2021. június 6., vasárnap

cry baby

Eladtuk Vácon a házat. Úgy értem, már nem a miénk, átadtuk a kulcsot is. Még utoljára kimentem Apuval: tudtam, hogy a nagynénémnek rengeteg pünkösdi rózsája volt, hatalmas csokrokat szokott szedni nekem mindig, sosem lehetett tőle virág, vagy gyümölcs, télen befőtt , lekvár vagy ivólé nélkül eljönni. Megnéztem a házat üresen, kicsit beszélgettünk a szomszédokkal, szedtem egy óriási halom fehér és rózsaszín pünkösdi rózsát és eljöttünk. Apu vidám volt, ő nagyon örül, hogy ilyen jól sikerült eladni a házat, flottul ment minden és nincsen több gond vele. Annak én is örülök, hogy egy olyan család vette meg, akiknek eszükben sincs ledózerolni, hanem kihozzák majd belőle, amit lehet, és nagyon fogják szeretni. De közben nagyon kellett küzdenem a könnyeimmel, hiszen kicsit a gyerekkorom egy részének, az apai nagyszüleimnek és a nagynénémnek is búcsút mondok ezzel a házzal. 

Barni kérdezte utólag, mikor meséltem neki, hogy ezt miért csinálom? Ha úgy érzem, akkor miért nem sírok? Hiszen el kell gyászolni a dolgokat, és ha sírni kell, akkor sírni kell. Tudom, hogy igaza van, és legszívesebben most is bömbölnék, ahogy ezeket a sorokat írom, de mi nem vagyunk egy érzelgős család - illetve talán ez kicsit megváltozott az utóbbi években. Amikor váltam, rengeteget sírtam anyuéknak, és sokszor ők is sírtak velem, az nagy áttörés volt. És most, hogy megszületett Dani, többször láttam sírni aput, nyilván örömében. Barnival mi is sokszor sírtunk, mikor megszületett, de azóta is többször, egyszerűen elérzékenyülünk, hogy mekkora csodában van részünk. Van róla egy képem, amikor eljött értünk a kórházba, odaadtam neki az apró Danit a hordozóban, hogy hozza, és lefényképeztem őket együtt. Nem látszik jól az arca, mert lefelé néz a babára, de én tudom, hogy zokogott. Nagyon szeretem azt a képet róla. 

Apáról is van egy olyan emlékem, mikor gyerek voltam és olvastam Fekete István Csíjét, annál a résznél tartottam, ahol meghal Csí párja, és nem tudtam olvasni, mert nem láttam a könnyeimtől a betűket. Apa ajánlkozott, hogy majd ő olvassa nekem, de aztán pár perc múlva már ő sem tudta olvasni, mert neki is a könnyeit kellett törölgetnie, Anya meg szakadt a nevetéstől a háttérben, hogy na tessék, apja lánya. 

9 megjegyzés:

  1. termeszetesen megkonnyeztem a posztodat ❤️

    VálaszTörlés
  2. fuuu nem akarod lepreselni a rozsat es megcsinalod egy szep kompozicioba es beleteheted egy kepkeretbe :)

    VálaszTörlés
  3. Á, én se vagyok sírós... még azon is bognek, amit írtál, ha nem meloban lennék...

    VálaszTörlés
  4. Á, én se vagyok sírós... még azon is bognek, amit írtál, ha nem meloban lennék...

    VálaszTörlés
  5. Én is full érzelmes vagyok, a posztod olvasása közben is elsírtam magam. ❤️

    VálaszTörlés
  6. Lehet nem leszek népszerű majd azzal, amiket írok.
    1. a pünkösdi rózsa az én örök és No1 kedvencem, és imádott virágom forever. <3
    2. szerintem pedig igenis sírd ki magad. ha apukád előtt, akkor előtte, biztosan neki is sokat jelentett az a ház, talán együtt sirathattátok/búcsúztathattátok volna el. vagy Barnival együtt a gyerek első akármilyéért.
    3. nem akarok huhogni, de ha nem engeded ki, és visszafojtod, kvázi lenyeled az érzéseidet, az később durván visszaüthet. (sajnos részben személyes tapasztalat mondatja ezt velem...)
    4. a Csí-t pedig egyszerűen nem voltam hajlandó megérteni, pedig csak a természet törvényei dolgoztak. bőgtem én is, mint a záporeső...
    5. <3 <3 <3 <3 <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosan igazad van, de ez nem olyan dolog, amin az ember könnyen változtat. Én nekem mindig fura, mikor a barátnőim mesélik, hogy kiadós sírással indították a napot valami sérelem miatt, vagy hogy a munkahelyük mosdójában bőgték ki magukat - nyilván azért, mert én nagyon ritkán sírok, ilyen típus vagyok.

      Törlés