2015. november 8., vasárnap

Dilemma

Na és tegnap, meg tegnapelőtt várost néztünk, rengeteget gyaloglunk, megnéztük egy csomó csodás dolgot, Pompidou, Szajna, hidak, Notre Dame, Louvre, Eiffel torony, Moulin Rouge, Montmartre stb. Párizs lenyűgöző, nagyon élvezem, sokszor sétálunk, nézelődünk, és csak mosolygok, mosolygok. Abszolút el tudom magam képzelni, hogy itt élek, nagyon tetszik. Eszembe jutott, hogy meg kellene próbálni itt keresni munkát, hiszen van CELTA diplomám, amivel lehet külföldön is angolt tanítani, hozhatnám a kutyát is, pillanatokon belül megtanulnék franciául. Abszolút látom itt magam. Jó, nem tudom, biztos nem így lesz, de jó érzés elmélázni rajta. 

Na, szóval Párizs csodaszép blaaaablaaaablaaaa.

Back to boys. 

Szóval van a fiú, a hokijátékos, akivel ugye találkozgattam otthon. Randizunk, hülyülünk, vacsi, bor, koncert, séta. Szinte semmi nem történt köztünk. Jó, volt csók, de szerintem az inkább nekem köszönhető, mint neki:), meg szokott ölelni. No de hát ez nem is fontos itt, a lényeg talán, hogy megbeszéltük, hogy csak szépen lassan, fun dolgok együtt, csak amihez mindkettőnknek kedve van, aztán majd meglátjuk. Vannak azért romi megnyilvánulásai, főleg most, hogy távol vagyok, szerintem hiányzom neki, várja, hogy hazamenjek, és sokat beszélünk, de... He's not my boyfriend. Még biztosan nem az. Nyitottak vagyunk, majd meglátjuk, mi lesz. 

Szóval itt vagyunk Párizsban. A kolléganőm kedves, és szerintem jól megtaláljuk a hangot, de nem valami kalandvágyó, pl amikor ebédelünk, és rendelek egy második pohár bort (itt 1 dl-t adnak), akkor volt már, hogy kissé felháborodottan kérdezte, hogy most rendeltél még egy pohár bort? Komolyan, mintha a második üveg whiskey-t rendeltem volna. Este, ha hazaérünk, már nincsen kedve kimozdulni, skype-ol a családjával, majd netezik, pihen, pedig hát milyen jó lenne kicsit kipróbálni a párizsi éjszakai életet? Milyen luxus, hogy itt vagyunk, ebben az elképesztő városban, és itt ülök a szobában a gép előtt? Oké, kimaxoljuk a napokat, de hát na. Egyedül meg azért nem olyan jó, jó lenne társaság. Vagy hát nem tudom, lehet, hogy én sem vagyok annyira kalandvágyó, csak a szám nagy. 

Na, és a fiúval még mindketten fent vagyunk ezen a tárkereső oldalon, ahol megismerkedtünk. Ez az oldal nem csak magyar, és így, hogy kint vagyok Franciaországban, kapok most egy csomó levelet innen is, eddig 300+-t, és egy csomó tök cukit, lelkeset, és hát egy csomó srác kifejezetten tetszik (újabb érv, hogy ideköltözzek). De nem ezért vagyok itt, így nem válaszoltam senkinek, csak mosolygok rajtuk. De tegnap este írt egy amerikai fiú, hogy milyen szimpi vagyok, ő is bringázik, most érkezik egy hétre egyedül, Olaszországban járt a barátainál, de meg akarja nézni Párizst, 15 éve nem járt itt, a helyi Bubival szeretné felfedezni a várost, enni, inni valamit, nincsen kedvem becsatlakozni? Az adatlapja alapján egy szuperfitt, nagyon helyes pasinak tűnik, izgalmas a munkája, jól fogalmaz, intelligens, laza, és nem romantikus kapcsolatot keres, csak társaságot 1-2 napra. Válaszoltam neki, kicsit leveleztünk, holnap este találkozunk vacsizni meg egy italra, aztán, ha van kedvünk, együtt töltjük a keddet, bringával fedezzük fel Párizst, meg feljön velem az Eiffel toronyba, mert a kolléganőm nem akar, tériszonya van (és kifejezetten kérte, hogy valamelyik napot töltsük külön, had mászkáljon egyedül, el is meséltem neki a szitut). Szerintem ez nagyon izgi, és a legjobb dolog, ami most itt történhet velem.

