2019. január 26., szombat

the memory of a roadtrip

Sajnos megint nem az én hétvégém ez. A mi sulinkban félévkor és év végén is kell minden egyes tanulóról szöveges értékelést írni, minél személyesebb, annál jobb, merthogy a kezükbe kell nyomni. Nem, nem csak az osztályfőnököknek a feladata ez, hanem minden tanárnak. Az én esetemben ez olyan 90 fő, plusz minden csoportnak írni kell egy közöset is, ez már majdnem 100 - szóval elleszek ezzel a hétvégén. Egyébként megkaptuk erre a hétfőt és a keddet tanítási szünetnek, de jó lenne minél hamarabb befejezni - meg hát most csinálok ilyet először, szóval ki tudja, mennyire leszek termékeny. Mondjuk azt ti tudjátok a legjobban, milyen ügyesen tudok a semmiről is írni, haha. 

Azért hogy ne csak a laptop fölött görnyedjek (nem görnyedek, szépen kihúzom magam) egész hétvégén, délelőtt elmentünk kirándulni. A pasimnak kellett kicsit dolgoznia vidéken ma, és én is elmentem vele. Nagyon felöltöztünk, csomagoltam szendvicseket, majd autóba ültünk. Imádok road tripezni, főleg Barnival, teljesen bolond, így egész úton muszáj ökörködni. Nagyon jó volt kicsit csavarogni, láttunk gyönyörű helyeket, túráztunk kicsit a hóban, voltunk Pátyon egy mesés francia kávézóban, amiről nem hittem el, hogy kb a semmi közepén (már elnézést Pátytól) egy ennyire hangulatos, csipketerítős, jazz zenés, hibátlan francia presszó létezzen. De létezik, és megér egy kirándulást. Meg megnéztünk egy mesebeli házat, ahová nagyon szívesen beköltöznék. Jólesett egy kicsit a szabadban lenni, nagyon hiányzik a természet, lehet, hogy hülye vagyok, hogy még futni is a terembe járok, és inkább a hegyen, vagy a Margit szigeten kellene szaladgálnom (á, télen nem fogok).

Aztán a pasim elment a kis családjával disznót ölni, amitől engem kiver a víz, úgyhogy én nem mentem. Egy exem elhívott egyszer Kismaroson, és én azt hittem, hogy majd szépen nyugodtan sütöm a pogácsákat, de aztán az exem kitalálta, hogy úgyis olyan jól fotózom, menjek el velük dokumentálni, ahogy megölik a disznót - életem egyik legborzalmasabb élménye volt, mintha végig kellett volna néznem, hogy egy embert ölnek meg előttem. Csak utána vettem észre, hogy hiába volt a kezemben a gép, egyetlen fotót sem készítettem. Azóta nem kísérletezem az ilyen eseményekkel. Mondjuk én biztos vagyok benne, hogy ha magunknak kellene leölnük az állatokat, amiket megeszünk, akkor a legtöbben pillanatok alatt leszoknánk a húsfogyasztásról.

Úgyhogy én a horror helyett elmentem Pad Thai-t ebédelni két barátnőmmel, majd átköltöztünk a Frei kávézóba, ami hatalmas csalódás volt (mit kell ott inni?). Most meg némi Baliey's-zel megtámogatva jellemzem a gyerekeket. 

17 megjegyzés:

  1. Én dohanykávét szoktam, régebben pedig narancsos szicíliait

    VálaszTörlés
  2. Mit ittal a cafe freiben? Szerintem nekik van a legjobb es legvaltozatosabb valasztekuk, en nagyon rajongok erte. Lehet csak epp rossz helyszint fogtal ki...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én azt a japán licsis csodát, ami leginkább tejes volt, alig volt más íze, se kávé, se licsi, és langyos volt, még csak meleg sem. a barátnőim a narancsos valamit, meg egy francia lattét, nem emlékszem pontosan, de mindhárom eléggé hervasztó volt. a Kolosynál lévő Freiben voltunk, nem tudom, lehet, hogy ez volt a hiba.

      Törlés
    2. Pont azt akartam kérdezni, hogy ugye nem a Kolosy voltatok, hát az valahogy nem a legjobb hely. A baristan túl sok múlik.

      Törlés
  3. Én még jót nem ittam a Freiben, pedig nem egyszer próbltam már. Viszont akikkel voltam, mindig el voltak ragadtatva az italoktól, szóval szerintem csak ízlések és pofonok... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mondjuk nálad azért eléggé magasan van a mérce:)

      Törlés
  4. Becsi kapuciner a citromos sutivel az en kedvencem.

    VálaszTörlés
  5. Nekem kifejezetten sok kedvencem van. Sot, az elso olyan kavezo, amit ha vmiert nem tudok heti 1x meglatogatni kifejezetten hianyzik. Cassablanca latte, de a narancsos arab kave is nagyon finom, es meg megannyi kedvencem van.
    Kitartast az ertekelewek irasahoz, jo otlet, de azert ez temerdek melo nektek.

    VálaszTörlés
  6. Costa ricai kókusz macchiato, Botswanai misszionárius kávé, Tokiói csokis málna, ha belefér némi alkohol, akkor Karibi rumkávé szigorúan tejszínréteggel és nem habbal... És a sütik közül a nagyon csokisak meg a csokis-málnás jön be :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. lehet, inkább a sütivel kellett volna próbálkoznom...

      Törlés
  7. Én ezt az értékelősdit úgy tudom elképzelni, hogy eleve minden gyereknek nyitnék egy excel sort, és folyamatosan írnék bele egy egy szót vagy mondatot ami aznap érdekes volt - nem mindennap csak amikor valami érdekes lenne - és aztán amikor eljönne az értékelés ideje, akkor már csak ezeket a szavakat és mondatokat kéne egybefűzni és esetleg kiegészíteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, de ez olyan, mint elhatározni, hogy már évközben jegyzetelsz karácsonyi ajándék-ügyben, és mindenkinek megveszed időben. még nyáron! jó gondolat, de ritka, aki meg is valósítja.

      Törlés
    2. Hát izé... szoktam év közbenj jegyzetelni és nem egyszer fordult már elő, hogy ősszel megvettem valakinek karácsonyra valamit, ha az olyan nagyon tuti :)

      Törlés
    3. akkor kár, h nem neked kell ezeket a szöveges értékeléseket írni:)

      Törlés
  8. Kávézásban nagyon konzervatív vagyok, úgyhogy még soha nem mozdultam ki a római cappuccino, dohánykávé (cukorn nélkül) vonalból.Ezzel nem lehet melléfogni.

    VálaszTörlés
  9. Akkor gondolom az lelombozó, hogy most kolbászt sütök.
    Voltam otthon kicsit, aztán a Kedves úgy rákapott legutóbb, hogy vettem a szoszédnéninktől..

    Dohanykávét, Kedves volt Frei-ben pincér Miskolcon, istenien csinálja itthon is.. :)

    VálaszTörlés