2015. július 27., hétfő

Not quite my tempo

És hogy levezessük a hétvégét, megnéztük a Whiplash című filmet. Úristen. Ha még nem láttátok, akkor légyszi, még ma pótoljátok. Egy dobos srácról szól, aki a legnagyobb akar lenni, és belefut egy nagyon durva tanárba. A zene, a kameraállások, a képek, a színek, a színészek, a karakterek, a sztori, mind emögött egy olyan feszesség, feszültség, indulatok, érzelmek, hogy nem bírtam fekve nézni, hanem felültem, időnként eltakartam az arcom, meg néztem a pasimra, hogy ezt.nem.hiszem.el, mikor te a képernyő előtt tökéletesen átérzed a szereplő érzéseit. Súlyos, megdöbbentő, zseniális, 10/10. Nem is tudom, volt-e már film rám ilyen hatással.

15 megjegyzés:

  1. Komolyan? Mi halàlra untuk és folyton néztünk egymàsra, h most tényleg ezt istenítik vagy véletlenúl egy màsik filmet nézünk?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi a Birdman-nel jártunk pont így.

      Törlés
    2. Molly: igen. Nekem olyan volt (a pasimnak is), mintha úgy 10 percig tartott volna. Nekem viszont a Birdman egyáltalán nem jött be.

      Törlés
    3. Mondjuk néha a sajàt hangulatomat okolom az ilyen miatt, bàr az gyanús ha ketten unjuk szénné magunkat ugyanakkor (mondjuk az is tény, h a hangulat is ragadós.) Nekem még a Màtrix volt ilyen egyébként.

      Törlés
    4. Amit én halálra untam, az a Király beszéde (a szereplők és a helyszín ellenére is), illetve a Hunger games 1, na azt egyedül kínlódtam végig, a férjem úgy 15 perc után elaludt, a folytatásokra nem is vagyok kíváncsi...

      Törlés
    5. A Kiràly beszédét mindig meg akartam néznii, de valahogy sose sikerült - ezek szerint nem érdemes? A Hunger Gamest sejtem, h nem érdemes...

      Törlés
    6. Hát nézd meg, aztán majd kiderül :) Én nagyon szerettem volna szeretni, de nem sikerült, talán ezért is volt akkora csalódás. Annyira nem történt benne semmi (pedig nem akciófilmre számítottam), hogy a nyulaknak még 30 mp sem kellett volna a paródiához. Oké, jól csinálta a dadogást, de azért ez nem viszi el a hátán a filmet. És eredetiben néztük, szóval a szinkronra sem foghatom

      Törlés
    7. En, aki soha semmit nem nezek meg (tehat nincs filmes kulturam es erdeklodesem), kb. 10x lattam a Kiraly beszedet, mindenfele nyelveken es imadom. Nem tudom mi tetszik benne.

      Törlés
    8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    10. Nekem sem tetszett a Király beszéde, pedig szeretni akartam. Nagyon vontatott, és süt belőle, hogy szépen patikamérlegen adagolták bele az Oscar-díjhoz szükséges összetevőket. Egyszerűen nincs "lelke" a filmnek.

      Törlés
    11. Harom nyelven lattam a Kiraly beszedet, nekem nagyon tetszett, mindig lekot.

      Törlés
  2. Ahh, utóbbi idők legjobb filmje nálam is! És a zenéje!!!

    VálaszTörlés
  3. Le is csaptam rá délután,ha már így ajánlottad, úristen, annyira jó volt!
    Nem tudtam felállni előle, pedig csak egy zacskó ropogtatósért kellett volna. Már régebben meg akartam nézni, aztán feledésbe merült, szóval köszi, hogy feldobtad a blogban. :)

    VálaszTörlés
  4. igenbizony-kurvajó ez a film, guy-jal csak lestünk, mondjuk tény, hogy kellett hozzá a hangfalrendszer.

    VálaszTörlés