2015. augusztus 26., szerda

Strong is the new skinny

Voltunk ma is edzeni, megkaptuk a múltkori felmérés eredményeit. Nekem 20 a BMI-m, ami szuper, illetve híznom kéne 4-5 kilót (haha), meg hát formálódnom, izmosodnom. A testzsír %-om viszont 30, ami nem jó, 20-nak kellene lennie. Szóval there is room for improvement. Egyébként nagyon élveztem az edzést, nehéz volt, kimerítő, mégis játékos, egy csomó feladatot ketten kellett végrehajtanunk, ami nagyon vicces. Van kedvem, akarom, csinálni fogom. 

Mondjuk azt nem tudom, hogy milyen világban tűnt jó ötletnek egy pucér salit enni (1-kor végeztem, 2-re mentünk edzeni, közte kellett elintéznem az ebédet) egy kőkemény súlyzós edzés előtt, negyed óra múlva alig álltam a lábamon, aztán jobb lett, dehát na. A csajszi azt mondja, hogy nyugodtan együnk előtte szénhidrátosabb dolgokat, de mit? Mákos tésztát? 

Tudtok nekem tanácsot adni (Pillanat, M. Gray, vagy bárki más), hogy mit érdemes edzés előtt enni, ami nem túl nehéz, gyorsan elkészíthető, vagy előre meg tudom csinálni, és úgy gyorsan összedobni? Szomorú csirkemell és rizs:(? (Légyszi, a fehérje/szénhidrát/nemtudom szavak helyett a zöldség, tészta, hús típusú kifejezéseket használjátok, ugyanis teljesen tudatlan vagyok a témában.)

17 megjegyzés:

  1. " hogy milyen világban tűnt jó ötletnek..."

    "Szomorú csirkemell és rizs:(? "

    "Légyszi, a fehérje/szénhidrát/nemtudom szavak helyett a zöldség, tészta, hús típusú kifejezéseket használjátok"


    Olyan vicces vagy! :DDDD


    Az én személyi edzőm (áh, csak a kolléganőm) fehérjeszeletet eszik, olyan, mint a mars szelet, csak éppen tök szar műcucc... brrrr!

    VálaszTörlés
  2. Anno a személyi edzőm ilyet etetett velem (http://termekek.herbalife.hu/testsulykontroll/egeszeges-snackek-feherjeszelet) , meg banánt, ananászt. Ha nem főétkezés után volt az edzés, akkor előtte fél-egy órával ezekből kellett ennem. Néha edzés közben is adott a sajátjából, ha kezdtem eléhezni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen köszi, csak érted, nekem ebédelnem kellett volna, nem csak valamit bekapni. És hát ilyenkor szívesebben ennék valami igazi kaját, nem műszeleteket (oké biztos abban is jó cuccok vannak). A banán meg az ananász jól hangzik!

      Törlés
  3. Eddig még sosem kommenteltem nálad, de most eljött az ideje, úgy érzem, hozzá is tudok tenni valamit majd a hozzászólásommal a beszélgetéshez. :)
    Én heti 5 alkalommal ugyanígy súlyzós edzek, és ha főétkezés után megyek, akkor általában csirkét eszek rizzsel/sült édesburgonyával, vagy teljes kiőrlésű tésztából spagettit. A csirkét is nagyon sokféle módon el lehet készíteni, nem kell annak nagyon szomorkodnia :) Ugyanígy el tudok képzelni halat párolt zöldségekkel és rizzsel, vagy csak párolt zöldségekkel.

    Ha mondjuk uzsi idő után mész, akkor egy banán vagy műzliszelet jó lehet 1-2 kocka étcsokival, vagy én még szoktam fehérje shaket is inni, de gondolom azt nem feltétlen akarsz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen!:) Az édesburgonyának, a párolt zöldségeknek meg a spagettinek nagyon örülök! És láttam már, hogy a Barillának van teljes kiőrlésűje, majd szerzek. A jelző főleg a csirkemell+rizs kombinációjának szólt, szerintem annál nincs szomorúbb étel:).

