2016. augusztus 9., kedd

Késő nyár, édes élet

Reggelente már érezni a szeptember-illatot a levegőben, ez van, elmúlt a nyár. Még van néhány hetem, hogy pihenjek, aludjak, olvassak a vízparton, mozogjak, kimozduljak, a családdal töltsem az időm és vendégül lássam a barátaimat. Tanítani már a nyár végéig nem fogok, ami nagyon komoly szabadság-érzés, örülök, hogy így intéztem. 

Pilla teljesen belelkesedett, hogy milyen izgalmas, hogy új, kezdő osztályom lesz, időnként random nekiáll beszélni róla, pedig én még nem nagyon akarok a sulira gondolni, de így, hogy ő mindig elmondja, hogy hát ez egy szupi dolog, már én sem találom olyan ijesztőnek. Sok, kemény munka lesz, de biztosan nagyon fogom élvezni, és hát remélem, hogy szeretni fognak, én őket biztosan. Bírom, hogy szeptemberben tiszta lappal lehet kezdeni, új tollak, naptárak, rend a fiókomban és az asztalomon, kitalálhatok új rendszert, hogy irányba állítsam magam, persze aztán sosem sikerül betartanom. Szeretem a szeptemberi lelkesedést magamban, a gyerekzsivajt, a gyönyörű időt, hogy újra láthatom a kollégákat, hogy a szakadt, egész nyáron hordott rövidnadrágomat lecserélhetem a csinos ruháimra. 

Az időmmel viszont nagyon ügyesen kell majd bánnom, valószínűleg le kell adnom 1-2 magántanítványt is, vagy kíméletlenül megadni az időpontokat, amikor jöhetnek, meg azokat is, amikor nem (és még ez sem garantálja, hogy suli mellett hosszútávon bírni fogok ennyi munkát, de legalább lesz egy csomó pénzem funra). 

Annyira inspirált a Szimply, hogy igyekeztem szép reggelit készíteni magamnak, meg cékla-uborka-almalét mellé, kiültem vele a teraszra, és az nagyon jó volt. Ezt bevezetem a nyár hátralévő részére. 


Mellé zene: 

1 megjegyzés:

  1. Mert jó is lesz, lesz egy osztálynyi gyereked, ez őrülten izgalmas. Imádom ezt a korosztályt, és ha megtalálod velük a hangot, és te is megtalálod, akkor szuper kaland lesz.

    VálaszTörlés