2017. január 30., hétfő

Good-bye, honey

Nehezen írok arról, ha döcögni kezd a kapcsolatom, biztosan ti is így vagytok ezzel. Hát még, ha az aktuális férfiember olvassa is a blogom. Nem, nem én mutattam neki, eszembe sem jutott ilyesmi, ő látta valamikor a laptopomon, megnézte, mi ez, és kiderült, hogy a blogom - no de mindegy, ha olvassa, hát olvassa, ez legyen az ő problémája. Ebből amúgy lett némi hajcihő, de most nem is ez a lényeg itt. 

Hanem hogy amikor először találkoztam ezzel a fiúval, emlékszem, az volt az első gondolatom, hogy milyen cuki. És hogy szegény, nehéz az élete, ő az a típus, akit meg kell menteni. De hogy bennem akkora szeretet van, én biztosan boldoggá tudnám tenni. 

Na most ehhez képest nem tudom, hogy miért csodálkozom, hogy egyszer csak benne találom magam egy olyan kapcsolatban, ahol minden szempontból, idő, energia, odafigyelés, érzelmek, támogatás, szóval tényleg, minden szempontból csak én adok, ő pedig, hogy is mondjam, elfogadja, amit én adok, örül neki, hálás érte, de kvázi ennyi. Ő nem rak bele. Az ő életét éljük, az ő dolgaival foglalkozunk, azokat próbáljuk megoldani. Nincs ideje rám, egy csomószor találom magam úgy, hogy együtt vagyunk, de nem értem, hogy minek, mert akkor sem tud rám koncentrálni. Sokszor magányos és szomorú vagyok mellette, és tudom, hogy nem ezt érdemlem, és másra lenne szükségem: szerelemre, odafigyelésre, összebújásra, időre, udvarlásra, érzelmi biztonságra. Egyiket sem kapom meg, és én mégis szívem, lelkem elé rakom, imádom őt is, a fiát is, meg a kutyájukat. Mi, nők, nagyon furcsán működünk. 

De eljött egy pont, amikor nagyon megbántott, igazságtalan volt velem, és akkor megálltam, tudtam, innentől ez már megalázó. Megmondtam, hogy én már nem keresem, nem rakok ebbe több energiát, ha keres, ha hív, beszélünk, ha akar, találkozunk. Na és azóta alig kommunikáltunk, és egyáltalán nem is találkoztunk. Abban a pillanatban, hogy én abbahagytam az építkezést, összedőlt az egész. 

A leggázabb pedig, hogy szakítanom is nekem kellett, és még arra is alig akart ráérni, amin már tényleg kiakadtam, de ma összepakoltam a cuccait, átvittem, összeszedtem a sajátomat, és eljöttem. Hát így.

Utána átmentem a bátyámékhoz, ahol mesélhettem, amennyit akartam, kaptam rengeteg ölelést és puszikat, és sírhattam, hogy csupa könny lett a bátyám pulcsija. Tudom, hogy mi nem illünk össze, valószínűleg nem is szeretett, és ez a fiú engem soha nem tudott volna boldoggá tenni - nem mintha megpróbálta volna. De annak mégis nagyon örülök, hogy megismerkedtünk, mert megtudtam, hogy nagyon szeretnék gyereket, mert ha ezt a kisfiút ilyen erősen tudtam szeretni, akkor az a szeretet, amit az ember a saját gyereke iránt érez, az valami elképesztő dolog lehet. És most már az sem kérdéses számomra, hogy nagyon jó anya leszek, és nem akarok erről lemaradni. 

Ahogy beszélgettünk a tesómmal, ott ült a két unokaöcsém, az egyik 10, a másik 14 éves. És a bátyám egy ponton odafordult hozzájuk, és azt mondta: srácok, ha egyszer szakítani akartok majd egy lánnyal, akkor legyetek vele egyenesek, és mondjátok el, mi a baj, és mit szeretnétek. Lehet, hogy szomorú lesz, és sírni fog, de akkor is ez a helyes út.

Hazafelé hangosan énekeltem az autóban, pedig azt csak jókedvemben szoktam. Azt hiszem, megkönnyebbültem. Szerintem ma már aludni is fogok tudni, pedig az már jó pár napja nem megy. 

ez tegnap volt, az unokahúgom fényképezte

35 megjegyzés:

  1. :(

    Ezt kívánom:
    https://wmn.hu/elet/46185-d-toth-kriszta-az-en-ferjem-columbo-felesege

    VálaszTörlés
  2. Irigylem a tartásodat, hogy képes voltál szakítani, és hogy még időben felismerted a helyzetet. Látod, nekem nem ment...
    És tényleg jobbat, többet érdemelsz. <3

    VálaszTörlés
  3. Sajnálom :(.
    Olyan furák az emberek. Nem tudom h miért gondolják h a hallgatás meg a nem odaállás válasz lehet bármire.
    A bátyád pedig egy kincs! Bár minden 10-14 éves fiúnak ilyen apukája/példaképe lenne.
    <3

    VálaszTörlés
  4. ❤️ Mindig csodaltam hogy milyen jol kepviseled a hataraidat, semmit sem hordasz tul tovabb mint kene..Jobb így hogy nem raksz mar ebbe bele tobbet. Jon a tavasz, mindenfele josag!

