2023. november 17., péntek

home sweet home

Úgy tűnik, hogy az, hogy Dani pénteken elvonul Anyuékhoz Vácra, és csak szombaton (vasárnap?) tér vissza hozzánk, hagyomány lesz. Szerdán Barni anyukája ment érte az oviba és nála volt délután (ez Dani kívánsága volt), és mikor mentem érte, mondta az anyósom, hogy Dani kicsit szortyog. Csütörtök reggelre már jó taknyos volt, így írtam az ovinak és otthon maradtunk. Jó kis kuckózós, mesenézős napot tartottunk, nagyon jó volt nem sietni sehová, azt csinálni, amit kedvünk van, finomakat, ráérősen enni, délután nagyot aludni. Pénteken lett volna órám, de átraktam hétfőre, reggeli után pedig autóba ültünk és elmentünk Anyuékhoz. Amúgy is mentünk volna, megbeszéltük, hogy a péntek az ő napja, elhozom őt ebéd után és utána azt csinálunk, amihez kedve van, és hát leginkább Vácra van kedve menni mindig. Nekem ez nagyon jó így, mert van egy szabad esténk - már ha én nem próbálok, vagy Barni nem dolgozik - de ma hajnalig melóznak, így egyedül vagyok.

Ahogy hazaértem, első dolgom volt rendet tenni és elpakolni a legó kisautókat, aztán bekereteztem és felraktam egy Budapestet ábrázoló grafikát a falra. Barnival valahogy olyan nehezen jutunk az ilyesmiben dűlőre, ezért aztán halasztgatjuk - jobb, ha a kezembe veszem a dolgokat, haha. Már régóta le akarjuk cserélni a bejárati ajtó melletti kisszekrényt, amit még az előző tulajoktól örököltünk és nem szeretjük. A barátnőmnél láttam a múltkor egy Hemnes szekrényt, ami pont jó lenne oda, jó sok mindent elnyelne, sapikat, kulcsokat, mindent. De persze már nem gyártják - murphy. 


Még azt is megnéztem, hogy Ausztriában nem kapható-e, de nem. Két darabot találtam itthon használtan, ez egyik Sopronban van, a másik, egy fekete pedig nem olyan messze tőlünk, így arra lecsaptam, holnap elmegyünk érte. Egy jó darabig most leálltunk a lakás pimpelésével, de most megint beindulunk kicsit, jó lenne egy szép, kényelmes fotel fentre, a könyvespolcokhoz, meg egy állólámpa, hogy olvasósarok legyen itt: 


A Jyskben van egy hintaszék (fotel) féláron, jól is néz ki és kényelmes, de sajnos eléggé műanyag a huzata. 



Meg kell még Daninak nagyfiús ágy (most a régi matracunkon alszik), a mi hálónkba egy gardróbszekrény meg két éjjeli szekrény. Valaki levezényelhetné a gardrób megtervezését, megvásárlását és összerakását, mert szerintem az a földi pokol maga.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése