2020. január 9., csütörtök

the news

Ma halálosan nehezen indult a reggel, pedig időben lefeküdtem. Barni ébresztett a puszijaival, nagyon szeretem, ha ő kelt, mikor még otthon van, és nem a telefonra kell ébrednem. Kicsit még fetrengtem, aztán kimásztam az ágyból, de egyszerűen nem bírtam nekiállni készülődni. Elmosogattam, meglocsoltam a virágokat, összehajtogattam a ruhákat, mindezt pizsamában, Barni kérdezte is, hogy ma nem kell bemenned? Aztán nagy nehezen beálltam a zuhany alá, fél óra alatt összeszedtem magam és elindultam. De mintha a fogamat húzták volna. 

Ma volt munkacsoport délután, és ott elmondtam, hogy terhes vagyok, és hogy nem maradok az év végéig. Nagyon cuki volt mindenki, mondjuk tudtam, hogy így lesz, ők mind nagyon közel állnak hozzám. Az igazgatónőnk is tudja már, mert a múltkor a Prena miatt megint el kellett jönnöm hamarabb, és nem akartam már valami kamu indokot kitalálni, meg elmondtam a padtársamnak, akit imádok, kicsit anyukám nekem ő ott bent. Olyan jó érzés megosztani a boldogságomat olyanokkal, akik nagyon közel állnak, hozzám, és látni milyen őszintén örülnek velem, megölelnek, összepuszilnak. 

Persze nem mindenki örül ám így, van, aki megdöbben, vagy teljesen esetlenül reagál. És én amúgy készültem erre, sőt, Barninak is mondtam, hogy számítson rá, ez a mi kettőnk személyes csodája, senkitől sem várom el, hogy ugrabugráljon örömében, csak mert nekünk gyerekünk lesz. Engem is hidegen szoktak hagyni mások gyerekei, sőt, a facebookra kirakott uh fotóktól agyfaszt kapok, a kisbabás képeket pedig hipergyorsan pörgetem át, nem azért, mert érzéketlen vagyok, hanem mert ez ilyen. Viszont épp ezért esik iszonyúan jól, amikor valaki velünk örül.

Barni szülei egyébként nagyon meglepődtek, senkinek nem mondtuk, hogy próbálkozunk (annak, hogy ez miért tabu, szentelek majd egy külön posztot), úgyhogy egyáltalán nem számítottak rá, nagyon örültek és meghatódtak. Addig is szerettek, de azóta különösen nagy figyelmet kapok, Barni már panaszkodik, hog a telefonban nem is azt kérdezik tőle, hogy ő hogy van, hanem hogy én, és az anyukája a múltkor azt üzente nekem, hogy 'puszilja a kismamát', ami olyan kedves. Nekik az első unokájuk lesz, és most mennek nyugdíjba, szóval elég jól időzítettünk.

Az én szüleim, pedig... Nekik a 6. unokájuk lesz, és anyu is könnyezett, de apukám percekig zokogott engem átölelve. Karácsony előtt pedig beszéltünk telefonon, és mondta, hogy neki senki ne hozzon ajándékot, mert ő már megkapta tőlem a legnagyobbat. A két bátyám is nagyon örült, meg a sógornőim, mondjuk az unokaöcsihugikat nem sikerült különösebben lenyűgözni az új unokatesó hírével. Azért érthető, az én családom a sztorimat ismerve szerintem aggódott, hogy kifutok az időből, és hogy nekem a gyerek kimarad majd az életemből, és most megkönnyebbültek. Egyébként soha egyiküktől sem éreztem nyomást, hogy mi lesz már, egy szóval sem sürgettek soha, és most sem kérdezte senki, hogy összeházasodunk-e, amiért nagyon hálás vagyok. Majd csináljuk, ahogy nekünk jó. 

Holnap pedig levágatom a hajam jó rövidre.

20 megjegyzés:

  1. Szerintem ha meglesz a pici, utána mások gyerekére is másként fogsz tekinteni. Én is rengeteget váltottam ebben a dologban mióta gyerekeim vannak. Kiváncsi leszek, hogy nálad hogy lesz ez 🙂.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyanez volt az elso gondolatom. A szules valahogy "erzekenyit". Na, nem mintha utana csopogos cukrostakony lenne minden, es rajongani kezdene az ember a tobbi kolokert is (sot, tovabbra is vannak igazan ellenszenvesek koztuk), de valahogy mar latja bennuk azt a "valamit", ami olyan megfoghatatlan, es akkor koltozik bele, amikor szulove valik.

