2018. október 23., kedd

Pastrami

Talán már írtam róla, hogy van egy kis közös bakancslistánk azokról a dolgokról, amiket együtt még együtt még sosem csináltunk, helyek, ahol együtt még nem jártunk. Rajta volt a Pastrami étterem is, amiről tudom, hogy egy nagyon szuper hely, és sokszor hallottam már róla, sőt, egyszer jártam is ott M. Gray-el, aki mellette lakott, és a barátnőit ott szedtük fel, de bent még sosem jártam, és persze nem is ettem ott - pedig most nagyon közel lakunk hozzá.

És tegnap a margitszigeti kalandunk után elmentünk oda reggelizni, vagyis inkább bruncholni, merthogy 11 körül volt már, mikor megérkeztünk, és aztán estig nem is voltunk éhesek. Nálam a másutt reggelizés az igazán luxus kategória, mert úgy vagyok vele, hogy ha van lehetőségem beszerezni a hozzávalókat mondjuk a lidl-ből vagy a piacról, akkor fillérekből a legfranciább, legváltozatosabb reggelit rakom eléd 3 perc alatt, friss narancs-banán turmixszal és nagyon finom kávéval - de talán néha nem baj, ha nem nekem kell utána mosogatni. 

Én nagyon, nagyon szeretem az angol reggelit, és időnként szoktam is valami hasonlót csinálni otthon, kolbász nélkül, Heinz paradicsomos babbal, ropogósra sütött baconnel, tojással, pirított gombával. De most nem nekem kellett elkészíteni, mert a Pastramiban elém tették (2000 forintért, ez asszem a legdrágább reggelijük), nekem csak ámulnom és bámulnom kellett, hogy mennyire nekem való ez a hely, meg megenni mindent. Nagyon romantikus volt ott ücsörögni ketten (tényleg, alig volt valaki rajtunk kívül), és nem csak azért mondom ezt, mert engem finom ennivalókkal könnyű levenni a lábamról. A Pastrami az eddig verhetetlen Khan mellé ugrott a kedvenceim között, és írásba is hajlandó vagyok adni, hogy bármikor kapható vagyok egy reggelire ott, Gabesszel már meg is beszéltük, hogy legközelebb ottali.  






Ugye, milyen szép?

5 megjegyzés:

  1. A reggeli okes ott, de a kajaval ovatosan hha ebedelni v vacsizni mentek; minket tobbszor ert csalodas vacsi kontextusaban. Pl ehetetlenre sutott kacsacomb, belszinnek eladott ragos hatszin...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyanez a tapasztalat, mi már nem járunk oda. Csodálkoztam is, hogy Ilonkának bejött, azt hittem egy negatív poszt lesz.

      Törlés
  2. szerintem reggeliben nem olyan nehéz megugrani a lécet..
    de amiért kifejezetten NEM ajánlom a helyet, azontúl hogy túlárazott, hogy sajna teljes mértékben a tulajé a szervizdij, így ez nagy mértékben érezhető a szervizben ;( (nem mellesleg undorito üzletpolitika)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyilván látom, hogy ez egy drága hely, és nem ide fogok menzára befizetni, de nekem élmény volt ez a reggeli, nem csak a kaja, hanem az enteriőr és a hangulat miatt is. És talán másnak is az lesz, ha kipróbálják, ezért ajánlom a helyet. Vendéglátós suliból jövök, értem, amit mondasz, de a pincérek kifejezetten kedvesek voltak, mondjuk tény, hogy alig voltak rajtunk kívül. És hát érted, a Sparba is bemegyek néha, pedig szegény pénztárosokat csúnyán kihasználják. Szimplyben sem normális, hogy nem tudom, 1700 forint egy avokádós szendvics, és nem is járok oda hetente reggelizni, de mégis olyan élményt nyújtanak, ami nekem egyszer-egyszer, ott és akkor megéri.

      Törlés
  3. A Pastrami jó, mi sokat járunk oda, reggelizni is (levágják a bundáskenyér héját, tudom, hogy botrányos urizálás, de ilyet az anyukám csinált nekem 4 éves koromban!!), nekünk mindig eltalálták a bélszínt -sose kérd welldone-ra, az merénylet a bélszín ellen - És nem utolsó sorban kutyabarát! (Amúgy igen, a pincérek rendszeresen megjegyzik, hogy a felszolgálási díj nem az övék, ami kicsit zavaró...)

    VálaszTörlés