      Ja, és képzeld, imádom a fehérje shake-et, a vaníliásnál meg az epresnél a világon nincs finomabb dolog. :)

      Törlés
    2. A fittanyus blogod utolsó bejegyzése pedig teljesen kikupált a témában! <3

      Törlés
    3. Oo jaj, hat az meg elo oldal?:D mar nem is emlekszem miket irtam oda... :)

      Az szuper, ha szereted a feherjet! Ha nincs idod masra edzes elott, csak arra, hogy azt bekeverd magadnak es megidd, mar az is hasznos, foleg ha tejjel iszod, meg laktat is.
      Edzes utan meg kifejezetten ajanlott a feherjeivas, igy megkapja a kello taplalekot az izomzatod, a tested meg vigan bontja majd kozben a zsirt :)

      Es akkor most kikapcsolom az okoskodo uzemmodot magamon :)

      Törlés
  4. Tudom, ez pasiknak szól, de a párom innen szokott inspirálódni az edzéseivel "kompatibilis" és fini ételekkel kapcsolatosan: http://www.menshealth.hu/category/taplalkozas-2/

    VálaszTörlés
  5. Bár már vagy 2 éve nem edzek, de anno, előtte és utána is, zsírszegény túróból (házilag készített) nagy adag túrókrémet ettem banánnal, ananásszal, vagy bogyós gyümikkel (a vacsit gyakran ezzel tudtam le). Bár én esti edző voltam. Ha nagyon nincs időd, ez akkor is gyorsan elkészíthető, és igazi fehérjebomba. :)

    VálaszTörlés
  6. Cuki vagy, h engem emlitesz, de en vagyok az az ember, akitol az edzok sirnak; mert ugyan lejarok egy heten 3x, de egyaltalan bem figyelek a kajara.
    Szoval ha megtudsz vmit, inkabb oszd meg kerlek, hadd tanuljak. :)

    VálaszTörlés
  7. Szomorú csirkemell :D :D Ahogy mások is írták, edzés előtt ebédre nyugodtan mehetnek a jobb szénhidrátok, barnarizs, teljeskiőrlésű tészta, quinoa, kuszkusz, bulgur. Edzés előtt kb. másfél óra legyen az utolsó kaja, ha az ebéd és az edzés közben sok idő telik el, akkor jöhet egy banán, szendvics teljeskiőrlésű cuccból. Edzés után fehérje, tök jó a túró, tonhal, úgy egyáltalán, hal, és mivel neked némi izomépítés a cél, ezért jöhet egy kis szénhidrát is. Ja, ilyen szavakat nem használunk, szóval kis édesburgonya, sütőtök, sőt, azt mondják az okosok, ha már elcsábulunk, akkor edzés után jöjjön az a kis kocka csoki, mert akkor felhasználjuk, nem raktározzuk. Amivel úgy összességében vigyázz, az a gyümölcs. Nagyon sok benne a cukor, a glükóz meg olyan rohadék, hogy amit nem használsz fel, az zsírrá alakul. Szóval inkább edzés napokon, és inkább edzés előtt. Ennyi. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden gyümölcs para? Alma, narancs, mandarin?
      Merthogy a szőlő, banán nem játszik, azt gondoltam...
      Na, hát én meg kb ennyire értek hozzá...

      Törlés
    2. Nyilván itt is vannak fokozatok, de vacsorára már egyik sem ajánlott. Alapvetően a glükóz tartalom a mérvadó, itt egy jó kis táblázat, lehet csodálkozni: http://mindenevok.hu/xylosolv-2/gyumolcsok-zoldsegek-fruktoz-es-glukoz-tartalma/

      Törlés
  8. annyira szerettem volna idekommentelni a bölcsességet, de Gina (és a többiek) megelőztek :)

    egyébként a gyümölcs nem feltétlenül para. versenydiétában természetesen nem szerepel a cukortartalom miatt, de a földi halandóknak a diétában lehetőleg a délelőtti étkezésekben abszolút van helye. (reggeliben mondjuk zabpehelyhez, vagy kollath reggeliben, illetve a tízóraiban)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, persze, csak arra értettem, hogy az emberek hajlamosak úgy kezelni a gyümölcsöt, hogy nasinak jó lesz, meg vacsira egy kicsi nem árthat. Gyümölcs nélkül nem élet az élet, de valóban jobb délelőtt fogyasztani, meg edzős napokon.

      Törlés