2016. március 29., kedd

Dolgok, amik segítenek visszarázódni a szünet után

Már egy rövidke hétvége után sem könnyű a hétfő reggel, hát még ha egy picit hosszabb szünet után indul újra a mókuskerék. Újra szól az ébresztő reggel 6-kor, egyik pillanatról a másikra teljesen más ritmust kell fölvenni, nincs több pizsamában reggelizgetés, alvás ebéd után, hajnalig Híd nézés. Mégis, a szünetek után következő időszakban mindig van valami izgalom, mindig valamennyire tiszta lapnak, új kezdetnek érzem. Van kedvem tervezni, dolgozni, beosztani az időmet, az új energiákat kihasználva minél többet kihozni a napokból - de mégis, kell magam motiválni olyan dolgokkal, amik segítenek visszazökkenni a munkás hétköznapokba, tudatosítva magamban, hogy jó ez nekem - legalábbis van benne jó.

REND. Még mindig tart a rend a lakásban, nem csak a sima rend, hanem a húsvéti nagytakarítás utáni, amikor minden láthatatlan sarokban, minden fiókban és polcon rend van és tisztaság, olyan jó ilyenkor itthon lenni, vendégeket hívni. Most van kedvem tenni érte, hogy valahogy megtartsam, így megígértem magamnak, hogy folytatom a küzdelmet a káosszal (életem), és kicsi részletekben fogom megújítani a patikát. Például ma gyorstakarítom a fürdőszobát és a wc-t, holnap felporszívózok és felmosok, és így sorban. Egy ideális világban ez történne legalábbis, mondjuk úgy, hogy igyekezni fogok.



KAJA. Valahogy most olyan jó élelmiszerek maradtak a hűtőmben, egy nagy adag grillcsirke, laktózmentes túró és sajt (igen, vettem, bár még nem kóstoltam), nagyon sok zöldség és gyümölcs, céklasaláta, amit anyukámtól kaptam. Így fogok tudni minden napra egészséges ebédet és vacsit csinálni, és a reggelim is egyre izgalmasabb. A tegnapi salátába már eper is került. Amiről tudom, hogy nem fog elfogyni, abból pedig sütök sütit, túrós, medvehagymás pogácsát, és beviszem a suliba a kollégáknak - így az én sütőfőző igényeim is kielégülnek, és örömet is okozok.


OUTFITEK. Ha néhány napig az időm nagy részét játszós cuccban, kapucnis pulcsiban és farmerben töltöm, akkor alig várom, hogy újra szép ruhákba öltözhessek. Ez a pulcsi is egy otthagyhatatlan darab volt, már vagy 5 éve hordom, mindig óriási sikere van.  


PROGRAMOK. Sport, legalább kétnaponta. Ebben a hónapban nagyon jól kihasználtam a bérletemet, úgyhogy újra fogom venni. Bejelentkeztem csütörtökre a csontkovácshoz, mert úgy éreztem, itt az ideje. Fodrászhoz is megyek, remélhetőleg még a héten. Már most terveződik a hétvége is, szerintem sokkal gyorsabban eltelik a hét, ha van mit várni. 

TERVEK. Pont egy hónap van még az érettségikig, úristen. Szerintem mindent megtettünk, hogy minden rendben legyen, innentől már csak a gyakorlás megy majd, újat tanítani már nem nagyon érdemes. Azért kicsit izgulok én is. Április legvégén ballagás, bankett, szerenád. Májusban a 4 végzős osztályom már nem jön, így heti kábé 10 órám lesz, ami, úristen, szuper. Aztán már ott az év vége és az érettségik meg a vizsgák. Meg a nyári szünet:). 

3 megjegyzés: