2014. április 8., kedd

My head high, my mouth shut

Ma hosszú nap volt a suliban, értekezlet, fogadóóra, és tudom, hogy ilyenkor nagyon vár, így utána fogtam a kutyát, és elmentünk sétálni. Eredetileg egy kisebb kört akartunk tenni a városban (macaron-beszerzőset, mert megérdemlem), de aztán megnéztük a Dunapartot, és végül egy 2 órás, terápiás, naplemente-bámulós, kavicsdobálós, elmélkedős séta lett belőle. Közben zenét hallgattam, és meglepett, hogy milyen nyugodt vagyok. 

Végül, úgy tűnik, nem estem vissza, nem lesznek már állandó, nagy zokogások, kiesett napok, ébren töltött éjszakák. Éjjel némi rásegítéssel kialudtam magam, és bár reggel még tompa volt a fejem, de a tegnapi nappal és a sok sírással, úgy tűnik, lecsengett a sokk. Persze, kicsit szomorú vagyok, szótlanabb, mint szoktam, és többet jár a fejem az élet nagy dolgain, miérteken, a jövőmön, mint szokott. 

Mindenütt kinyíltak az orgonafák, és az egész város orgona-, Duna- és tavaszillatú, és olyan meleg van, mintha napokon belül megérkezne a nyár. Nagyon lent van a víz, és borzasztóan széles a kavicsos part, úgyhogy hosszan lehet sétálni a víz mentén, olyan helyeken is, ahol magasabb vízállás mellett fel kell jönni a bicikliútra. Szóval végigsétáltunk, a kutya fürdött, én elmélkedtem, és hallgattam a szívemhez szóló zeném, majd leültem a napsütéstől meleg kavicsokra, hónom alatt a bújásfüggő kutyám, és néztem, ahogy lemegy a nap. És jó volt ott egyedül. És igen, azt hiszem, tényleg minden rendben lesz.





6 megjegyzés:

  1. A képekből is sugárzik a nyugalom, jól leszel! Főleg ilyen cukikutyával magad mellett <3

    VálaszTörlés
  2. Annyira cuki ez a kutty. Nyugtass meg, hogy kis korában ő is idegbeteg ugráló harapógép volt. Van egy 3,5 hónapos pulim és nem bírok vele.
    A terápiás sétáért nagyon irigy vagyok. :) Az ilyenek kitakarítják az ember agyát. Csak így tovább. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! igen, ő is kis idióta volt, harapdosott, mindent szétrágott, mondjuk már akkor is nagyon durván szót fogadott, visszajött első hívásra. De fél-1 éves kor között szépen lenyugodott, és nagyon jó kiegyensúlyozott kutyus lett. Én úgy fél évig jártam amúgy kutyaiskolába vele (kb fél éves volt akkor), és az nagyon sokat számított, ő megtanult rám figyelni, meg rájött, hogy a feladatok élvezetesek, és én is megtanultam vele bánni, szóval ajánlom nagyon nektek is.

      Törlés
  3. Én a szőrétől vagyok oda, használsz rá valamit, vagy kézzel szeded kisebb rasztahurkákra?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem csinálok vele semmit, azon kívül hogy évente kétszer rövidebbre nyiratom, de tépkedni nem kell. Ilyen jólnevelt a bundája is. :)

      Törlés