2020. január 10., péntek

kesztyű, sál, sapka, meleg cipő

Ma nagyon jó napom volt, csak 10-re mentem és csupán 3 órám volt. Nagyon fura nekem, hogy milyen természetesen megváltoztak a prioritásaim, mióta tudom, hogy terhes vagyok, illetve főleg, mióta először láttuk a bébit és a kis dobogó szívét az ultrahangon. Ugyanúgy csinálom szépen a munkám, nem keveset dolgozom, készülök, terelgetem a kölköket, tanulunk rengeteget, keressük a kolléganőm utódját, de semmi nem fontos annyira, hogy akár egy kicsit is megemelkedjen a pulzusom (amit mostanában eléggé sokszor kellett mérni, és mindkét érték 100 alatt volt mindig, mondjuk szerintem ez a terhesség előtt is így volt). Szerintem sokkal jókedvűbb, kedvesebb és mosolygósabb vagyok, mint szoktam.

Suli után fodrászhoz mentem, ahonnan úgy jöttem ki, hogy nem is értettem, hogyan gondolkodhattam a hajam megnövesztésén: újra dús, formás és egészséges. A fodrászom (akit imádok, és megint annyira jót beszélgettünk) a Paulay Ede utcában van, úgyhogy hazafelé kicsit sétáltam az Andrássyn. Megnéztem a COS-t, ahol sosem veszek semmit, pedig nagyon tetszenek a letisztult, skandináv-stílusú vonalak. Na de most beleszerettem egy kesztyűbe, talál megértitek, miért, és most csak egy Noth Face kesztyűm volt, ami nem annyira az én stílusom, úgyhogy megvettem ezt a szép, Milonkás darabot (csak most koncentrálni kell, el ne veszítsem, ennek sajnos elég nagy az esélye): 




Az Office Shoes kirakatánál pedig kiszúrtam, hogy nagyon, 40%-kal le vannak árazva a Timberland bakancsok, és egyrészt kicsit unom, hogy mindig a két uggomat hordom, másrészt nagyon régóta tetszenek, és minden leárazáson akarok venni, csak már nem szoktam találni a méretemben. De most volt, úgyhogy egy vízálló változatot vettem:.



Már csak terhesnadrág kéne, eddig egy farmert és két otthoni nacit vettem a H&M-ben,  mindegyiket imádom, csak kellene még. Online rengeteg van, de a boltban csak 3-4 fajta, én meg nem veszek nadrágot felpróbálás nélkül. 

19 megjegyzés:

  1. Vhol irtak h talan a Vaci utcai h&m-ben van a legtobb fele kismama cucc kirakva. A mammut meg a mom meg az allee egy rossz vicc, kb 3 melltarto, 4 nadrag meg ketfele felso van kinn. Amugy sztem ha van mar onnan terhesnacid es jo, akkor az jo meret barmelyik masikra. En uazt a konfekcio meretet rendelem amit nem terhesen hordok es jo.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom, a váci utcaiban vettem mindent, de ott sem volt nagy választék, gatya is csak pár, és pl a sima skinny tök szar minőségű volt, vékony anyagú, túl szűk, nem állt jól, a super skinny meg erősebb anyagú volt és egész korrekt farmer gatya, és bár ugyanolyan méretű ez is, nem olyan szűk, azt hordom azóta is. Szóval a mérettel nincs gondom nekem sem, de hogy milyen a gatya minősége, szabása, az totális zsákbamacska, én ezért látatlanban nem veszek (nem terhes cuccokat sem mondjuk).

      Ja és azt sem értem, hogy miért nyilvánvaló, hogy a kismamák kizárólag sztreccsgatyákban akarnak járni. Mindegy amúgy, majd még egyet veszek szerintem, kettővel meg a ruháimmal kihúzom tavaszig, utána meg már nem kell farmer.

      Törlés
    2. Nemtom en sem, h honnan kene oltozni, mert van mondjuk a Hello Baby, nekik van 3 uzletuk meg webshop is, de annyira draga, hogy a gondolatatol is kb sirok (bar nagyon szep dolgaik vannak, elegans, alkalmu meg iroda-kompatibilis) meg még az About you-n lattam par Noppies meg Mamalicious dolgot, de se meret, es az is aranyarban. (Nem akarok itt a penzen porogni, de engem tokre bosszant hha vmi aranyert van es 9 honapig hordom.)

      Törlés
    3. Én a Mammutban vettem a földszinten egy kismama boltban pár ruhát. Akciósan se olcsó, de nagyon hasznos cuccok voltak. Terhesség után pedig odaadtam a vedononek, hogy adja oda olyan anyukának, aki rászorul, illetve volt amit odaadtam egy terhes ismerősömnek. Így legalább többször hasznosul 😉.

      Törlés
  2. Én online vettem minden terhescuccot a HMből, mert ahol élek, semmi nincs, laza gatyát, nyári cuccot, mindent. Én dagadt vagyok, semmi nemterhest nem tudtam hordani, így muszáj volt.

    VálaszTörlés
  3. Először is, mint nagyon régi zugolvasó, szeretnék gratulálni, S nagyon boldog babavárást kívánni! Kismama ruha Budapesten és online R&D Kismamaruha. Második várandóságom alatt vettem egy szuper szoknyát, S még a következő kettőnél is gond nélkül tudtam hordani.

