2015. október 23., péntek

Paris, oh la la!

Elvesztettem az Airbnb-szüzességemet, nem is értem, hogy-hogy csak most, hiszen annyira nekem való dolog ez. Egy picike, meseszép lakást béreltem ki kábé 3 kattintással egy szállodai szoba árának az egyharmadáért, Párizs szívében van, mindenhez közel, szuper referenciákkal. 3 éjszakát töltünk majd ott, és már most vigyorgok, ha rágondolok. A kaján szándékozunk spórolni, úgyhogy majd főzünk.




Már biztosan meséltem, hogy 19 éves koromban eltöltöttem egy egész nyarat Párizsban nagyon sok barátommal, minden reggel utcazenéltünk egy gitáros fiúval a toronyhoz közeli pici piacon, nagyon jók voltunk együtt, és szerintem jobban kerestem vele, mint most a suliban. Ott, a parkban aludtunk (igen, majdnem 2 hónapig), reggelente a francia rendőrök ébresztettek, és megismertük az egész várost kvázi utcakölykökként, volt, hogy a fekete srácok pénz helyett hasist dobtak a gitártokba. A szüleim úgy tudták, hogy a francia barátnőméknél lakom, és azt mondtam, hogy busszal megyek, pedig egy fiúval stoppoltam ki. Én megőrülnék, ha a gyerekem ilyeneket csinálna, mint anno én, de életem legnagyobb kalandja, legboldogabb időszaka volt, közben megjártuk Amsterdamot és Marseille-t is, ott álltam a tengerparton egy telefonfülkében, mikor megtudtam, hogy felvettek az egyetemre. Így nekem Párizs kicsit olyan, mintha hazamennék, mintha a fiatal, mindenben benne lévő, 19 éves önmagammal kacsintanék össze. Már most tudom, milyen lesz az a pillanat, mikor megpillantom az Eiffel tornyot, és bár sokadszorra történik majd, minden egyes alkalommal csordultig tele lesz a szívem valami izgalommal keveredő boldogsággal. 

pont ilyen érzés szokott lenni

10 megjegyzés:

  1. Párizs ősszel (is) nagyon szép tud lenni. Majdnem pont ma van az évfordulója, hogy egy hosszabb ott tartózkodás közben egy napot teljesen egyedül kellett elütnöm a városban és amikor a Szajna partról "Szent Mihály útján" felsétáltam a Sorbonne mellett a Pantheonig, nem csak a hűvös széltől futkározott a hátamon a hideg...
    Ideális időpont kiülni egy kávéház elé egy plédbe burkolózva és nézni a párizsiak életét.

    VálaszTörlés
  2. Én is eltöltöttem egy nyarat ott, és nagyon visszavágyom:) szóval most hivatalosan is irigykedem, de Veled izgulok:)

    VálaszTörlés
  3. Nem akarok huhogni, de nekem az arbnb lakasok elöben mindig kis csalodasok voltak, de lehet, h az en fantaziam szabadul el elöre a jo fotok lattan. Es igaz, arban verhetetlenek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tök jó helyen van, van konyha, ágy, fürdőszoba, és nagyon jók a referenciái, úgyhogy olyan nagyon szörnyű nem lehet, minimum korrekt lesz. A többi meg tökmindegy, csak 3 napra, és kvázi csak aludni megyünk.

      Törlés
    2. OK, OK, nem akartam ennyire negativ lenni, biztos nem fogod megbánni emiatt a párizsi utat,, én meg majd egyszer leirom az airbnb élményeimet :)

      Törlés
  4. annyira jó lesz neked, micsoda kaland :))

    VálaszTörlés
  5. én leszek a pozitív az airbnb-vel, Rómában és Riminiben is ezzel szálltunk meg, egyik sem volt csalódás, mindkettő olyan volt ahogy fotózták és szuper kis szállás volt ár/érték arányban :)

    Érezd jól magad!

    VálaszTörlés