2014. június 14., szombat

:)

Hát eljött végre ez a nap, a nyári szünet első napja, mikor úgy ébredtem reggel fél 7-kor (gondolom, pár nap, és kikapcsol a belső ébresztőórám), hogy nem csak egy rövidke lazulós hétvége áll előttem, ami, ha kettőt pislogok, már huss, el is repült, hanem egy egész, hosszú nyár. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem kell ezentúl bejárni a suliba, mert még 2 héten keresztül, június 24-ig illik reggelente megjelenni. A törvény szerint heti 32 órát most is jelen kell lennünk, az igazgató úgy fogalmazott, hogy reggel 8/9-től 11/12-ig tartózkodjunk bent, a kollégák szerint pedig ez azt jelenti, hogy 9-től 11-ig. Úgy kétnaponta. Mivel tennivalóm nincsen, így be fogok járni kávézni meg blogot írni, ami, ha a mostanában született posztok számát figyelem, lehet, hogy nem is baj, meg így, hogy 5 percre lakom a sulitól, kibírható, van, aki emiatt 30 kilométert kell, hogy utazzon. 

Egyelőre egyik program éri a másikat, ma délután, miután a bátyáméknál bealudtam a teraszon gyerekmegőrzés közben, lopnom kellett egy órát, hogy aludjak egy kicsit, mert majd leragadt a szemem a kialvatlanságtól, de aztán gondolom lelassulnak majd a dolgok körülöttem, és utolérem magam . Amellett, hogy már egy ideje vakáció üzemmódban vagyok, ma délelőtt azért rákészültem a nyárra fizikailag is: a piacon vettem málnát és meggyet, meg nyári virágokat, és szétpakoltam őket a lakásban, valamint teleraktam a hűtőmet mindenféle finom kajával (kettőt találhattok, hol szereztem be őket), az ázsiai hetek keretein belül (és kívül) olyan kajákat találtam, hogy már a gondolat is megnyugtat, hogy ők az én hűtőmben várják, hogy kedvem támadjon valami könnyű, nyári ebédet varázsolni belőlük. Többek között vettem egy csomó salit, ananászt, friss koriandert, thai citromfüvet, cukorborsót, serranoi sonkát, bivalymozzarellát, kacsamellet, meg friss, ricottával és bazsalikommal töltött cappellettit, minden kb feleannyiba került, mint gondoltam volna, és mindezért játékpénzzel fizettem, hát mennyire jó már. 

Az egyik tervem, hogy sokat főzök-sütök a nyáron, meg szeretnék tanulni például tésztát gyúrni, és mindenféle saját készítésű, friss, töltött tésztát halmozni a színes tányérokra, ha a család, meg barátaim jönnek vendégségbe. Egy időben az egyik haverom egy olasz lánnyal járt, és amikor a csajszi itt volt, és éhesek lettek, a lány nem a száraz cuccokhoz nyúlt, hanem 5 perc alatt gyúrt friss tésztát, felvagdosta, rádobott valami egyszerű feltétet, és már vacsizhattak is, szerintem ez annyira laza, én is szeretnék ilyeneket tudni, meg mindenféle mást is. És már néhány nyári sütireceptet is kinéztem. 

Meg még ezer más tervem van, de azokat majd máskor mesélem el, most kicsit készülődnöm, aztán mennem kell, várnak a Főtéren, viszem a kutyát is, bár ő még ezt nem tudja.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése