2025. január 16., csütörtök

a ronda de finom leves

Ma délután vendégeink lesznek, Barni kis barátja, Andris, meg a kis családja. Én annyira szeretem ezt a fiút, azért főleg, ahogy imádja Barnit és mindenben lehet számítani rá, meg amúgy is. Neki most halt meg az anyukája karácsony előtt hosszú betegség után, mesélte, hogy ő a természettel tudott kapcsolódni utána, abban talált fogódzót, hatalmasakat sétált az erdőben meg rakott egy nagy tüzet, ilyesmik. Ők nagyon hisznek a természetfelettiben meg a természetben magában, mint élő erőben, mint növények, tűz, nap, szél, föld stb, de tőlük ezt teljesen el tudom fogadni. De azért volt olyan, hogy a felesége, aki nagyon kedves barátnőm, kérdezte egyszer, hogy megnyitottuk-e már a kapukat, és bután néztem rá, hogy tessék? És kiderült, hogy azt kérdezte, hogy próbálkozunk-e már a második gyerekkel (akkor még volt erről szó). Hát, azóta bezártuk a kapukat.

Tegnap csináltam coleslaw-t, de egy fél lilakáposzta megmaradt, gondoltam megnézem, lehet-e belőle levest csinálni, nyilván lehet, krémlevest

https://streetkitchen.hu/levesek-es-fozelekek/lilakaposzta-kremleves/


Ehhez képest az én levesem bűnronda lett (és amúgy vannak kétségeim, hogy az ő fotójuk nem fotoshop-e, hagyjuk már ezt az ibolyaszínt) - de nagyon finom! Pedig fűszereket nem is tettem bele, csak másfél leveskockát, mert én úgy szeretem a krémleveseket, ha letisztultan érezni a zöldség ízét, emiatt mindig csak egyféle zöldségből készítem - és amúgy megbántam azt is, hogy raktam bele EGY krumplit, mert érezni. Akartam bele tenni roppanós zöldeket (vettem itthonra zöldborsó-hajtásokat, nagyon szeretem) meg magocskákat, de lusta voltam és befaltam így, magában. 

szerintem jobb, ha ezt nem nagyítom ki :)


Na de gyanítom, hogy se a vendégek, se a fiúk nem fognak lelkesedni a ronda de finom levesemért, úgyhogy csinálok baconbe tekert aszalt szilvát (A LA KATA), valami mártogatóst zöldségekkel, vacsira meg ikeás húsgolyókat krumplipürével, barnaszósszal és áfonyalekvárral.

4 megjegyzés:

  1. Kissé doktoráltnak néz ki a fotó az biztos. De lehet, hogy csak épp ehetetlen? Pl. több citrom levet adott hozzá, hogy rózsaszínebb/lilásabb legyen...

    VálaszTörlés
  2. Az a képen tuti szederleves, gondolom, jobban mutatott.

    VálaszTörlés
  3. Én is próbáltam már lilakápi-krémlevest főzni, mert milyen menő lila színe lesz már... és az enyém barnás lett, ráadásul még finom se. De olvastam egy receptet fasírtról lilakáposztából (kb. mintha fejes káposztával menne), annak adok még esélyt, azt nem lehet nagyon elrontani. Szerintem

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az olyan lehet, mint a répás-sajtos fasírt, kóstolnám!

      Törlés