2015. augusztus 1., szombat

Köszi, anyu

Ahogy kettesben maradtunk ma reggel, anyukám megkérdezte, hogy hány éves ez a fiú, majd egyből bólogatott, hogy igen, gondolta, hogy legalább 5 évvel fiatalabb nálam (pedig csak 4 évvel), és jó, hogy nem a diákjaimmal kezdek. Hát köszi, anyu. A probléma az, sajnos iszonyatosan számít nekem, hogy mit gondol a családom, és most eléggé el vagyok keseredve, ráadásul egy ilyen mondat simán képes elültetni egy magot a fejemben. 

Ugyanitt: hogyan kell leszakadni a családunkról? Hogyan kell leszarni, mit gondolnak? Vagy pont, hogy számít, hiszen ők jól ismernek, és jól látják kívülről a dolgokat? Ugye nem? 

29 megjegyzés:

  1. Juuuuj...szerintem most ne adj anyukád véleményére, én legalábbis a helyedben azt tenném, ami nekem jó, nem foglalkoznék azzal más mit gondol.
    Hisz minden ember más, ráadásul régebben anyukád fiatalkorában lehet, hogy nem volt szokás ez a korkülönbség a lány javára, de annyi minden megváltozott.
    Szóval én szurkolok, hisz látom, milyen boldog vagy ezzel a fiúval! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon nehéz elszakadni a család (főleg, ha fontosak, és jót akarnak) véleményétől, de nem szabad hagyni szerintem se, hogy most kétségeket ültessenek el beléd. Én mindig megpróbálom tudatosítani, hogy oké, ők most így gondolják, mi miatt van ez, nekik milyen tapasztalataik állhatnak e mögött, de ez most miért nem vonatkoztatható most az én adott élethelyzetemre. Húgom pasija 4 évvel fiatalabb, annyira komoly, érzelmes, érett, most költöztek össze. Az én "pasim" (jelenlegi állapotában nem is nevezhető annak) csak egy évvel fiatalabb nálam, kortársam, ha úgy vesszük, és sajnos még nagyon link, megbízhatatlan, alig lehet rá számítani... A kor semmit nem jelent, másoknál is ezt látom. Annyira jókat írsz róla, nagyon drukkolok, hogy csak így tovább :)

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Szerintem sem feltétlenül kell adni anyukád első blikkre alkotott véleményére, okos lány vagy te, megfelelő iqval, eqval, szóval el tudod dönteni, jó lesz-e neked valaki, valami, vagy sem. Még minden nagyon friss, új, majd alakul. <3

    VálaszTörlés
  5. De:-)Viszont te vagy a fiúval..tudnod kell mit szeretnél.Ha családot (pl) és ő meg nem,akkor?4 év nem a világ,kivéve ha 33helyett 23 évesen gondolkodik.De ezt sajnos neked kell eldönteni.Nekem sem ajánlotta senki a férjemet,se neki engem,és mégis jól vagyunk nagyon nagyon sok éve.Viszont akit ajánlottak(haha) na vele tudtam, hogy egy évet sem bírnék ki.Ilyen egyszerű ez hidd el:-)
    Ne haragudj:-(Nem bántásból írom ,tényleg.

    VálaszTörlés
  6. Nehéz ügy :( De elég általánosító ez a "ha x évvel fiatalabb, ne kezdj vele"-vélemény, ha anyukád jobban megismeri a fiút, akkor valószínűleg árnyaltabban látja majd a képet... Addig meg próbáld ezt kizárni (végül is nem a konkrét párkapcsolatodról szól, hanem egy olyan elvről, amivel te nem értesz egyet, nem azt mondta anyukád, hogy szerinte nem passzoltok össze, csak hogy szerinte nem kellene fiatalabb pasival járnod. Szerinted meg de. És neked van igazad :)

    VálaszTörlés
  7. 4 ev? 0 es 4 kozott nagy a kulonbseg. De 33 es 37 evesen nem. 66 es 70nel sem. Anyukad viccel evvel a 4 evvel, ugye, plane akikor ugy erzed itt a nagy o. Jobb lenne egy savanyu 42 eves, volt feleseges, 2 gyerekes fiu, mert az a konvencio hogy a ferfi idosebb legyen? Nem egy 25 evessel kezdtel. Egyebkent a ferfiak elobb halnak, nem leszel majd sokaig egyedul amikor mar oregek lesztek. Abszurd valasz anyukadnak.

    A csalad velemenye nagyon fontos ha minosegi, emberi kifogasuk van amit nem latsz a rozsaszin kodtol. De 4 ev, ez minden nem tetszesuk? Akkor tojd le.

