2016. február 5., péntek

Fuck this shit, I'm staying in

Néha komolyan azt hiszem, hogy egy tudatos, határozott nő vagyok, aki tudja, mit akar, de az előbbi performanszom nem épp ezt mutatja. A lányok a törzshelyünkön várnak, még délután megbeszéltük, hogy összefutunk este egy italra. És miután mostam és rendet raktam, egy úgy 30 perces készülődés során belőttem a frizurám, sminkeltem, szép ruhába bújtam, cipőt húztam, magamra kanyarítottam a kabátom, majd kicsit elbizonytalanodva kinéztem az udvarra, hogy kell-e még egy pulcsi - és abban a pillanatban rájöttem, hogy nekem most nincs erőm ehhez a hideghez, a szélhez, az elinduláshoz, a társasági élethez, a hangos zene miatti ordítva beszélgetéshez. Fáradt vagyok fizikailag és szellemileg egyaránt, pizsamát akarok húzni és az ágyamban szöszmötölni, hogy amikor elálmosodom (még úgy 10 percet adok magamnak) azonnal elaludhassak. Hosszú volt ez a hét nagyon. Úgyhogy levetkőztem, pizsamába bújtam, lemostam a sminkem (pedig olyan szép lett, micsoda pazarlás), és most itt, az ágyamban pötyögök. Reggel pedig piacra megyek kutyástul.

Tamko posztjáról pedig az jutott eszembe, hogy nagyon irigylem, hogy nem kell mindig mennie valahova, és péntek, szombat este társadalmilag elfogadott, hogy otthon olvasgasson. Egy szingli lány, aki otthon ül egyedül ezekben az időpontokban, az furcsa. Szánalomra méltó. Esetleg reménytelen.

16 megjegyzés:

  1. Jaj :(( ez nagyon szomoru lezaras lett. De tenyleg élnek még a fejunkben ezek a konvenciok, elvarasok? Es ha igen, miert? Hiszen az olyan velemenyektok hangos az internet, hogy eld az eletedet, ahogy szeretnéd, soha nem késo, mindenki maskepp boldog, elfogadas, tolerancia stb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem szomorú ez, nem érzem annak, és nem is érdekel, hogy ki mit vár el tőlem, csak ha az ember egyedülálló, akkor muszáj többet eljárnia, mint amennyihez kedve lenne. Én sokszor szívesebben maradnék itthon egy cuki kiskölyökkel meg egy tündéri pasival, pont, mint ahogy te is csinálod, csak nekem nincsenek ilyenjeim:(, és hogy legyenek, muszáj összeszednem magam, és kitenni a lábam itthonról.

      Törlés
    2. De akkor miert irod h tarsadalmilag nem elfogadott? Meg hogy szanalomramelto es fura? Ezek nagyon eros jelzok, es ha te nem ered magad sem szanalomrameltonak, sem pedig furanak (mert miert is éreznéd), akkor hol a baj? Ugy ertettem a posztod veget, es ezert is ereztem szomorunak, hogy te nagyon szivesen maradtal otthon, de sajnos a kornyezet ezt furcsallja.

      Törlés
  2. Szerintem meg pont azt mutatja a fent akcio, hogy tudod mit akarsz, mi a jo neked es smink meg keszulodes nem tantoritanak el attol hogy ha faradt vagy es nincs kedved bulizni akkor azt eszreveszed es tudsz nemet mondani. magadnak is. Ez sokkal inkabb irigylesre mint szanalomra melto.

    VálaszTörlés
  3. Ivoryval értek egyet. Tedd azt, ami jólesik! Főleg, mert nem az jellemez, hogy elbújsz a barlangodban & kicsalogatni sem lehet. Ez 1 estényi pihenő a 132%-os pörgésedben. Ennyi meg kell. Lekednek, testednek. Akkor is, ha full sminkben, kabátban voltál. Velem is megesett már koncert helyett. Volt, hogy parkolóhelyet nem találtam & az adta meg a végső lökést a csicsikáláshoz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Boci, a parkolóhelyes történet nagyon vicces:), mondjuk magamról is el tudok ilyesmit képzelni:).