A kérdés viszont, hogy ezt vajon elmondjam a hokijátékosnak? Eddig teljesen egyenes voltam vele, és számolok vele, rajtam nem múlik, hogy legyen több is köztünk. Sokat beszélünk, mióta itt vagyok, és egyre jobban megnyílik, viszont ő még nem a pasim. Mégis, azt gondolom, hogy ha elmondanám neki, hogy egy másik, számomra ismeretlen sráccal fedezem fel Párizst, még ha nem is lesz köztünk semmi, megbántódna. Szívem szerint elmondanám neki, mert tiszta a lelkiismeretem, szerintem ez belefér, de a kolléganőm szerint ne stresszeljem őt, csak megbántódna. Hát nem tudom. Mit gondoltok? 

Kiegészítés a kommentek alapján: Szemétség, amit csinálok, és nem kellene találkoznom az amerikai fiatalemberrel? Mondjuk ettől még fogok, de kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok. 

38 megjegyzés:

  1. A kolléganőd kísértetiesen hasonlít az én volt szobatársamra még a londoni kezdetekből. Kitartást hozzá, jól kezeled. :)

    Szerintem nem kell elmondanod a hokisnak. Nehogy később abból legyen a probléma, hogy többet képzel bele, mint ami valóban van/lesz.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is jobb lenne, ha nem mondanád el neki. Te mit éreznél az ő helyében, ha ilyesmit közölne veled? Visszalépne a kapcsolatotok egy szintet, azt gondolnád, nem vagy elég jó neki. Ha meg ez csak egy 1-2 napos városfelfedezés egy idegennel, pláne felesleges fájdítani a szívét, és csökkenteni a beléd fektetett bizalmát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mit éreznék, ha ilyesmit közölne velem?? Neki is vannak lány barátai, és szerintem ez tökéletesen oké. Miért lépne vissza a kapcsolatunk egy szintet? Miért gondolnám, hogy nem vagyok elég jó neki? Nem azért nem vele megyek el várostnézni, mert ő nem elég jó nekem, hanem mert ő nincs itt. És lehet, hogy igazatok van, hogy nem kell elmondani, de én valószínűleg inkább akarnék tudni róla, mint nem, örülnék neki, ha őszinte lenne velem, így jobban megbíznék benne.

      Törlés
    2. a lany barat kicsit mas, mint egy neten talalt vadidegen... el ne mondd neki!

      Törlés
  3. Én elmondanám, mert én az őszinteségben hiszek, pláne, ha talán akarsz tőle valamit később, én rosszul érezném magam, ha úgy indulna, hogy már titkok vannak. Amúgy valószínű, bántó lenne neki, szerintem neked is bántó lenne, mégiscsak egy társkeresőről van szó. De ez én vagyok, többnyire mindenki le szokta szavazni a feltétlen őszinteségemet, úgyhogy sok ember nem így működik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én is veled értek egyet, de azért látom a többiek véleményének alapját is

      Törlés
    2. Amúgy szerintem pont nem annyira csak társkeresőről van szó, a hokijátékosnak is van 2 lánybarátja, akiket itt ismert meg.

      Törlés
  4. én is látom amúgy.de szerintem jobban meg is bízik abban, hogy emiatt nem kell aggódnia, ha elé állsz, hogy ez van, baráti bringázás, mintha valahogy utólag kiderülne, akkor felmerülne a kérdés benne talán, hogy ha nem volt semmi, miert nem mondtad el. de hát hé, én az a lány vagyok, aki elmondta a sajár pasijának, hogy tetszik neki valaki más is... amúgy ez pl. rövid távon kva szar volt, de hosszú távon jelentősen növelte a pasim bizalmát felém, szóval nekem még valódi hátrányom őszinteségből nem származott (tény, h ehhez a másik fél is kell). szerintem így egyenes, pláne ha a lelkiismereted tiszta. de hát aztán ki tudja, mi a jó. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindig idegesít, amikor azzal ütnek el valamit, milyen szerencse, hogy nem vagyunk egyformák, de tényleg olyan érdekes, mennyire másképp gondolkodunk néha helyzetekről mi nők is. :)

