2015. július 6., hétfő

Will you?

Nyugi, nem most fogok elkezdeni politizálni itt a blogon, bár mostanában jó néhány közéleti téma kapcsán irtózatosan vissza kell fognom magam, hogy ne szóljak hozzá mások posztjaihoz, vagy hogy ne próbáljak téríteni itt - de nem hiszem, hogy lenne értelme. De azt had meséljem el, hogy néhány szegedi ismerősömnek az jutott eszébe a náluk átutazó menekültek  kapcsán, hogy hogyan lehetne könnyebbé, emberibbé tenni a napok, hetek óta utazó emberek, családok útját, és elintézték, hogy az állomáson legyenek új csapok, ahol tudnak tisztálkodni, míg várakoznak, adnak enni- és innivalót nekik, biztosítanak tiszta ruhát, lehetőséget borotválkozásra, a telefonok töltésére, intéztek ingyen wifit, ellátják a gyaloglástól sebesült lábakat és egyéb bajokat, bicajt kölcsönöznek a gyerekeknek, hogy kicsit levezessék az energiáikat, vagy csak beszélgetnek velük, minden nap ott vannak, és önkéntesként csinálják, szóval... Büszke vagyok rájuk (fotók ITT, a kedvemért nézzétek meg). Néha kicsit ki kellene tekinteni a szűk kis világunkból, és mások nézőpontjából is körülnézni*.

*Tegyétek meg, hogy nem indítotok szájkaratét itt erről.

6 megjegyzés:

  1. Ha szegedi lennék, csatlakoznék. Budapesten is csatlakoznék, szólj, ha van fülesed!

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, mi szegediek sok mindent másképp látunk. ;)

    VálaszTörlés
  3. A képek nem elérhetők :(
    Én is segítenék, ha szegedi lennék.

    VálaszTörlés
  4. a fotókat sajnos én sem látom (csak ismerősök számára engedélyezett), de teljesen egyetértek és le a kalappal előttük (bár egy ideális világban ez lenne a normális, sőt, ott menekültek sem lennének)

    VálaszTörlés
  5. Sajnos eddig nekem is csak a szám járt, de Bp-en van egy Food not Bombs nevű kezdeményezés, fb-on is fenn vannak, őket tervezem megnézni. Vasárnaponként főznek együtt az Élesztőben (nem biztos, hogy minden héten), ki szokták mindig hirdetni. Piacosok adnak alapanyagot, de lehet vinni fűszereket + műanyag ételhordó dobozkákat. Csomó képük van fenn, jó hangulatú lehet az együtt főzés. Az még az érdekesség, hogy vega fogásokat készítenek :)

    VálaszTörlés