2020. február 10., hétfő

get well soon

Most, hogy úgy érzem, hogy lehet, hogy megmaradok, az jut eszembe, hogy tényleg, mennyire nem értékeljük az egészségünket, amikor minden oké vele. Tegnap, meg ma éjjel is annyira rosszul éreztem magam, hogy elkezdtem álmodozni arról, hogy milyen lesz, mikor újra jól leszek, lesz erőm kimenni az utcára, elmenni sétálni, dolgozni, emberekkel találkozni, a sportolásról már nem is beszélve. Jelenleg annyira távolinak tűnik mindez. Jézusom, milyen lehet hosszan tartó, vagy gyógyíthatatlan betegségben szenvedni.

Barninak a dereka fáj nagyon, meghúzta, vagy megfázott, nem tudjuk, de időnként alig bír mozogni. Így megbeszéltük, hogy ha meggyógyulok, akkor megreformáljuk az életünket, és feltuningoljuk a szervezetünket sok sporttal, jó kajákkal, friss levegővel és napsütéssel, hogy ha a kis virgonc bébink megérkezik, ne Mr.& Mrs. Kripli várja őt. Minden energiánkra szükség lesz.

Közben beszélek anyuékkal, akik makkegészségesek, csupa vidámság és energia mindkettő, teszik a dolgukat, terelgetik az unokákat, 77 évesen. Kapjuk már össze magunkat, de tényleg.

9 megjegyzés:

  1. Mi a titkuk? Marmint a szuleidnek?

    Fu, nekem brutalis migrenes rohamaim szoktak lenni kabe evente egyszer, de olyanok, hogy volt mar, amikor oszinten azt kivantam, bar meghalhatnek inkabb. Amikor azok elmulnak, olyankor szoktam azt erezni, amirol irsz, hogy milyen csodalatosan konnyu es felszabadult erzes egeszsegesnek lenni, bar mindig igy tudnam ertekeleni. Aztan valahogy elkopik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem tudom, szerintem nincs titkuk! ők egyszerűen ilyenek, mindig is ilyenek voltak.

      Törlés
  2. Gyakran amikor a bejegyzéseit olvasom arra gondolok, hogy milyen jó is lenne olyan egészségesnek lenni mint amilyen te vagy :) mennyi mindent tudnék csinálni, mennyi hobbim lenne, nem minden nap csak küzdelem lenne. Persze blogon keresztül minden gyönyörűek tűnik, a való élet biztos nem ilyen. De ha az ember fulzugassal és vizuális hóval küzd, az nagyon szar.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. haha, hát most nem az igazi, az biztos:) annyi energiám van most, hogy tegnap elmentünk sétálni, hogy kicsit legyek levegőn, és kb 100 méter múlva mondtam, hogy na én kisétáltam magam, mehetünk vissza az autóhoz! nagyon gyengének érzem magam.

      mi az a vizuális hó?

      Törlés
    2. Elnezest, Ilonka az offert:
      Vizuális hó az, amikor valószínűleg a központi idegrendszer problémái miatt a latasod negvaltozik, olyan ténylegesen, mintha hóesésen keresztül látnál mindent. Vannak fokozatai. Egyesek szerint a floaters, a szemed előtt uszkalo, haloszeru kis cuccok is a visual snow tünetei.
      Mon, egyutterzek, visual snow-m az pont csak nagyon enyhe van, nem is vagyok biztos benne, hogy az, de a fülem 4. hónapja zúg. Ha azt mondom, hogy alapjaiban rengette meg az egész életem, akkor nagyon enyhén fogalmazok. 4 hónapja alszom napi 2-3 órákat darabokban. Iszonyatos ez a kikapcsolhatatlan, borzasztóan idegesítő flexeles a fülemben, agyamban.😥

      Törlés
    3. Borzazstoan sajnálom Kriszti :( ha gondolod írj rám priviben, ne szennyezzuk itt tovább Milonka kommen szekciójat :D hátha tudok pár tippet adni. Azt hiszem az email címemet látod, nem?

      Törlés
    4. Én erről még nem is hallottam, borzasztóan hangzik tényleg, sajnálom:(. Engem nem zavar abszolút, ha itt beszélgettek, persze azt is megértem, ha nem.

      Törlés
    5. Mon, nem látom az email-cimedet. Az enyém titti21.2@gmail.com (Nem röhög, tudom, hogy bena, gyermekkori becenév. :))

      Ilonka, tényleg az. Nagyon szar. Ezer oka lehet, de nagyon sokszor hozzák összefüggésbe a hangos zenehallgatassal, akusztikus traumaval, szóval vigyázzatok a hallasotokra, amíg lehet, a többi lehetséges okot nehezebb kikerulni.

      Törlés
  3. szia, ez számotokra csak egy vacakabb időszak, ha megrendül az ember egészsége, mindig ezt gondolja, amit Te is írtál.
    Ahogy én "ismerlek", nem vagy az a nyafogós fajta, hamar át fogtok libbenni ezen a vackon is!
    Hát igen, Anyukám is 77 múlt, sosincs otthon: gyógytorna, kiállítás, koncert, barátnők, unokák élelmezése, kutyája is van, napi 3 sétával, felsorolni sem tudom!
    Jó fejek!
    Nektek gyors gyógyulást!

    VálaszTörlés