      Törlés
    2. Olyan, mintha valamiféle felelősségtudat alakulna ki a gyerekek iránt, legyen az bárki gyereke, nem? Jobban nem szeretem a világ gyerekeit, de érdekelnek mégis.

      Törlés
    3. En sem szerettem meg jobban masok gyerekeit, de miota van sajat, kb enis elsirom magam hha egy kisgyerek sir. Ha baba, azonnal felvennem, megnyugtatnam; ha nagyobb kizokkentenem. De ettol meg ruhellem a jatszotereket, a ringatokat, a jatszohazakat es minden ilyen duhongot.

      Törlés
  2. Nekem 2 kicsi gyerekem van, egy majdnem 4 éves és egy 15 hónapos és jelentem, hogy továbbra sem érdekelnek más gyerekfotói, és nem csatlakoztam egyetlen anyafacebookcsoporthoz sem, sőt anyablogokat sem olvasok már , mert a fele totál panaszkodás, a másik fele csilivili hülyeség.

    VálaszTörlés
  3. De aranyosak lehetnek Barni szulei. Es nagyon jo, hogy epp nyugdijasok is lesznek! :)

    VálaszTörlés
  4. (nem annyira related, csak az első bekezdésre reagálva: én az utóbbi hetekben ha 10-12 órát alszom, az se elég a fölkeléshez reggel... kamu a második trimeszteri energiahullám :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. biztos mindenkinek más, de én pl nem kell, hogy ennyit aludjak, 7-8 órával már tök jól elvagyok. Meg hát az első időszakhoz képest az, ami most van, tényleg energiahullám.:)

      Törlés
    2. na jó, az első trimeszterhez képest tényleg az :) persze, mindenkinél más. a lényeg a gyerek :)

      Törlés
  5. Milonka és Vera! Amikor megszületnek majd a kisdedek, a soha nem elegendő alvásmennyiség folytatódik, meglátjátok. :) Egyetlen tanácsom van: amikor a ded alszik, aludjatok ti is. Szívbaj nélkül. ;)

    VálaszTörlés
  6. én azért reménykedem, hogy a blogot mostantól nem ontja el a jótanácsokat osztogató anyukák kommentáradata :) lássuk be, minden gyerek más utat választ, a szülők meg majd követik, ahogy tudják ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hupsz, akkor bocsánat, elcsitulok, megnémulok. nem akartam rosszat.

      Törlés
    2. nincs semmi baj, sőt, köszi, csak én is remélem, hogy nem erről fog szólni innentől a komment-szekció.

      Törlés
    3. Szerintem attol is fugg mirol fog szolni a blog.
      En azt vettem eszre magamon, hogy azert kezdek el keretlen tanacsot osztogatni mert hirtelen ugy erzem hogy valamihez legalabb ertek/hozza tudok szolni.

      Törlés
  7. Szerintem a -hogyan kell jól csinálni- témában nem is érdemes tanácsokat osztogatni. Max abban lehet tippet adni, hogy kinek milyen praktikus ötletei vannak esetleg tárgyakkal kapcsolatban, mert sok trendi dolog felesleges, de van a -de jó lett volna, ha már az első gyereknél is lehetett volna kapni- kategória :) A védőnőm legjobb tanácsa: hallgasd meg, aztán csináld úgy ahogy neked jó. ;)

    VálaszTörlés
  8. Erdekes, en meg azt vettem eszre, hogy miota nem vagyok fogamzokepes (over 45) azota sokkal jobban erdekelnek a gyerekek. Minden babat, kiskolkot eszreveszek, szepen megmosolyogtatnak milyen szepek, s szeretem az fb babakepeket is. Elotte nem igy volt. Nekem is elegek voltak az en kolkeim.

    VálaszTörlés
  9. Egyebkent a kollegak reagalasan elgondolkodtam es arra jutottam hogy en is biztos mindig benan reagaltam es talan azert mert kb 20 even keresztul ugy ereztem hogy nekem kellene gyereket szulnom tehat instant lelkiismeretfurdalast okozott mas bejelentese. Azota meg mindig arra gondolok hogy ahh neki jobban fog menni az anyasag es ezert tunik ugy hogy nem oszinte az oromom.
    Szoval csak azt akarom mondani hogy lehet hogy a reagalas milyensege valojaban a reagalorol szol.

    VálaszTörlés
  10. Koszonom a posztot. ❤️ Es tenyleg valahogy igy kepzeltem. Foleg a szuleid reakciojat.

    VálaszTörlés