    VálaszTörlés
  8. A családról nem tudsz leválni, szvsz nem is kell. Anyukád aggódik? Naná? Jót akar neked? Persze. Durván fogalmaz? Igen. De lássuk be, hasonló gondolataid neked is voltak/vannak. Nem tudhatom, mi az igazság, hisz nem ismerlek, de írtad valahol, hogy a szüleid nagyon szerettek a volt férjedet. Nyilván ők is gyászolják. Nehéz róla beszélni is, ahogy érzem, velük is. Nem biztos, hogy tudjak,mit érzel , azt látják, hogy az egyik félig lezárt ugy után mar itt a másik, nem értik,mi történik. És nyilván ők azt látják, hogy telik az idő veled, szeretnek látni, hogy jó neked. Ki tudja, mit látnak ők, talán jó lenne beszélni velük, meg ha regivagasuak is, jól ismernek teged és jót akarnak. Szerintem.

    VálaszTörlés
  9. Anyukád szerint jobb lenne egyedül, várva egy bizonytalan idősebbre, mint most boldogan egy picit fiatalabb sráccal? Nekem is fiatalabb a párom, amikor pedig randizós időszakom volt, a tőlem idősebb férfiak rendszerint unalmasak, céltalanok, sótlanok voltak - de ezzel nem általánosítani akarok, csak saját tapasztalat. Úgyhogy szerintem se törődj Anyukád véleményével, élvezd a fiúval elöltött időt, sodródj, ne is agyalj inkább :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy én is így vagyok az idősebekkel, bár nem is sok idősebbel randiztam emiatt.

      Törlés
  10. Eddig csak kukkoltam, most már belepofázok én is… :)
    Az én anyukám a hetvenes években jött össze Apuval, akinél öt évvel idősebb volt - képzelheted, akkor hányan gondolták úgy, hogy ez így rendben van… Húsz évet éltek boldogan, csak azért annyit, mert Anyu meghalt; Apu azóta (azaz szintén húsz éve) nem akar társat, pedig rengeteg jelentkező lenne, mert úgysem lenne annyira tökéletes, mint vele, és akkor minek...
    Ha ugyanazokra a dolgokra vágytok, bármennyire közhelyes, de "age is just a number".

    Ha jól emlékszem, azt írtad, a családodnak eddig nem is beszéltél az új fiúról, két napja ismerik, leginkább semmit nem tudnak róla, csak azt, ami feltűnő, hogy fiatalabb. Anyukád szerintem csak félt téged, valószínűleg eszébe jut, hogy ha a férjeddel a nagy összeillőség/szerelem ellenére nem sikerült együtt maradni, akkor egy éretlenebb férfi mellett nyilván csak szenvedhetsz, mert az még szórakozni akar, és jól ott fog hagyni előbb-utóbb.
    Szerintem adj nekik időt, hogy többet megtudjanak róla, és főleg ne titkold tovább, hogy amikor ragyogsz és szárnyalsz, akkor az bizony miatta is van, mert annyira jó neked vele. Nem kell leszakadni a családról és nem kell leszarni, amit gondolnak, csak be kell látni, hogy bármilyen jól ismernek ők, te magadat akkor is jobban.

    VálaszTörlés
  11. Nekem az volt az első gondolatom, hogy anyukáddal valószínűleg valamilyen más, negatív benyomás mondatta ezt. Abból gondolom, hogy 5 év (amennyi nincs és szerintem az is beszédes, hogy felnagyítva látta a problémát) sem sok önmagában, abban itt mindannyian egyetértünk. Szerintem neked nem kell ennél jobban leválni a szülőkről, főleg, hogy olyan klassz emberek, ahogy általában mesélsz róluk. Kecshez hasonlóan én is azt javaslom, inkább a megjegyzés mögé kell látni - és esetleg beszélni velük róla.

    VálaszTörlés
  12. ne hagyd magad befolyasolni! azert se, mert TE erzed jol magad vele, TE fogsz vele maradni, nekik meg majd az ido bizonyit. Ha meg nem bizonyit az ido, az semmikepp ne miattuk legyen!!

    VálaszTörlés
  13. Nálam Vackor 5 évvel fiatalabb, ami rettenetesen zavart az elején, nem is akartam elmenni az első randira. Apukám is tette a megjegyzéseket, aztán megismerték, és mindegyik elődjénél jobban szeretik. Az évek meg bennünket igazoltak.
    Igazából én még mindig nem értek egyet azzal, hogy a kor nem számít, főleg, hogy a nők valljuk be hamarabb öregszenek (legalábbis én biztos), de ma már inkább motivál, teszek azért, hogy ne pukkanjak le, és a korosztályomat elnézve még én jártam jól.
    Egyébként meg a fiút ez biztos nem érdekli, ebből csak mi nők csinálunk ekkora problémát. Ne foglalkozz ezzel, hosszútávon ez már tényleg nem számít, nálunk sem téma már, azon szoktunk nevetni, hogy legfeljebb a járókeretes futóversenyt majd ő nyeri. :)

    VálaszTörlés
  14. Anyukádat sem ismerem természetesen, nagyon kedvesnek tűnik, támogató,jó anyukának stb a írásaid alapján, de nem lehet, hogy ez a mondat egy régi berögződés alapján szaladt ki a száján? ".. mert a nőnek kell fiatalabbnak lenni!" Mást nem is mondott a fiúra? Ez volt a egyetlen problémája? Ez akkor egy nem valós gond, én így látom.

