2023. november 30., csütörtök

one more for november - köszönjük, Dolly!

Még mindig fáj a torkom, nem vagyok túl nagy formában, amin az sem változtat sajnos, hogy egész délelőtt nagy pelyhekben hullott a hó, és elképzeltem, hogy Dani az oviban az új meleg, vízálló kesztyűjében vidáman dobálja a havat a kis pajtásaival (ezt ő hógolyózásnak hívja, de még sosem talált el senkit). Barni is hazajött ebédre, így együtt megyünk ma érte szánkkóval, és még az sem fog megakadályozni minket ebben, hogy egy ideje ónos eső esik. (AKA híres utolsó szavak.)

Ebédre borsófőzeléket csináltam tejtermék nélkül, valamint fasírtot anélkül, hogy prézlibe forgattam volna. Teljesen véletlenül jutott eszembe,  hogy amúgy minek rajta a prézli? Kipróbáltam nélküle, és tök jó lett úgy is, kb ikeás húsgolyó, csak finomabb, mert házi. Bocsánat, hogy mindig leírom, hogy mit főztem, emlékszem, Tamkó mesélte, hogy az anyukája az őrületbe kergeti azzal, hogy mindig megkérdezi, hogy mit evett, hát én magam vagyok Tamkó anyukája, imádok ilyesmiről beszélni. 

És mi a tanulsága annak, hogy ennyien csatlakoztunk a mindenki-blogoljon-novemberben trendhez? Hát egyrészt az, hogy van itt élet azért, és nagyon jó olvasni, hogy kivel mi újság. Másrészt az, hogy meg kell, hogy állapítsam, hogy velem nem nagyon történik semmi egetrengető, és már nem nagyon tudom úgy megfogalmazni a semmit, hogy jól hangozzon, pedig régen ez olyan jól ment nekem. Kicsit én is szeretek rébuszokban beszélni, és azért cenzúrázom is a történéseket, mindez meghintve azzal, hogy olyan borzasztóan nem izgalmas az életünk, hát... Ennyit tud ez a blog. Közben meg én a legjobban az ilyen típusú, kicsit tépelődős blogokat szeretem olvasni, szóval talán nem is baj. Sokat voltam egyedül a dolgaimmal és kicsit magányosnak éreztem magam az utóbbi időben, de a blogok kicsit oldottak ezen,  eszembe juttatták, hogy nem vagyok egyedül, hiszen a legtöbb bloggert ismerem is személyesen. Akiket meg nem, azokkal majd remélem, fogok találkozni egyszer. Szuper kis közösség ez. 



12 megjegyzés:

  1. Tök érdekes ez a prézli dolog, nálunk senki nem forgatja prézlibe a fasírtot. Se anyukám, se a tök más vidékről származó nagyik, rokonság. Biztos abszolút család meg tájegységfüggő ez.

    Ja, és köszi ezt a hónapot, nekem nagyon tetszett!

    VálaszTörlés
  2. Olyan jó volt hogy ennyit írtál! Kívülről egyáltalán nem tűnik úgy, hogy ne történne semmi egetrengető, a tündéri Danival, a csodálatos otthonotokban, a gyönyörű színes tárgyaitokkal, a finom ételekkel, az újrainduló énekes- és angoltanár-karriereddel. Elég egy fotó Daniról vagy a körmeidről és máris szín kerül az életünkbe általad ❤️

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ☝🏼 Ez! Anszki tökéletesen megfogalmazta, amit én is rögtön éreztem, ahogy olvastam a gondolataidat. Annyira meghatározó színfolt vagy a bloggervilágban! Egy pillanatig se érezd, hogy valami ne volna a régi, imádunk. ♥️
      És én is úgy örülök, h ennyien írtunk! Kicsit megijedtem félidőnél, hogy a végére mindenki utálni fog az ötlet miatt*, mert láttam, hogy azért nem egyszerű kitartóan csinálni, de nekem ugyanazt jelentik a blogok, amit te is írsz: kapcsolódást egy kicsit magányos, kicsit fárasztó felnőttlét tornasorában. Ráadásul, a blogvemberesdi kapcsán új kedvenceket is találtam!
      Szóval, én nagyon hálás vagyok.
      (Meg néhány bloggal kicsit lemaradtam, és most ez is olyan jó, h lesz mit olvasni esetleges csendesebb napokon.)
      *Ne feledkezzünk meg Vízililiom Adriról se, aki 50%-ban szintén blogvember-ötletgazda volt, neki is jár a hálából (az utálatból nem, azt megtartom magamnak 😁).

      Törlés
  3. Egyetértek Anszkival, minden megközelítésében:)))

    VálaszTörlés
  4. Haha, ezt jól megjegyezted :-DDD

    VálaszTörlés
  5. Én csak egy olvasó vagyok, de köszönöm nektek hogy írtatok újra szinte minden nap. Jó olvasni titeket, köszönöm hogy bepillantást engedtek az életetekbe, a gondolataitokba. Remélem, most kedvetek támadt újra gyakran írni :)

    VálaszTörlés
  6. Mi se szoktuk prézlibe forgatni a fasírtot! Most hallom először :D ki fogom próbálni! (Remélem majd még írsz az "unalmas" életedről :D

    VálaszTörlés
  7. Speciel én imádom, mikor a kajákról írsz, a tete de moine sajtot pedig neked köszönhetem, pár éve olvastam itt először róla, előtte nem ismertem és nagyon imádom :)

    VálaszTörlés
  8. Köszönömmmm ❤️ Nagyon cukik vagytok!!

    VálaszTörlés
  9. Én is csatlakozom, pont most gondolkodtam rajta, hogy olyan szépen tudsz írni a hétköznapokról, egyátalán nem unalmas vagy egysíkú, csupa szín és illat, szeretem olvasni :)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon köszönöm én is, hogy ennyit írtatok,olyan jó bolt...És szerettem volna kérdezni is..Laura Marikot nem szoktad nézni? Tanít, énekel...csak írtad, hogy kicsit féltél újra kezdeni ...

    VálaszTörlés
  11. Én nagyon szeretem a "nálatok nem történik semmi"-ről szóló írásokat. Dani nagyon cuki😍🙂

    VálaszTörlés