    VálaszTörlés
  5. Jaj :(
    Az, hogy mennyire meglepődtem ezen a fordulaton, megint csak ékes példája annak, hogy a blog csak egy icipici szelete a kaleidoszkópnak...

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szeretem a jozansagodat. Szerintem nagyon fontos, hogy a gyerek kérdés eldőlt benned.

    VálaszTörlés
  7. tudom, hogy nem segít, de úgy belesajdult a szívem és meg is könnyeztem, amit írtál. annyira melegszívű vagy, annyi energia árad belőled, egyszerűen muszáj, hogy találkozz azzal, aki ezt nem csak úgy magától értetődően elfogadja, hanem úgy istenigazából értékeli és viszonozza. és ez így is lesz! <3

    VálaszTörlés
  8. sajnálom...de valahogy ezt is annyira jól csinálod/csináltad
    <3 <3

    VálaszTörlés
  9. Sajnálom!! Reméltem, hogy ez végre az igazi lesz. Én is megemelem a kalapom a józanságod előtt, és hogy valahogy soha nincs benned önsajnálat. Menni kell tovább, mindig ezt az olvasom ki a posztjaidból.

    (az ember amúgy nem várná, hogy egy kisgyerekes apuka ilyen érzéketlen. Remélem, a kissrácra tud azért koncentrálni.)

    VálaszTörlés
  10. Nagy ölelés! Irgalmatlan nagy ölelés!

    VálaszTörlés
  11. Jól tetted! Drukkolok, jönni fog olyan, aki megérdemel, mert megérdemled 😍

    VálaszTörlés
  12. Ölelés.
    Mindig úgy érzem, hogy annyira meg is érdemelnéd amit kívánsz magadnak.

    VálaszTörlés
  13. En is azon amulok, hogy milyen jol ismered magad, es veded a hataraidat. En is drukkolok neked, de nem azert, hogy "megtalald a boldogsagot", mert szerintem, ami a boldogsag igazabol, az benned megvan, hanem azert, hogy ezt sose add fel, es ne hozz olyan kompromisszumot, ami megsertene a lenyegedet.
    <3

    VálaszTörlés
  14. egyrészt ölelés. másrészt tényleg jól tetted. harmadrészt (még ha idegesít is sokszor, ha valaki nekem mondogatja, minden találkozásnak oka van), talán tényleg azért volt ő, hogy a gyerek iránti vágyat biztossá tegye benned.
    most már tudod, hogy akarod, és olyan embert is fogsz keresni/találni, akivel menni fog.
    szorítok neked! <3

    VálaszTörlés
  15. :(
    de jó, hogy látod benne a pozitívumot és nem a depiben úszol! kitartás! annyira megérdemelsz egy szeretetteli, intelligens srácot!

    VálaszTörlés
  16. Nagyon kevés olyan erős embert ismerek, mint te. Mindig rácsodálkozom, hogy mennyire tisztában vagy azzal, hogy mire van szükséged, és hogy mindig képes vagy változtatni a boldogságod érdekében. Nagy ölelés <3

    VálaszTörlés
  17. Sajnálom... :(

    A pasikkal sajnos egész más nyelvet beszélünk...

    VálaszTörlés
  18. szerintem melletted, mint anyuka, tiszta csiribiri zabszalma lenne a gyerekélet, de valahogy ez nekem olyan egyértelmű volt eddig is :)

    VálaszTörlés
  19. :( Sajnálom! Őszintén kívánom neked a boldogságot! ♥

    VálaszTörlés
  20. +1 csodalo a jozansagod es erod illetoen

    VálaszTörlés
  21. Erre nem számítottam... Sajnálom, és tisztellek.. a blogodból meg árad az életerő és pozitív energia... Ölelés <3

    VálaszTörlés
  22. Ó, most meglepődtem, azt hittem a legnagyobb bajotok a különböző szeretetnyelv, az meg (saját példámból tudom) áthidalható... :/

    Szerintem nem tévedek sokat, ha azt mondom, hogy te vagy egyik legerősebb, legbátrabb, legpozitívabb ember, akit "ismerek", és ha véletlenül csak fiaid lesznek, akkor századik plusz tevékenységként öregkorodra indíts valami support group féleséget önértékelési problémákkal küszködő csajsziknak - ez egy szupererő, amit kár lenne nem továbbadni...

    VálaszTörlés
  23. Sajnálom. Mindazonáltal méltósággal fejezted be, és nagy erővel. Kevés embert ismerek, aki Ennyire jól meg tudja fogalmazni, h mire van szüksége.

    VálaszTörlés
  24. Sajnálom. Sikerült elbucsuznod a kisfiútol?

    VálaszTörlés