      Törlés
  4. Ezt megelőzően 6 évig voltam szingli. És eszembe nem jutott péntek szombat este eljárni, max. délután moziba. Imádtam otthon olvasni, filmezni. És nem éreztem az úgymond társadalmi nyomást sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. de nem lehet, hogy ha nem otthon olvasgatsz péntek és szombat esténként, akkor nem lettél volna 6 éven keresztül egyedülálló?

      Törlés
    2. Nem hinném, mert én soha, de soha nem voltam bulizós vagy eljárós. Plusz én imádtam azt a 6 évet, imádtam egyedül élni, imádtam minden pillanatát.

      Törlés
  5. lazán kapcsolódik: én azt nem értem, hogy azért miért kéne nagyobb kedvet éreznem, hogy elmászkáljak? tőlem mindig kérdezik, hogy na de jársz el..új emberek tudod (sose ismertem így meg senkit, hogy pl egy bárban leszólított és elhívott randizni), mintha ez ilyen kötelező dolog lenne egyedülállóként, hogy nekem hetente arcon kéne pörögnöm valahol, különben... ahogy öregszem, én is egyre többet vágyom ilyen estékre, amiről írtál, és nem tudom, miért kéne rákényszeríteni magam arra, hogy folyamatosan bulikázzak valahol.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. de csak azért nem jöttél össze senkivel, mert nem mondtad senkinek az azóta szállóigévé vált mondatodat, hogy "olyan helyes fiú vagy, úgy ráülnék az arcodra" :D

      Törlés
    2. hát igen, én sem érzem magamban az indíttatást, hogy menjek mindig. gondolom mások is így vannak vele, ezért olyan népszerűek a társkereső oldalak, csak az a baj, h engem azok sem hoznak (már) lázba kicsit sem.

      Törlés
    3. jó, hogy mondod, letörlöm magam. Mike: :DDDD

      Törlés
  6. Sztem is az az erőltetett, ha bárki azt mondja h menni KELL, csak azért mert péntek v szombat este van. Nem kell semmit soha, csak ha kedved van. Ha szerdán, akkor szerdán. Ha pénteken, akkor meg akkor.
    Ha már internet és kéretlen vélemények: én inkább olyat olvastam mindig, h úristen, "szinglihordák" a szórakozóhelyeken és az milyen béna... Szóval kinek mi, de sztem is Te csináltad jól. Tegnap este pihentél, ma pörögsz tovább. Akár a piacon, a kutyával! ;)

    VálaszTörlés
  7. Na ez az, amit én pont leszarok. Ha otthon akarok kuckózni, akkor otthon maradok, ha egyedül vagyok, ha párban, ha süt a nap, ha esik. Szóval ha ez esett jól, akkor jól tetted, hogy maradtál. :-)

    VálaszTörlés
  8. Én évente kb. 10x bulizom, mármint úgy igazán bulizva (nem az, hogy beülök a barátnőkkel vacsizni vagy teázni). Nekem amúgy kicsit rosszul esik, amikor olvasom, hogy milyen nyugger valaki (Bögre: ahogy öregszem :D Mintha ez az öregedés jele lenne!), mert ezen a héten sem ment partizni hajnalig tökrészegen, mert nem érzem, hogy attól kellene magam fiatalnak éreznem, hogy minden pénteken bent ropom a belvárosban. Tök fiatalnak érzem magam otthon a könyvemmel is, és szerencsére a barátaim sem azok a típusok, akik ezért beszólnak. Szingliként sem buliztam ennél többet.

    Azt persze megértem, hogy így nagyobb az esély arra, hogy megismersz valakit, mint otthon bekuckózva. :( Úgyhogy szerintem én is mennék, viszont az szerintem is kurva jó, hogy akkor mész, amikor neked is van kedved, és muszájból csak azért, mert "menni kell", nem. Meg hát ki megy ki ilyen időben, ne idegesítsetek már :D

    VálaszTörlés