2014. június 24., kedd

Egy hosszú, nyűgös nap margójára

Ma minősíthetetlenül szarul aludtam. Semmi izgi rémálom, vagy a jövőmön morfondírozva, álmatlanul átforgolódott éjszaka, egyszerűen az történt, hogy hajnalban meghallottam, hogy zuhog az eső, miközben a teraszon kint voltak a székek párnástul, és kipattantam az ágyból bepakolni őket. Közben a kutya bociszemeket meresztett, mert dörgött az ég is, ő meg attól nagyon fél (vagy a villámlástól, nem tudom), beengedtem, és akkor már a macskát is (mert vajból van a szívem). És aztán arra kellett ébrednem, hogy a macsek a hátamat masszírozza, míg én hason fekve alszom, pedig az ágyról (is) le van tiltva, majd még kétszer le kellett löknöm, utána előadta a mindjárt-reggel-van-nagyon-éhes-vagyok műsorszámot, ez ment egy darabig, próbáltam mindezt beleszőni az álmomba, ami elég vicces eredménnyel szokott járni. Végül felkeltem, és eső ide, villámlás oda, kidobáltam mindenkit az udvarra, és visszafeküdtem aludni, de akkor már cseszhettem a pihentető alvást, meg nemsokára csörgött is az óra. (Ma reggel volt az évzáró, ahol elénekeltük a Himnuszt, a Szózatot, és megint meg kellett állapítanom, hogy mindkettő elképesztően magas, konkrétan kínszenvedés, én is alig bírok velük, nem csoda, hogy a legtöbb gyerek, meg a férfi kollégáim meg sem próbálják énekelni, csak állnak ott sunnyogva. Szerintem kellene nekünk új Himnusz, meg új Szózat. Nekem ilyenkor mindig eszembe jut, hogy bezzeg az Internacionálét, meg a szovjet himnuszt hogy szerettük énekelni.) A héten egyébként még be kell járni, így az évzáró után is, de minek.

A napom ennek fényében borzalmasan nyögvenyelősen telt, béna lett az idő (mennyire jól kitaláltam a tegnapi strandolást, ki tudja, mikor lesz megint strandidő), nyűgös voltam és álmos, ráadásul délután voltak még óráim is, és addig tartanom kellett magam, utána meg még mentünk köszönteni a nagynénémet a 80. szülinapján, ami után most egy zsenge, feszes, fiatal kislánynak érzem magam, pedig a nagynéném is tök jól tartja magát. 
Be is fogom, mit nyüszögök, mert hát ugye
  • egy pasival is levelezem épp, aki okos, szimpi, és nem ír túl sok szmájlit, breath of fresh air
  • holnap Csík zenekar koncertre viszem a szüleimet, itt a városban lesz, hihetetlen
  • csütörtökön Quimby koncertre megyek a haverokkal, szintén itthon, mondom, hogy jó ez a város
  • és akkor még csak csütörtök lesz, és előttem áll majd az egész hétvége, és már most annyi lefixált programom van, hogy nem is tudom, melyiket részesítsem előnyben a másikkal szemben.
szeretnék egy pasit

3 megjegyzés:

  1. Alvás uez volt, macska nélkül: viharra ébredtem és utána 20 percenként csak úgy viccből. Nap nyilván kuka és egész héten helyettesítem a főnökömet, nyilván ma omlott össze minden.
    Pasit én is szeretnék, de mindig rájövök h amúgy meg nem. Még nem ;). De neked drukk! <3

    VálaszTörlés
  2. Én nyitott ablaknál aludtam és tornádókról álmodtam, biztos volt az összefüggés az éjjel érkezett hidegfronttal.

    VálaszTörlés
  3. Én is szeretnénk, ilyen ölelőset, igazmondósat, szeretőset:-) Na majd a napfény meghozza!

    VálaszTörlés