2024. január 4., csütörtök

read and write

Én azért köszönöm a múlt évnek, vagy hát az év végének, hogy visszatért az életembe a blogolás és a blogok olvasása. Ez azért vicces, mert kedves ex-bloggerina barátnőim viszont már nem olvasnak blogokat, nekem meg egy csomó új kedvencem lett (be is tettem néhányat lent a linkek közé). Nem vagyok egy aktív kommentelő, de ezek a lányok mind nagyon kedvesek a szívemnek, hálás vagyok, hogy mint egy regényt, olvashatom az életüket. Nagyon megváltozott a blogkultúra, szerintem nagy dolog, hogy ennyien lendületet kaptak most mégis, és hogy ilyen élet lett itt újra. Hiányoznak a nagy beszélgetések és viták a kommentekben, még ha tudom is, hogy részem van abban, hogy ezek megszűntek - bár ahogy látom, nem csak nálam. Én valamennyire megint rátaláltam a flowra az írásban, nem foglalkozom vele, ki mit gondol arról, amit írok, remélem, sokszor lesz időm leülni, 

Apropó, regények: karácsonyra egy kindle-t kaptam, amire már nagyon vágytam, pedig szégyenteljes, hogy milyen keveset olvastam az utóbbi években, és hogy mennyi könyvet hagytam félbe. Pedig még könyvtárba is járunk Danival. Filmeket és sorozatokat sem nagyon nézünk, én egyszerűen túl fáradt vagyok esténként és leginkább csak összebújni és aludni akarok. Most épp Knausgard-tól a Halált olvasom, és régen nagyon szerettem az ilyen nagy, mély, nehéz történeteket, de most egy csomószor, mikor olvasom, az jut eszembe, hogy inkább pehelykönnyű, súlytalan történeteket kellene alvás előtt fogyasztanom. Na de talán idén másképp lesz. Egyébként pont karácsony előtt vettem magamnak két Marie Aubert könyvet, ezt és ezt, szóval először Knausgard, aztán a két Aubert, és csak utána jön a Kindle. Vagy hát majd meglátom, a jelenlegi tempóm mellett lehet, nyár lesz, mire végzek ezekkel. 

18 megjegyzés:

  1. hú, kíváncsi leszek, hogy tetszik majd az Igazából nem ilyen vagyok (rögtön te jutottál eszembe a borítójáról), nekem annyira bejött, hogy mindent el akarok olvasni ettől a nőtől :D

    VálaszTörlés
  2. Aaa, hát most meghatódtam! Meg képzeletben elmondtam a 16 éves Annának, aki már szintén olvasott, hogy képzelje, 10 év múlva a blogja kint lesz Milonka oldalsávjában, és el se hitte! :)) Köszi! 💛 Én is annyira örülök, hogy micsoda pezsgés van, és annak is, hogy te is lendületet kaptál!

    VálaszTörlés
  3. Én is örülök, hogy gyakrabban írsz :) Vajon hány oldalas a "regényed"...?

    VálaszTörlés
  4. marie aubert annyira jóóó! :)

    VálaszTörlés
  5. Én pedig, mint egy igazi troll, a lényeget megragadva, szeretnék kérni meghívókat a felsorolt bloggerináktól, légyszi, légyszi!
    vackor.mici@gmail.com

    Örök hála,
    Mici (eskü, viszonylag normális vagyok)

    VálaszTörlés
  6. Nálad jobban lehet csak mi örülünk annak, hogy visszataláltál a blogíráshoz. Nekem személy szerint mindig jól esik ide visszajönni egy kis inspirációért, na meg persze színekért:-D Annak is szurkolok, hogy újra legyen aktív része az életednek a zene, persze csak annyira, amennyire neked kényelmes és amennyire igényed van. Magamból indultam ki, mert nekem is van egy művész énem és csak úgy tudok anyaként, emberként, a civil munkámban, vagy bárhol egyensúlyban maradni, ha beleférhet a huszonnégy órámba egy kis alkotás is - esetemben ez az írás. Legyen még sok bejegyzés itt a blogon, örömmel várjuk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi szépen!:) igazad van, és szerintem mindenkinek szüksége van valamire, amiben kiteljesedhet, nekem egyébként a blog is ilyen. tartottunk mi is egy kis szünetet az ünnepe alatt, de a jövő héten folytatódik a zenélés.

      Törlés
  7. Csatlakoznék Annához, nagyon jól esik a linkelés, én is köszönöm! ^^ És én is annyira örülök, hogy felpezsdült kicsit a bloggervilág. Írjál is sokat, meg mindenki írjon sokat, jó olvasni egymásról. <3

    VálaszTörlés
  8. Szuper lesz, ha újra többet írsz majd... mindig jó nálad újra meg újra inspirálódni, még ha nem is vagyok túl aktív kommentelésben-) Boldog új évet!❣🎉🥂
    Kedves Anna, Dolly, Ági, esetleg kaphatnék meghívót tőletek? Köszönöm, ha igen☺ lajko.bea@gmail.com

    VálaszTörlés
  9. Tényleg szuper ez a blogpörgés, én is nagyon örülök neki, mind írás, mind olvasás szempontjából. Sokan jönnek innen is hozzám :) szóval hajrá!

    VálaszTörlés
  10. Köszi a linkelést :) én is úgy örülök, hogy többet írsz, írtok, így nekem is több kedvem van hozzá!
    Küldtem meghívót annak, aki kért :D

    VálaszTörlés