      Törlés
  5. Szerintem találkozz vele, de ne mondd el. Nem is vagytok még együtt, én megkockáztatom, hogy kapcsolatban is fölöslegesnek tartanám elmondani. Nem randi, s amennyiben tényleg így van, ez az életünk felesleges túlbonyolítása szerintem. Így pláne. ...s ha velem csinálnák is ezt sem szeretném tudni, sőt, ha bejelentenék, azt gondolnám, hogy "ne pörögd túl öregem vagy akkor ne menj el". :)

    VálaszTörlés
  6. Érdekes lehet, hogy hogyan reagál, ha elmondod. Ha bedurcizik, az sokat elmond róla és ha nyugodtan, befeszülés nélkül fogadja, az is.

    Amúgy nem megmondtam, hogy Ilonka megismerkedik valakivel Párizsban?! Jó, ez (még?) nem randi, meg nem is francia és valószínűleg nem festő vagy zenész, de mégis :).
    Hol fogtok találkozni? Csak azért kérdezem, mert Párizsban rengeteg sokkal eredetibb találkahely van, mint az óra a Nyugatinál :).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi voltam, mit gondol egy pasi, köszi, hogy írtál. Szerintem is így van.

      Még nem találtuk ki, de szívesen fogadok ötleteket:).

      Törlés
  7. Én biztosan találkoznék a fiúval, ez nem is kérdés. Valamint az se, hogy elmondanám a hokisnak. Számomra az egyik legfontosabb dolog az őszinteség, és ha úgy döntesz elmondod, remélem ő is értékelni fogja az egyenességed.

    VálaszTörlés
  8. being honest is overrated. én találkoznék vele, de nem mondanám el. nincs ideológiám hozzá, egyszerűen csak ilyen vagyok. ha ezer százalékig biztos lennél abban, hogy jól reagálja le, egy pillanatig sem kéne haboznod, elmondod-e. de nem vagy biztos benne, többesélyes. szóval nem az a kérdés, hogy elmondd-e, mert szíved szerint elmondanád - őszinte ember vagy-, hanem inkább az, akarod-e annak a lehetőségét, hogy szarul reagál. ezt viszont tényleg csak te tudod. és jön az, hogy ha az ember úgy érzi, van vesztenivalója, akkor sokan (a többség) inkább az őszinteség ellenében dönt.

    VálaszTörlés
  9. Én elmondanám, de nem mindegy a tálalás. Rosszul eshet neki, hogy ugyanarról a társkeresőről találkozol valakivel, akivel utólag ismerkedtél meg, úgy érezheti, hogy nem bízol már abban a kapcsolatban, új vasat tartasz a tűzben. Ha fotózkodsz az amerikai sráccal, akkor meg főleg mondd el, később kínos lesz magyarázkodni, ha valahol megjelenik, pl face, insta. De ez az én véleményem, te ismered a hokist. Zugolvasód Évi

    VálaszTörlés
  10. hát szerintem nyilván találkozz vele, már csak azért is, mert más egy amerikai pasival (az ő szemével is) felfedezni párizst bringával, mint a kolléganőddel, aki nem is nagy kalandor.

    és szerintem nyugodtan elmondhatod a hokisnak is, hogy milyen izgi napod lesz (volt), ha megbántódik, vagy azt hiszi, hogy engedélyt kérsz rá, akkor ez úgysem a te pasid (mármint hogy nem is lesz az)

    VálaszTörlés
  11. Én is az őszinteség híve vagyok, de ezt úgyis tudod. A hokis helyében én inkább értékelném, hogy elmondod, nem sunnyogsz, hisz nincs is miért. De én inkább nem osztogatok fiúzási tanácsokat. :-)

    VálaszTörlés
  12. Hogy a végéről kezdjem: szerintem nem csinálsz semmi szemétséget a hokissal. Még akkor sem tartanám annak, ha már a pasid lenne. Gondolom eddig is nagyjából elmesélted neki, hogy mivel töltötted a napodat, ezt a helyzetet is ugyanolyan természetességgel tálalnám, és itt a természetességen van a hangsúly. Ha Te valóban nem érzed gáznak (és miért éreznéd annak), akkor simán csak egy napi program, se több, se kevesebb. Ezerszer tisztább helyzet elmondani, mint ha hirtelen elkezdesz néhány nappal kapcsolatban sunnyogni, úgyis érzi majd, hogy valami nincsen rendben. A másik előnye az elmondásnak, hogy a reakciója valóban sokat elárul majd róla, és ez még a későbbiekben hasznos is lehet (lásd. Pilla legutóbbi esete...), de az valóban fontos lenne, hogy jól értse a hokis: ez nem randi, csak találkozás egy érdekes emberrel.

