2019. december 8., vasárnap

a helyzet


  • A héten itthon voltam két napot betegen, aztán meg mentem suliba még kettőt, ugyanúgy betegen. Illetve akkor már csak a torkom fájt annyira, hogy minden nyelést kétszer meggondoltam, de alapvetően nem éreztem magam annyira rosszul, hogy megérje szívatni magamat és a többieket a helyettesítésem megszervezésével - egyszerűen nem éri meg. Ma már egész oké, remélem, holnapra tényleg jól leszek.
  • Semmi pluszt nem csináltam a héten a suli mellett. Nem tartottam egyetlen magánórát sem, nem készültem sokat, és sok játszós, beszélgetős, filmezős órám volt. Csütörtök kivételével minden délután aludtam egy, volt, hogy két órát is. Iszonyúen jólesik, úgy érzem magam, mint aki teljesen, pirosan villogósan lemerült, és akibe szépen, lassan csordogál vissza az élet.
  • Pénteken voltunk kicsit barátkozni Barni szüleinél, és mintha megérezték volna, mennyire fáradtak vagyunk, csomagoltak nekünk egy csomó kaját, töltött paprikát, rakott krumplit, levest rengeteg zöldséggel. Nagyon szeretek főzni, de most hálás voltam, hogy nem kell, és így is finom házi kosztot ehettünk egész hétvégén, sőt, még holnap ebédre is vihetek belőle. Akkora kincs, hogy itt laknak pár utcányira tőlünk. 
  • Szombaton suli volt, ami fájt, nem is akarok róla beszélni - mert az hagyján, hogy mi bemegyünk, de szegény kölykök, szombaton is korán kelni és bent ülni a suliban, szerintem ez embertelen.
  • Aztán délután szépen nyugodtan elcsorogtunk Vácra a kisautómmal, amin még mindig nyári gumik voltak, és Barni apukámmal közösen felrakta rá a télieket. Ebédeltünk, aludtunk egyet, kutyáztunk, beszélgettünk, aztán hazajöttünk. Anyukám varrt a kabátomra akasztót a leszakadt régi helyett, kaptunk kalácsot, tojást meg paradicsomlevet, elhoztuk a kanapén való sziesztázáshoz a meleg patchwork takarót, amit anyu varrt, meg hoztam magamnak kasmír harisnyákat, meg az adventi díszeket, szóval duplán feltöltődés nekünk otthon, a szüleimnél tölteni egy kis időt. 
  • Már kétszer nekiálltunk megnézni az új Scorsese filmet, de még harmadszorra is neki fogunk futni, ugyanis olyan hosszú, hogy valamelyikünk mindig bealszik. Hála az égnek, hogy fent van a Netflixen, és nem moziban futottunk bele. Amúgy jó, de könyörgöm, 3 és fél óra?
  • Ma reggel 8-ig aludtuk ugyan, de aztán Barninak el kellett indulnia dolgozni. Én meg végre kitakarítottam a lakást nagyon (rendkívül ráfért már), meg mostam 3 adagot. És most olyan jó itthon. Terveztem, hogy elmegyek, és veszek ezt-azt (kéne egy új lábtörlő pl, mert a régiből hullanak a szöszöcskék, és lábtörlés után behordjuk őket a lakásba), de végül úgy döntöttem, ki kell használni, hogy van egy olyan nap, mikor nem muszáj elhagynom a szép, tiszta, csupa mécses lakást, és helyette aludhatok bármennyit.
  • Most valahogy azt sem bánom, hogy holnap hétfő. Nyílt órák lesznek, be fognak jönni megnézni 1-2 órámat, de nem baj, jöjjenek. Este karácsonyi Support lesz Annánál, nagyon várom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése