", hanem a gyerekek. Majd ha ők is jönnek velünk, újra járunk.
      Ettől még rühellem ezt a pandémiát nagyon.

      Törlés
  30. Én hálás vagyok a vírusnak hogy a férjem a gyermekem első évet sokkal közelebbről tudta követni, mivel home officebol dolgozott. Én is itthonról tudok dolgozni, ha épp nincs meeting be tudok tenni egy mosast, vasalni... Úgy tűnik hogy ez a home office maradni is fog,szamomra ez egy szuper hozadéka a jelenlegi helyzetnek.

    VálaszTörlés
  31. és nagyon köszönöm mindenkinek a szuper kapaszkodókat, én egy kicsit napsütésesebben látom tőlük a helyzetet! ❤️ szerintem nagyon fontos, hogy megtaláljuk a dolgokat, amiknek örülni tudunk.

    VálaszTörlés
  32. én már megint coming late to the party, most van idom osszefuggobben potyogni🙈. szoval a szuleim miatt szetszorongom magam rendesen (az elmult evben mindketten belesodrodtak a ‘veszelyeztetett’ kategoriaba) es 2019 szeptember vege ota nem lattam oket! egy vetelest pihentem ki, majd ujra terhes lettem🥰, aztan meg jott a virus. de elhataroztam, hogy keso tavasszal, legkesobb kora nyaron hazamegyunk (autoval😱, de addigra mar fog ulni a kisfiunk, igy kevesbe lesz megerolteto a gerincenek). addig valahogy kitartunk es bennuk is tartom a lelket. egyebkent most, hogy van feny, ugy erzem, az ereimben is napsutes kering💛 es ez erot ad! nagyon varom a tavaszt. osszeszamoltam, ez a tizedik tavaszunk ott, ahol lakunk, es az elso, amit a kisfiunkkal toltunk, es ugy varom ezt es az osszes tobbi elnovendo tavaszunkat, meg hogy egyutt eljuk at az evszakok valtozasat, hogy lassam, ahogy egyre tobb mindent felfog a vilagbol...ez nagyon jo lesz, erre vartam! kozelebbi terveim, hogy most mar jobban engedem a baratkozast a kutyusunkkal es a cicankkal. es a lakashoz van egy picike kert, ott nagyon jo dolgunk lesz...es egyre tobbszor talalkozunk baratokkal, ez is szuper, meg ha maszk is kell. a teli komorsag, bezartsag utan felszabadito erzes. es lesznek uj vakcinak (remelhetoleg otthon is, es nem pl torok!). es tudom, hogy meg ki kell birnunk egy ideig, de utana megint lehet utazni pl (nekem a koncertek hianyoznak iszonyuan, de amig a kisbabam ram matricazza magat estenkent, addig virus nelkul is marad a spotify🙈). hat ezek a kapaszkodoim...

    VálaszTörlés
  33. hát.... nem árt most tényleg elővenni a rózsaszín szemüvegünket :)
    annak örülök, hogy van erőm diétázni, fogytam 3 kg-t, és már kisebb a hasam, mint a mellem. Meg hogy múlt pénteken a Millenárison napozva ötleteltünk egy projekten két nagyon okos férfival. És hogy tegnappal elindult a bicikliszezon, a biciklizés is itt tart a jelenben, valahogy kiszorítja a szorongást a fejemből. Meg a teraszon elkezdtek hajtani a virágok, olyan jó látni a természeten, hogy él és működik rendesen a megszokott körforgásban.
    A kapaszkodóim a körülöttem levő emberek, akár élőben, akár telefonon beszélünk, most valahogy azt érzem, jobban figyelünk egymásra.
    És vannak ilyen teljesen furi apróságok: volt egy gitártokom, amit nem szerettem évek óta, feltettem a netre, kb egy nap alatt elvitték és most rendeltem egy csodaszépet és ma hozta ki a futár. Vagy egy jó könyv, egy jó szám (pl ezt küldöm szeretettel: https://www.youtube.com/watch?v=zOQCCqnuAzA) vagy egy utcai összefutás egy régi ismerőssel.

    VálaszTörlés
  34. En Angliaban elek, nalunk most mar latszik az alagut vege, mindenki sokkal pozitivabb, majusra vettem repulojegyet Mo-ra, addigra mar be leszek oltva ketszer, plusz eltelik a masodik utan a 3 het is, remelem, nem lesz akadalya az utazasnak, szamolom a napokat :)

    VálaszTörlés
  35. Elkezdtem az idei veteményest tervezni, vettem magokat, virágföldet <3 Szuper könyveket olvasok! Kaptam kölcsön egy rollert, a két kislányom (4,6) és én is visítva száguldozunk föl-alá az utcában :) Multizom, de minden percemet a szabadban töltöm két meeting között. Finomakat főzök, a férjem megtanult kovászos kenyeret sütni! Január óta minden nap nyomom az online tornát,kezdek erősödni. Szóval valahogy próbálom mindennek a jó oldalát megfogni és minden percet széppel kitölteni. Imádom a teraszod virágait, és Dani képe is bearanyozza az egész postot🌈

    VálaszTörlés
  36. Én is jó későn jutok ide... Nekem, ami segít, az főleg a gyerekem, kezd végre beszélni, nagyon cuki, ahogy magyaráz. (Persze közben zajlik a dackorszak is :S ) Emellett az, hogy végre kezd jó idő lenni. Elkezdtem a kertet is beültetni. Végül pedig nagyon remélem, hogy idén végre tudunk Magyarországra menni, és kb. 1,5 év után személyesen is láthatjuk a családtagjainkat.

    Tudom, ott most megint nehéz lesz, de jön a tavasz és az oltás. Nagyon remélem, hogy hamarosan minden jobb lesz.
    Dani szuper cuki!

    VálaszTörlés