2013. december 18., szerda

Minikultúra

Már vagy egy hónapja nem nézek sorozatokat, mert sajnálom rá az időm. Luxus lenne, hogy hazajövök a suliból, tanítok még, teszek-veszek, pakolászom, kicsit kutyázom, sétálunk, megetetem a nyulakat, majd leülök a kanapéra, üveges szemekkel megnézek 3 részt valami buta sorozatból, és már mehetek is aludni. Hétvégén meg annyi jönni-mennivalóm van, hogy eszembe sem jut TV-t bambulni. Másrészt most olyan sorozataim vannak, amikből hetente tudok csak 1-1 részt megnézni. Én meg úgy szeretem jobban, ha egymás után megnézhetek annyi részt, amennyit akarok. Úgyhogy most szépen összegyűjtögetem őket, és a téli szünetben majd tartok jóóó kis sorozatmaratonos napokat, amikor egész nap pizsamában maradok, finom kajákkal veszem magam körbe, és ki sem bújok a takaró alól egész nap. Jó lesz, nagyon várom!

Viszont így sokkal több időm marad olvasni, és így ki is használom a lehetőséget. Beszereztem J. K. Rowling Átmeneti üresedés című könyvét című könyvét e-book formátumban angolul, és falom, nagyon tetszik. Azt nagyon sajnálom, hogy nem tudom majd felrakni a polcra a többi könyvem közé ha a végére értem, maximum virtuálisan, de hát ez van, ilyen ez a 21. század.

És ha már sorozat és könyv, akkor legyen zene is. Ő a svéd Silje Nergaard, a kedvenc jazzénekesnőm. 

6 megjegyzés:

  1. Nálam most a Forbrydelsen és a The Good Wife megy orrbaszájba. Egyébként én mindig csak olyat töltök le, aminek már vége van... pont hogy ne járjak úgy, mint a Breaking Bad-del, hogy még megy az amcsi tévében, én meg lerághatom a következő vasárnapig a körmöm. Erre a The good wife-fal nem megcsinálták, hogy december 1-ig ment normálisan, és az utolsó két epizód meg nem január 5 és 12 lesz? Grrrr.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a The Killing? Te az eredeti dán sorozatot nézed? Honnan szerezted? :) Az amerikait én is elkezdtem nézni, de azt is a szünetre tartogatom. Engem kicsit a Twin Peaks-re emlékeztet.

      Törlés
    2. Kedves Molnár Ilonka, isten hozta 2013-ban, tessék megtanulni torrentezni a számítógépen :))

      Természetesen mélységesen ellenzem és elítélem az alkotói tartalmak ingyenes letöltését, és pártolom a művészek és előadók anyagi javakkal való honorálását. Ámde 1. Magyarországon az embereknek bazira nincs 5000 forintjuk egy darab dvd-re 2. Én megveszem, ami tetszik, de azért hadd ne rendeljek meg amazonról öt évad díszdobozos Walking Dead-et, amiből 3 rész végigkínlódása után rohadtul tudtam, hogy nincs az az isten, hogy én ezt végignézzem.

      Egyébként tényleg meg szoktam venni a dolgokat. A kaktuszliget pl 14 frank most az iTunesban, ennyit nekem a quimby pl megérdemelt. De én könnyen beszélek ugye.

      Írjál elektronyos postát, ha érdekel ez a letöltős dolog. (Nemcsak sorozat van, zene, szoftver, minden van, mint a búcsúban. You'll like it.)

      Törlés
    3. Amúgy megnéztem az első amcsi részt, és utána az első dánt, és rögtön tudtam, hogy én a dánt akarom nézni. Egyébként is bolondulok ezekért a skandináv puritanista stílusú filmekért (meg hát honnan jön a dogma is ugye), szóval nem lepődtem meg magamon, de abban nem vagyok biztos, hogy egyezik a stílusunk, mert pl az általad dicsért New Girl-t én rettenetesen nyálasnak és kiszámíthatónak találtam (a humorát meg erőltetettnek). De ezek olyan bonyolult és szubjektív dolgok, a minap a nálam 500-szor műveltebb apukámmal vitatkoztam egy órát, hogy jó-e Tolkient olvasni, mert szerintem pazar élmény, szerinte meg nem. Szóval a pék tudja, fog-e neked tetszeni. A The Good Wife-ban 1000%-ig biztos vagyok, hogy imádnád.

      Törlés
    4. Szerintem én nagyon szépen tartom az egyensúlyt a művészcuccok (underground) meg a mainstream között, filmekben, zenében, könyvekben egyaránt - azt szoktam mondani hogy mindenevő vagyok. Szerintem tudni kell mindennek megtalálni a helyét/idejét, tudni kell mire jók, mit adnak, és tudni kell őket a helyükön kezelni.
      A dán filmeket nagyon szeretem, és az egyik kedvenc sorozatom is dán: a Lars Von Trier-féle Birodalom.

      A Good Wife-ot régóta nézegetem, de még nem jutottam el hozzá.

      Törlés
    5. én az amerikai The Killinget néztem, úgy, h nem tudtam, h van dán eredeti, és az a vicc, h ahogy néztem, végig azt éreztem, h mennyire északi hangulata van, azóta persze tudom, h miért. a híd-ból az eredetit néztem meg mondjuk, bírom ezeket a nyomasztó krimiket..de a New Girl-t is szeretem :)

      Törlés