    VálaszTörlés
  13. Én megmondanám, ha mindketten fenn vagytok a társkeresőn, és he's not your boyfriend, akkor miért ne mehetnél el valakivel városnézni? Egy kapcsolatban sem mond le az ember az ellenkező nemű barátairól, sőt új ismeretségeket is köt (még ha azok nem is társkereső oldalról indulnak). Persze a tálalás nagyon fontos, de ezt biztos ügyesen meg tudod oldani :)

    VálaszTörlés
  14. Gondolom ha elmondod a hokisnak nem úgy fogod, hogy "figyelj Hokis, egész nap egy bazi helyes hapsival lógtam, akit a társkeresőn ismertem meg". Abban szerintem sincs semmi ha találkoztok, és abban sem ha elmondod a Hokisnak- egy ismerőssel/baráttal várostnéztetek, oszt' jónapot. Ahogy J. Serrano mondta, sokat elárul majd róla, hogy hogyan reagál, kérdezősködik-e felőle, felkapja a vizet? Szóval én a diplomatikus őszinteségre szavazok!:)

    VálaszTörlés
  15. Plusz egy diplomatikus őszinteségnek! Sok minden félremehet cseten/telón, mert nem látod a másik arcát, a vonásait, és a reakcióját.
    Én is annyit mondanék, hogy egy haverral fogok várost nézni, aki fiú, amerikai és kész. Nem bonyolítanám, hogy társkeresőről van, és így meg úgy.

    VálaszTörlés
  16. Még nem olvastam el a kommenteket...
    Nem a férjed meg a gyerekeid mellől mentél Párizsba, érezd jól Magad, fedezd fel Párizst és hallgass.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No volt időm átolvasni a véleményeket.
      Az enyém változatlan.

      Ez nem is őszinteség kérdése.

      Törlés
  17. én is elmondanám, nem azért, mert "kötelező", hanem én is az őszinteségben hiszek. És nekem nagyon tetszik az életfelfogásod, hogy így mersz nyitni új dolgok terén, sokan tanulhatnak Tőled (köztük én is). És most ezt természetesen a dolgok legjobb értelmében írom, az új élmények iránti beengedés és nyitottság vágyával. én például sohasem mertem volna meglépni ilyet, pedig titokban biztos szerettem volna (ha hasonló szituációban lennék), de benne annyi ilyen felesleges saját magam által gyártott félelem van, hogy nem merném. És szerintem szuper, amikor valaki emg természetesen meri ezt :)

    VálaszTörlés
  18. Szerintem egyikünk sem tudja megmondani, mi lenne a jó megoldás, mert nem ismerjük a fiút és nem járunk a cipődben :) de gondolom, a több nézőpont jobb rálátást ad a szitura. Én azt hiszem, elmondanám, ha tuti biztos lennék benne, hogy szigorú baráti alapon megy a program, és nem mondanám el ha kicsi esélyt is látnék rá, hogy másképp alakul.

    VálaszTörlés
  19. Nem olvastam el a kommenteket, majd utána. Én ebben az esetben simán elmondanám neki a dolgot, úgy ahogy itt felvezetted. A kolléganőd a szobában ül, te meg menni akartál. Nagy vonalakban ennyi. Szerintem meg fogja érteni.

    VálaszTörlés
  20. én is elmondanám, miért is ne tenném. és nem szemétség, hogy mással fedezed fel a várost, ahogy kiveszem a posztból, most itt nem randizásról van szó, hanem egyszerűen unaloműzésről. azért az is érdekes, hogy egyáltalán felmerül benned, hogy helyes-e ez az egész vagy sem, sunnyogásnak számít-e stb :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. erről mondjuk elsőre pont az ugrott be, hogy vannak faszik, akik unaloműzésből dugnak.....

