2013. december 25., szerda

Citrom

Nagyon szépen átvészeltem a tegnapi napot, remélem nem aggódtatok túlságosan. Az este legnagyobb dilemmája (az ünnepi hangulathoz méltóan) az volt, hogy töröljem-e magam a FB-ról, mivel úgy érzem, több bosszúságot okoz, mint örömet, ti nem így vagytok vele? Egyrészt, a newsfeedem dögunalom, gondolom a tiétek is hasonló, senki semmi érdekeset nem oszt már meg, csak számomra ismeretlen kisbabák vannak, karácsonyfák, meg hogy ki milyen ezeréves fotóhoz szólt hozzá. Másrészt nincsen képem törölni azokat az ismerőseimet, akik nem szeretném hogy bármit is tudjanak rólam, hiszen tulajdonképp ők nem tettek semmit ellenem. És már a végletekig letiltottam az ismerőseim nagy százalékát, tényleg, kb a profilképemet  és a borítóképemet látják, slusszpassz, de azt is lájkolgatják, mintegy jelezve, hogy ők bizony figyelnek, és nem tudom elmondani, mennyire zavar ez. Tudom, legyenek már nagyobb problémáim. 

Ma viszont megsütöm a világ leghalálosabb citromtortáját - és higgyétek el, tőlem, aki nem nagyon szeretem a sütit (mint olyat), ez nagy szó. Szóval tessék, ő az, némi citromízű mininapsütés decemberben, kipróbált, tökéletes recept, szinte nulla tésztával, és sok isteni, könnyű, sajtkrémes citromsággal.

És most, hogy 16 fokot ígértek, eszembe jutott, hogy nem kellene hogy essen úgy 20 cm hó, csak a hangulat, meg a szép, színes snowboardkabátom kedvéért? 

8 megjegyzés:

  1. Hát, én kicsit összeszorult szívvel gondoltam rád, de azért szeretettel :) Fbvel ugyanígy vagyok, egyrészt zavar ha bambulom, mert száguld vele az idő, másrészt a timelineon kb. mindenki rejtve van, mert unom amiket kiraknak/bosszant/zavar/akármi, aztán ott van még az is, hogy ne nézzenek mások, plusz még az is bejött a képbe, hogy minden kollégám bejelöl, és ők se nézzenek, az is zavar. (egyébként tudom hogy hülye vagyok) szóval csupa negatív. Mégsem töröltem még magam, mert valahogy drasztikusnak tűnik, olyan mintha akkor kimaradnék valamiből, pedig nem is. (Ja meg mondjuk nálam van az a "csóró szempont" is, hogy ott szoktam kommunikálni, és bizonyos embereknek már csak fb. létezik kommunikációs csatornaként, így velük nem tudnék beszélni, mondjuk ez mondvacsinált kifogás :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aranyos vagy, köszi. :) Én is kicsit összeszorult szívvel gondolok magamra. :) De aztán sokat családoztunk, utána meg elvoltam, ahogy szoktam. Féltem, hogy rosszat álmodok, de nem, gondolom majd máskor. Álmomban egy barátnőmet látogattam meg Gödöllőn (hozzájuk nemsokára tényleg megyek), jó volt.

      Én sem tudnék egy csomó mindenkivel máshogy kommunikálni, elveszíteném velük a kapcsolatot, de nem is ez a baj, hanem hogy egy csomó programot már csak a fb-on hirdetnek meg. Engem is bejelölnek a tanítványok, de én bunkó módon nem jelölöm vissza őket.

      Törlés
  2. boldog karácsonyt, ilonka! :)

    Szerintem úgy jó a facebook, hogy egy oldal a zenekarnak, egy az angoltanárnak, és egy személyes, amin van 1 darab, nem igazán felhasználható/felismerhető fotó (félig oldalt, napszemüvegben, vagy nagyon apró borzasztó felbontással). A személyesre nem kell beengedni a rajongókat meg a tanítványokat, lájkolják csak a másik oldalakat... az fészbúkom kb úgy néz ki, hogy név, kép, és aztán az idővonalon a következő az, hogy BORN :D

    VálaszTörlés
  3. Facebook szempontjából pontosan a gondolataimat írtad le. Már mindenkit letiltottam magamról, hogy csak a közeli ismerőseim lássanak, és már majd mindenkit letiltottam, mert bár sajnálom az ártatlan kirakott kiskutyákat, és a beteg gyerekeket, de mégse tartom normálisnak, hogy ezt nézzem minden második ismerősömtől. Én vagyok kevésbé toleráns, ezt is tudom, és eleddig csak az tartott vissza engem is a törléstől, mert kvázi levelezőrendszerként használom. Viszont most kitaláltam, hogy egy időre deaktiválom az accountom, hátha akkor visszatalálok majd oda több türelemmel, vagy rájövök, hogy tényleg semmi szükségem nincs rá.
    Eddig senki nem értette ezt az elképzelésem, jó olvasni, hogy itt többen is így vannak vele.