    A 4 év pedig nem is korkülönbség szerintem. A gondolkodásmód mindent meghatároz, lehet akárki akárhány éves, nem az számít.

    Amikor unokatesóm megismerte a feleségét, az anyja fintorgott kicsit, hogy a lány 2 évvel (jajj, istenem!!) idősebb. Ezt annyira ki kellett mondani, mert baromi fontos volt, tényleg.

    Ha Te vagy a legfiatalabb a testvéreid közül, akkor anyukád kicsit még idősebb is, ha jól sejtem, még ezt nevelték belé. Ha olyan, amilyennek megismertük az írásaid alapján, és látja, hogy a fiú boldoggá tesz, már nem fog ezzel foglalkozni. :)

    (Én anyukám konkrétan lehülyézett, mikor először meséltem róla, hogy én ide akkor el fogok jönni 1-2 hónap múlva. Most meg azt se tudja hova legyen örömében, ha látja M-et, pedig nem tudnak beszélni se egymással.)

    VálaszTörlés
  15. Közöttünk is 4 év van. Amikor megtudtam, hogy hány éves, picit bennem akadt a levegő, de egy pillanatra sem merült fel bennem, hogy emiatt hagyjam veszni az egészet. Soha-soha-soha nem jelentett köztünk problémát a korkülönbség, pedig M. is egy kölyökarcú fiú. Szóval ez nem ok, ha más miatt nem szimpi anyukàdnak, azt meg kell beszélni. Szorítok nektek, olyan jó rólatok olvasni! :)

    VálaszTörlés
  16. a barataink kozott is 4 ev van, a fiu 32, a lany az idosebb. evek ota egyutt vannak, tok boldogok, iden hazasodtak ossze:)

    VálaszTörlés
  17. Az anyukáink időnként puszta féltésből annyira meg tudnak bántani. Az enyém azt mondta, mikor elmondtam neki, hogy elválunk, hogy "egyedül akarsz meghalni?!" Szóval csatlakozom az előttem szólókhoz, érezd jól magad a cukifiúval, késòbb úgyis meg fogják őt szeretni, és nem lesz téma a korkülönbség.

    VálaszTörlés
  18. Jaaj en anyam sirva kiborult volna ha a baratom alacsonyabb lenne nalam, pedig ez aztan (es a kor!) szerintem az egvilagon semmit se szamit, ha minden mas passzol :) a szulok marcsak ilyenek... ha jobban megismeri soha tobbe eszebe se fog jutni a kora :)

    VálaszTörlés
  19. a nővérem is idősebb négy évvel a férjénél. tizenakárhány éve vannak együtt, és hét éve házasok. amikor fiatalabbak voltak (26-30), aggódtunk picit, hogy a srác majd rájön, hogy neki ez nem pálya, de beigazolódott, hogy egyáltalán nem számít.
    a leválást nem tudom. nekem jelenleg ez életem legkomolyabb, megoldandó problémája, pszichológushoz is járok, hogy segítsen, de azért lassan megy csak.

    VálaszTörlés
  20. Nekem már csak annyit szoktak kérdezni, hogy elmúlt már 18? :) Minden csoda 3 napig tart :)
    Leválni sosem fogsz, nem is kell, az már rég rossz lenne. Nekem azóta van nyugodtabb életem, mióta 15 km választ el bennünket. Nem olyan sok, de épp elég ahhoz, hogy semmiről nem tudnak, csak amit megosztok Velük :)

    VálaszTörlés
  21. Idézd fel amiket anyukámról meséltem, kizárt dolog h mindig el kell fogadni amit mond:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ill. kerdes, h a szemrancai hianyabol, vagy a megnyilvanulasaibol szurte le a korkulonbseget

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  22. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  23. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  24. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  25. Anyukam a mai napig nem szereti a ferjem. 13 eve vagyunk egyutt, 8 eve hazasok, 2 gyermekunk van. Neha latom, hogy miert ellenezte a hazassagot es nehanyan masok is, de mi boldogpk vagyunk egyutt. Nagymamam azota meg is kedvelte.

    VálaszTörlés
  26. (szerintem itt sokan rosszul értelmezik a leválást, abból ítélve, hogy szerintük nem szükséges. a szülőkről való érzelmi leválás az egészséges személyiségfejlődés természetes és elengedhetetlen velejárója. nem arról van szó, hogy elszakad valaki a szüleitől. csak szerettem volna ezt megjegyezni.

    http://www.mipszi.hu/cikk/111213-felig-felnott-gyerekek )

    VálaszTörlés