2017. november 13., hétfő

The stuff I do

Azt hiszem, én akkor találom kielégítőnek a hétvégéket, ha történik mindenféle aktív program is, mikor emberek vannak körülöttem, meg tudok teljesen passzívan pihenni is. Az utóbbiban ezen a hétvégén nem volt részem egyáltalán, de az előbbit ötösre sikerült kivitelezni. De előbb elmesélem a múlt hétvégét.

Meséltem, hogy mivel mindenki mindenféle elvont dolgokkal foglalkozik, a lányok kitalálták, hogy kreatív workshopokat fogunk tartani egymásnak, ahol kézzel fogható dolgok történnek, és tanulhatunk egymástól olyan ügyeket, mint pl hajfonás, jóga, csalamádé-eltevés, péksüti-készítés. És múlt szombaton volt makramé workshop. Nem tudom, tudjátok-e, mi az, vastag fonal-szerűségből kell csomózásos technikával kaspó-, meg mindenféle-tartókat készíteni (vagy hát mi azt csináltunk, de most rákerestem, és látom, hogy lehet falidíszt, ékszert, meg kb bármit). 

Megvacsiztunk, a házigazdánk csinált nekünk vega, sütőtökös lasagne-t, (na az is megért egy misét, uh, de finom volt, szeretném majd reprodukálni), ittunk egy kis bort, majd mindenki kitalálta, hogy mit, és milyen színű fonalból szeretne, és akkor nekiálltunk. Elsőre nagyon bonyolultnak tűnnek a csomók, hogy mit jobbra, balra, melyiket hol kell áthúzni, de a barátnőnk ott volt és segített mindig. Majd úgy fél óra múlva előkerült egy vicces cigi, azt elszívtuk - na ezt mondjuk nem kellett volna, 5 perc múlva kb azt sem tudtuk, mi újság, nem hogy a bonyolult, egymillió szálas makramézás ment volna, csak vihorásztunk. Aztán valahogy kitisztult a kép, és néhány óra múlva - meglepő módon - mindenki elkészült valami mesterművel. 


Én egy pirosat csináltam, ami nagyon szép lett, egy üveg tálat tettem bele, majd fellógatom a konyha sarkában, és narancsot és citromot fogok benne tárolni, gondoltam, majd megmutatom azt is, de még nem jutottam el odáig.  

Most pénteken pedig a blogger lányok jöttek hozzám, ezúttal Juc bloggerrel kiegészülve, ott is aludtak. Péntek este fondue-t csináltunk, kissé boroztunk, szombaton pedig fetrengtünk és dumáltunk, meg Juc megmanikűrözött mindannyiunkat. Szombat délután még elmentünk Kismarosra estebédelni (kellett ennem libát), majd fölraktam a lányokat a vonatra, és hazaautóztam. Hazafelé beugrottam a nagynénémhez megnézni, mi újság vele (jól van amúgy, teljesen helyrejött a beszéde), de pont valami török sori közepén volt, úgyhogy néznem kellett vele. Utána dumcsiztunk, illetve főleg ő. 

Vasárnap pedig a Magyarország-Japán jégkorong mérkőzésen voltam a Tüskecsarnokban, méghozzá első randin, és meglepően jó volt, pedig hát nem annyira jellemző rám, hogy hokimeccsre járnék, sőt, nekem ugye vasárnap már az is a komfortzónámon kívül van, ha normál ruhára kell cserélnem a pizsamámat. Szerintem nagyon kreatív ötlet ilyesmit kitalálni első találkozónak, nagyon értékeltem, teljesen szórakoztató volt, nagyon jól éreztem magam, főleg, hogy utána nem kellett vonatoznom, hanem hazavitt a fiatalember autóval. Az elmúlt időszakban három randim is volt, mind teljesen korrekt, csak hát valahogy a lelkesedés maradt el. Ha haverokat gyűjtenék, akkor teljesen sikeresnek nyilvánítanám a randijaimat.

2 megjegyzés:

  1. makramézás, magyar-japán hokimeccs, úristen, ha filmszereplő lennél se lehetne ilyen random életed :D <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És ha majd a következő hétvégémet elmesélem :P

      Törlés