    VálaszTörlés
  4. Nem tudom Magyarországon hogy van, de én itt ha rendelek pl. H&M-ből és nem jó, vagy nem tetszik akkor visszaküldöm és ennyi. Mondjuk nem szeretek vásárolni, szóval ez ideális módszer számomra.

    VálaszTörlés
  5. A bonprix-n is nagyon jó kismama cuccok vannak (kabátok, pulcsik is). Én is mindent online rendeltem és ami nem tetszett visszaküldtem. A c&a-nál is érdemes körülnézni. Németországban a click&collect pontokra ingyenes a szállítás és próbálás után a boltban visszaadhatod, ami nem kell. Az otthoni rendszert nem ismerem.

    VálaszTörlés
  6. En kihuztam nov vegeig egy mami farmerral,szinten h&m-es,mert akarmennyire a meretem volt,rolam igy is lecsuszott,nem szerettem,szerintem a legtobb terhes nacinak bena a farmer+pamut derek talalkozasanal.Inkabb mamszi harisnya/leggings+ruha-ban nyomultam akkor is amikor kicsit cidrisebb volt.-Lufi

    VálaszTörlés
  7. Én ilyen old school, slow life shopper vagyok, hogy odamegyek, felpróbálom, és csak akkor veszem meg, ha iszonyúan tetszik és tutira jó. Tőlem ez a 'merendelem, aztán ha nem jó, majd visszaküldöm' borzasztóan távol áll.

    VálaszTörlés
  8. Brendon draga ugyan, de en ott vettem anno a legjobb terhesgatyamat, egy barsonynadragot, imadtam. De ez mar 10 eve volt, azota nem ismerem a kismamatrendet 😁.

    VálaszTörlés
  9. Mondjuk nem márkás és nem is lehet próbálni, de szerintem nagyon jó minőségűek a Lidl-ben kapható kismamaruhák, és nemrég volt is szerintem kínálatban. De épp most vettem a turkálós részen amúgy is akciós és most fél áron adott ruhákat, 500 és 250 Ft-ért kismama felsőt és egyberuhát, kék-fehér csíkos, aminek csak picit húzott az oldala, extra puha, finom anyag. Szerintem a fazon miatt simán hordható pocak nélkül is, legalább eltakarja az édesség+0 mozgás pocakot :D

    VálaszTörlés
  10. Nagyon tudok relatelni az első bekezdéshez. Az túlzás, hogy minden mást leszarnék, de a meló pl. rengeteget vesztett a jelentőségéből. A kesztyű gyönyörű! *.* Én nagy nehezen a C&A-ban találtam terhesgatyát, de csak kettőt, felsőket most rendeltem az amazonról, meglátjuk. Hajrá! :)

    VálaszTörlés
  11. Kövezzetek még, de én nagyon kevés kismama cuccot vettem, főleg azért, mert ugyanaz a modell sokkal drágább terheseknek, mint egyébként. Felsőből simán egy számmal nagyobb felsőket hordtam, mint a normál méretem. Nadrágom kettő volt, egy farmer és egy elegánsabb gatya. Alsóneműből egy számmal nagyobb bikini fazonú alsó tökéletes volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sztem ez alkatfüggő, meg hogy mekorát nő a hasad/melled, meg milyen ruhákat hordtál nemterhesen. Senki nem fog megkövezni, amiért neked elég volt nagyon kevés kismamaruha is. :)

      Törlés
    2. Én két terhességet toltam végig nulla darab terhesruhával, de még csak nagyobbakat sem kellett vennem, jók voltak a ruhatáram rugalmasabb vagy lazább darabjai, de a harmadik terhességre már a második hónapban muszáj voltam gumis derekú terhesgyatyát venni. Oké, sokadikra már nem tart úgy a hasizom, de én is úgy gondolom, totálisan alkatfüggő, kinek mennyire domborodik a hasa, szélesedik vagy sem a csípője, mi a kényelmes, és főleg, miben érzi csinosnak magát. Arról nem is beszélve, hogy a terhesség nagyobbrészt hideg vagy meleg évszak(ok)ra esik-e.

      Törlés
    3. De nem nyúltak ki a cuccaid? Én pl nagyon szeretek úgy felvenni lazább/vállra ejtős felsőket, hogy egy tank top van alatta. Kb az összes kinyúlt a hasán úgy, hogy látszott az anyagon. Pl pont ezért nem merem felvenni a nonplusz ruháimat sem, mert besírnék, hha nemterhesen nem tudnám többet hordani.
      Nadrágokat meg nem tudom elképzelni, hogy mennyire kell letolni csípőre, hogy okés legyen.
      Amúgy nekem a fő halálom a kinyúlás mellett az, hha kilóg a hasam alja. És oké, hogy én ma töltöm a 30. hetet, de a pasim pólóiból is kilóg...

      Törlés
  12. Az én terhes ruhatáramra való beruházás egy terhesfarmer volt a Váci utcai H&M-ből... a többi cuccommal simán kihúztam.

    VálaszTörlés
  13. Amúgy a téli időszak nagyon kedvez az amúgy is harisnyás-pulcsis-hosszított felsős stílusnak. Harisnya vagy legging ruhával vagy hosszabb pulcsival tökéletes :)

    VálaszTörlés