2015. augusztus 26., szerda

Francia cukkini saláta

Igyekszem nem lopni mástól, de ma olyan mennyei élményben volt részem Bezzeg miatt (katt), hogy meg kell, hogy osszam veletek is ezt a csodát. Egy gombás-paradicsomos, citrommal, mogyoróolajjal készült cukkinisalátáról írt, amit Franciaországban kóstolt, és mivel nekem mindenem volt hozzá itthon, azonnal el is készítettem. Ha Bezzeg megengedi, kiteszem a receptet is, addig pedig csorgassátok a nyálatokat: 


Csak a fotó készítése után kóstoltam meg, de pont olyan finom, mint amilyen szép, köszönöm az inspirációt! A lidliben van mogyoróolaj 1200 forintért, én mindig tartok itthon, mert nagyon, nagyon finommá teszi a salátákat, szerintem megéri a befektetést. Estére sütök mellé kacsamellet is. 

Ja, és már akartam üldözni ezzel Tamkót meg Bezzeget, de volt egy este Franciaországban, mikor egy olyan helyen vacsiztunk, ami amúgy zárva lett volna, de a kedvünkért kinyitott, majd egy olyan néni főzött nekünk, hogy úgy éreztem, mintha anyukám rakná elénk az ételeket, házias ízek (kakas borban, óóó), iszonyú cuki kiszolgálás. Na engem ott is a salátákkal vettek le a lábamról. Volt egy cékla saláta, ami hasonlított a miénkhez, csak kevésbé volt ecetes. És volt még egy cukkini saláta, ami kicsire darabolt sárga cukkiniből készült, mintha vajon lett volna megpárolva, de édeskés volt és krémes volt... Nem cukrosan. Én megpróbáltam itthon elkészíteni, nem lett olyan, persze nem volt sárga cukkinim. Ötlet, hogy hogy készülhetett?

2 megjegyzés:

  1. Sajnos a cukkinisről fogalmam sincs :(( Céklasalit én úgy szoktam enni hogy ugyanolyan sajátaöntetet (1rész ecet, 3 rész olaj, mustármagos mustár - lehet nem csípős is) teszek a főtt céklára, mint a salátára + petrezselyem, esetleg fokhagyma.

    VálaszTörlés
  2. Ez inkább ötletgyűjtés. Én is merítek tőled ötleteket, tudod! Például a holnapi ebédem a te reggelid lesz, tojás, gomba, hagyma, mmm! :)

    Szuper fotó!!!

    Én sajnos csak készen vettem a céklát, de mintha még hagyma is lenne benne, de nem vagyok benne biztos. :(

    VálaszTörlés