2017. február 7., kedd

Milonka's garderobe

Vettem ugye fehérneműket, gondoltam, ezzel párhuzamosan átnézem a bugyis/melltartós/zoknis fiókjaimat. Eléggé elkapott a hév, kidobtam rengeteg cuccot, olyanokat, amik kinyúltak, cikik, elvékonyodott az anyaguk, de olyanokat is, amik tök jók, és tetszenek, de valami miatt sosem hordom őket (kényelmetlenek, nem jó a méretük, túlságosan push up-ok). Szerintem a fehérneműim több, mint a felétől megszabadultam, és iszonyú jó érzés volt. Főleg, hogy most patent rend lett a fiókokban, csupa kényelmes és szép cucc vár, ha kinyitom, csak olyanok, amiket szeretek és szívesen hordok. Ráadásul minden szépen átlátható, megtalálható, és lett egy csomó hely. 

Tervezem ezt folytatni a többi kategóriával is. Remélem, belejövök, bár ott nem annyira kidobálni akarok, mint újrahasznosítani (eladni, elcserélni, elajándékozni, majd kitalálom). 


Ő itt öreg barátom (13 éves lesz tavasszal):

7 megjegyzés:

  1. :) egy ilyen szanálás mindig annnyira jó megújulás érzetet ad!

    engem mondjuk nem úgy neveltek, meg szerintem génszinten inkább gyűjtögető vagyok, de kezdem megtanulni, hogy a nagyobb jó érdekében kegyetlennek kell lenni.

    VálaszTörlés
  2. Egy baratnöm szervezett egyszer egy olyan built, hogy meghivott 5 hasonlo meretekkel rendelkezö lanyt, ittunk, ettunk, es kiboritottuk a cuccokat közepre. Voltak egyebkent ruhakon kivul megunt kösöntyuk, parfumök is.
    Aztan egyesevel felemeltuk a szajret, es aki hozta, "bemutatta": honnan van, miert nem kell mar, van-e törtenete (Neha semi izgi nem volt, nem kell eröltetni). Aztan akinek kellett, szolt. Ha többen is jelentkeztek, divatbemutatozni kellett, es akin jobban allt az adott darab, az vihette haza. Szuper buli volt :D

    VálaszTörlés
  3. Én is most készülök pont egy nagy válogatásra, muszáj, brutálisan sok ruhám van, és egy csomó csak a helyet foglalja. Volt hogy garázs vásárt csináltunk a megunt darabokból a barátnőimmel, de az utóbbi időben egy közeli anyaotthonba viszünk minden felesleges cuccot, nagyon hálásak érte.

    VálaszTörlés
  4. Minden héten legalább 1x elhatározom, h kirámolom a gardróbot (főleg nekem is a fehérneműket kéne meg a zoknikat, harisnyákat), h milyen buli lesz: odaviszem a gyereket és majd kukacol a ruhakupacok között - sose jön össze...

    VálaszTörlés
  5. Hallottál már esetleg Marie Kondo-ról és az ő módszeréről? Az lényegében pont arról szól, amit a fehérneműiddel csináltál - csak épp az egész lakásra vonatkoztatva.. :)
    Érdemes elolvasni a könyvét:
    https://www.libri.hu/konyv/marie_kondo.rend-a-lelke-mindennek-2.html

    VálaszTörlés
  6. azt hittem ehhez egy fehernemus kep lesz illusztracioent :D

    VálaszTörlés