      Törlés
    2. Na jo, de ahhoz meg mindig ket ember kell!

      Törlés
    3. Lufiàrus, a nők ugyanezt hiúsàgból teszik...

      Törlés
  21. Én pontosan úgy mondanám el, ahogy a blogbejegyzésedet írtad. Párizs csodaszép, még ezer dolgotot megnéznél, de a kolléganőd a szobában punnyad, bárcsak lenne egy másik utitársad, majd hopp, a kérésed teljesült, valaki jelentkezett utitársnak, aki egy világutazó amerikai stb. Gondolkoztál rajta, hogy elmond-e, de végül úgy döntöttél az őszinteséget választod, mert érdekel az ő véleménye is. Végülis (az amerikai) tök jó fej volt/ nem törént semmi/ összejöttél vele, és többet ne írjon (a hokijátékos). It depends.
    Én előre nem írnék a hokisnak, de beszámolót igen. Teljesen más egy vágyakozó fantázálás, mint egy tárgyialgos beszámoló.

    VálaszTörlés
  22. Minden adott szituációtól függ, jelen esetben ha én lennék most a helyedben, én elmondanám neki, laza őszinteséggel, és hátha ez kicsit motiválja majd abban is, hogy ő is tegyen majd egy lépést előrébb, ha hazaérsz hozzá. :)

    VálaszTörlés
  23. Nem kell mindig mindent elmondani, ezt nem úgy értem, hogy hazudni kell, de én nem biztos, hogy elmondanam, pontosan kivel is megyek el bringazni a parizsi ejszakaba:) Nem arra biztatlak, hogy hazudj, csak a fene tudja, hogy fog erre reagálni, tüskét soha senkiben nem jó hagyni, bármit is hoz az élet.

    VálaszTörlés
  24. Most őszintén Te nem bántódnál meg fordított esetben? Egy kicsit sem?
    Semmi rossz érzés nem lenne benned? Ha egyáltalán nem, az is sokmindent elárul.

    VálaszTörlés
  25. A kiegészítéshez: helyes, ne hagyd ki! Támogatom.

    Lehet, hogy mindenkinél máshol kezdődik a "szemétség küszöb"?

    Elmesélem a sztorimat. A kislányom éppen megszületett, amikor a sógorom eljött Budapestre meglátogatni minket. A gyerek apja és tesója elmentek megnézni Budapestet, a végén a Széchenyi fürdőben kötöttek ki, ahol megismerkedtek két spanyol lánnyal. Az egyik spanyol lány pont abban a spanyol faluban született, mint a sógorom édesanyja (a tesóknak csak az apjuk azonos).
    Aztán egész éjjel buliztak. Ez a rész még nem fájt nekem, friss volt a csecsemő, apjuk is jó fej volt még. Aztán amikor már Párizs (mellett) éltünk, ez a spanyol lány eljött Párizsba a sógoromhoz (egészségügyi kéjutazásra), hozta magával a barátnőjét is és hogy kiegészítsék a triót, magukkal hívták a gyerekem apját is. Na ez eléggé betette a kaput nálam. Én otthon dekkolok, magányosan, ők meg bulizni mennek, sétálgatni a Szajna parton, vacsorázgatni. Apjuk azt mondta, hogy abszolút nem történt semmi, nem csalt meg. Hittem neki. De ettől még a csavargásuk szarul esett. Engem nem vitt sehova, bezzeg ő ment.
    Pontosítok, amikor látta rajtam, hogy kiborultam, hogy ő bulizni megy, engem meg még csak meg sem hívtak, akkor persze mondta, hogy menjek velük, de már leszartam, nem mentem, csak azért sem, dacból.
    Azóta sok év eltelt és már én is csavargok. Nem mondom el neki, mert őt mostanában kifejezetten zavarja, hogy én jól érzem magam (még ha havernőkkel vagyok, az is, hát ha még tudná, hogy vannak fiú haverjaim is).

    Nincs tanulság a sztorimban, csak el akartam mesélni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. es ennel a sztorinal nektek mar gyerketek volt, ahol valamennyire legalabb ismertetek a masikat, nem egy kezdodo valami egy egyenlore szinte ismeretlen emberrel

      Törlés
    2. Jó nagy tahóság volt a férjedtől.

      Törlés