    Egyébkén meg nem mellékesen, boldog karácsonyt!

    VálaszTörlés
  4. Boldog Karácsonyt! :))
    Eddig nem írtam még ide, de gondoltam ehhez a FB dologhoz fogok. Lehet, szánalmasan hangzik az elgondolás, de nekem kiválóan bejött a koncertek, stb esetében: Amikor már nekem is tele volt a kiscipőm az egész FB-al töröltem magam és csináltam egy fiktív oldalt (pl. Takács Gizi), ahol csak az általam szeretett dolgokat jelöltem be(zene, múzeum, stb.) és csak erre használom. Senki nem tudja (ok ezután már Ti :P) és egyáltalán nem érzek már késztetést rá, hogy akár mások oldalát is megnézzem. Kigyógyultam belőle és nem bántam meg, viszont mégis mindig tudom (hetente/ 2 hetente 1x elég megnéznem a zenekarok oldalát pl. és felírom a naptáramba), hogy mikor van a hepaj, vagy lesz-e kutyaovink.
    (Oké, mondom, lehet van olyan, aki szerint ez baromság, de szerintem a kecske is, meg a káposzta is helyzete, vagy magam ringatom hiú ábrándba?!) :)))

    VálaszTörlés
  5. Az előző Dorka voltam, csak bénázom.. :)

    VálaszTörlés
  6. Trillian, azért ami nálad van, az extrém. :) Amúgy igazad van, ez egy döntés kérdése, miért lenne muszáj ennél több infot megosztani?

    A zenének van külön oldala, hál'istennek azt nem én csinálom, hanem a rajongók, de így is sokszor van, hogy bejelöl valaki, és írok neki udvariasan, hogy ne haragudj, nem rémlesz, segíts, honnan ismerjük egymást, és visszaír, hogy hát te vagy az X zenekar énekesnője, nem? Ja, de, tényleg. :) És egy csomó mindenkit nem jelölök vissza, de így is rengeteg ismerősöm van, és nagy százalékukról fogalmam sincs, kicsoda, mondjuk a nevük sem ismerős. Na ők nem is látnak belőlem semmit, és én is letiltottam a posztjaikat, szóval rengeteg értelme van, hogy ismerősök vagyunk. Angoltanáros oldalt nem akarok, kivéve ha azt meg a diákok működtetik majd. :)

    Nekem bejön, amit írsz, Dorka, én nem csodálkoznék, ha sokan csinálnák ezt titokban, bár így a Tisss-féle levelezőrendszer előnyeit nem tudod kiélvezni. És a múltkor Instagrammon (na azt viszont nagyon szeretem, mondjuk ott sem vagyok túl aktív az utóbbi időben) egy fiú kirakott egy screenshotot, hogy "törölted magad a fb-ról", és elfutott a sárga irigység a bátorságáért.

    És emlékszem, Lensziromnál volt nagy dilemma, hogy na, akkor kirakjuk-e, fontos-e hogy kirakjuk a fb-ra hogy kapcsolatban vagyunk ezzel vagy azzal, felvállalja-e ezt a pasi ország-világ előtt. Na én elmondom most, hogy én soha többé ilyen információt nem osztok meg magamról a fb-on. There's no f***ing way. Az én szerelmi életemhez ezután senkinek semmi köze. Na jó, esetleg majd nektek csöpögtetek információkat. :)

    VálaszTörlés
  7. Engem is a Karácsony apropója gondolkodtatott el. Én több fb fórumon is aktív tag vagyok, de Karácsonykor érthatô okokból nem pörögnek a fórumok. Karàcsony után pörögnek, de az egyiken csak a végtelen rongyrázàs megy, a másikon balhé (nôk... Borzalom), a harmadikon álszent seggnyalás... Kell ez nekem? Nem. Jó lesz ez a pár nap leszokásnak. Remélem, nemcsak hangember vagyok és le tudok jönni.

    VálaszTörlés