Ma délután vendégeink lesznek, Barni kis barátja, Andris, meg a kis családja. Én annyira szeretem ezt a fiút, azért főleg, ahogy imádja Barnit és mindenben lehet számítani rá, meg amúgy is. Neki most halt meg az anyukája karácsony előtt hosszú betegség után, mesélte, hogy ő a természettel tudott kapcsolódni utána, abban talált fogódzót, hatalmasakat sétált az erdőben meg rakott egy nagy tüzet, ilyesmik. Ők nagyon hisznek a természetfelettiben meg a természetben magában, mint élő erőben, mint növények, tűz, nap, szél, föld stb, de tőlük ezt teljesen el tudom fogadni. De azért volt olyan, hogy a felesége, aki nagyon kedves barátnőm, kérdezte egyszer, hogy megnyitottuk-e már a kapukat, és bután néztem rá, hogy tessék? És kiderült, hogy azt kérdezte, hogy próbálkozunk-e már a második gyerekkel (akkor még volt erről szó). Hát, azóta bezártuk a kapukat.
Tegnap csináltam coleslaw-t, de egy fél lilakáposzta megmaradt, gondoltam megnézem, lehet-e belőle levest csinálni, nyilván lehet, krémlevest:
https://streetkitchen.hu/levesek-es-fozelekek/lilakaposzta-kremleves/ |
Kissé doktoráltnak néz ki a fotó az biztos. De lehet, hogy csak épp ehetetlen? Pl. több citrom levet adott hozzá, hogy rózsaszínebb/lilásabb legyen...
VálaszTörlésAz a képen tuti szederleves, gondolom, jobban mutatott.
VálaszTörlésÉn is próbáltam már lilakápi-krémlevest főzni, mert milyen menő lila színe lesz már... és az enyém barnás lett, ráadásul még finom se. De olvastam egy receptet fasírtról lilakáposztából (kb. mintha fejes káposztával menne), annak adok még esélyt, azt nem lehet nagyon elrontani. Szerintem
VálaszTörlésaz olyan lehet, mint a répás-sajtos fasírt, kóstolnám!
Törlés