2019. január 17., csütörtök

cheer up!

Vannak olyan reggelek, hogy ébreszt a telefonom 5:50-kor, úgy érzem magam, mintha Guantanamoban lennék, és alvásmegvonással kínoznának. Hogy könnyebbek legyenek a hétköznapok, igyekszünk magunknak kitalálni olyan dolgokat, amitől kicsit szebb a világ. 


  • Hétfőn lefeküdtünk aludni 8-kor és háborítatlanul, mélyen, pihentetően aludtunk reggelig. Olyan lelki békét, mint másnap reggel, már nagyon régen éreztem utoljára. Tervezek heti egy ilyet. 
  • Pénteken a Cirkoban megnéztük a Rossz verseket, nagyon cuki, csak hát kb azt tudja, mint a VAN, a sztori is majdnem ugyanaz: a fiút kidobja a barátnője, és akkor ő próbálja magát összekaparni. Van némi Szomszédok hangulat, ami nagy piros pont.
  • Én olvasok sokat, a megállóban, a villamoson, a metrón, ami segít, hogy a kis elvarázsolt világomban maradjak, és így gyorsabbnak tűnik az idő is, míg beérek a suliba, vagy épp haza. Sajnos nagyon szar a könyvem (Szólíts a neveden, ez kb olyan, mint A szürke ötven árnyalata, nem? Bár bevallom, azt nem olvastam. Tudom, hogy a filmet dicsérik, ezért gondoltam, hogy előtte elolvasom, de hát jaj, anyám.)
  • Aránylag rendszeresen járok megint edzeni, a lelkesedésem hullámzó, viszont kezdem megszeretni a termet.
  • Esténként iszom egy pohár vörösbort.
  • Tegnap kanasztáztunk kicsit délután, nagyon kikaptam, de nem bántam.
  • Nagyon szép sapikat kaptam csodás színekben.
  • Tegnap délután sütöttem két banánkenyeret sok tejcsokival, az egyiket bevittem a suliba munkacsoportra, volt sikere. 
  • Tegnap este elmentünk vacsizni a Náncsi nénibe, ahol egy csomót kellett várni az előre lefoglalt asztalunkra és utána az összes ruhánk ment a mosásba, cserébe viszont kaptam rántott husit krumplipürével és őszibarack befőttel, meg egy pohár Sauska Cuvée 11-et.
  • Hétvégén a pasim csúszott én pedig itthon lazultam, vasárnap pedig hazamentem csak egy fél napra, randizni az edző lánnyal és a nővérével, megszeretgetni a kisállatot meg a szüleimet, meg ebédelni anyukám finom főztjéből. 
  • Lettek új tanítványaim, és jó érzés keresni egy kis plusz luxira valót.
  • Barni szülei csináltak kocsonyát, és kaptam olyat, amiben zöldségek is vannak, mert én úgy szeretem. És eszembe jutott, hogy valamelyik okos haverom megmelegítette a kocsonyát. 
És ezek mind működnek, kicsit boldogabb vagyok tőlük. 

nagyon szeretem ezeket a régi villamosokat, főleg, hogy mindenfele járnak és hazáig hoznak

9 megjegyzés:

  1. a Call me by your name szerinte filmben annyira jó hangulatú, Timothée Chalamet óriási kedvencem lett
    és a rendező másik filmjét ismered? A bigger splash, én imádom, olyan elképesztő hangulata van, Tilda Swinton egy csoda, Ralph Fiennes táncjelenete pedig veri Hugh Grantet az igazából szerelemben
    https://www.youtube.com/watch?v=VulWAiEVpKI

    pure joy

    VálaszTörlés
  2. A szólíts a neveden zseniális könyv. legnagyobb szerencsére semmi köze a szürkéhez :) Míg az elsőt a felétől végig bőgtem, a másodikat a felétől átlapozgattam. Mondjuk strandra egyszer egynek épphogy elmegy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. komolyan? szerintem én nem ugyanazt a Szólítsd a nevedent olvasom:)

      Törlés
    2. ... mondjuk nagy szerelemmel való "szakítás" (sose voltunk igazán együtt, mert a körülmények, ugye) után olvastam, és olyan... valósnak tűnt...
      De akkor lehet hogy csak a lelki állapot dobott rajta. :)

      Törlés
  3. A filmben a főcímdal a legjobb, meg átjön néha valami abból a nagyon gondtalan, idilli, vagy épp gondokkal teli hangulatból, amire szerintem mindenki vágyik/emlékszik gyerekkorából, az biztos, hogy neked is fog tetszeni, de amúgy szerintem túlhájpolt. Én legalábbis a 93-as metascore-t nem tudtam mire vélni. Bár most meghoztad a kedvem, lehet megnézem még egyszer :)
    Egyébként ajánlom a https://www.goodreads.com/ oldalt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jajj istenem a lényeget lehagytam, ennyi erővel a fb-t is ajánlhattam volna, szóval vannak szuper jó csoportok, én most csatlakoztam újra és pont olyat találtam, mit kb kerestem (ajánlani nem akarom, mert szakmai), szóval érdemes keresgélni, ha inspirációt akarsz könyv témában.

      Törlés
  4. A film lagymatag giccs, de a könyvröl eddig jòkat hallottam.

    VálaszTörlés
  5. Az a könyv nekem annyira nem tetszett, hogy végig se bírtam olvasni. Mérgemben eladtam, hogy még a polcon se lássam.

    VálaszTörlés
  6. tudom, hogy megragadom ezzel a lényeget, de én a munkahelyemen megismertem egy csomó embert, akik megmelegítve eszik a kocsonyát. voltaképp simán egy sűrűbb disznólevest esznek, de hát arrafelé szokás úgy is. sőt, egy olyan munkatársam is van, aki kés-villával felszeleteli kockákra és úgy eszi. én meg sehogy, úgyhogy mindre rácsodálkoztam :D

    VálaszTörlés