2020. február 9., vasárnap

sick & tired

Mielőtt elmentem, Barni azt mondta, két dolgot kér, hogy vigyázzak a babánkra, és hogy ne próbáljak betegen hazajönni. Ehhez képest sikerült olyan betegen hazajönnöm, hogy nem is emlékszem, mikor volt utoljára ilyen. A hangom a nulla és a nagyon öreg Tom Waits hangja közt váltakozik, halálosan köhögök, dől az orromból a cucc és pokolian érzem magam. Lázam nincs, hál'istennek, de azért mára, főleg, hogy szinte egyáltalán nem aludtam, kezdek kicsit kétségbeesni, annyira, hogy az előbb már a dokimat is felhívtam (sosem csinálnék ilyet vasárnap). Mindent beszedtem/beinhaláltam/megittam, amit a gyógyszertárban terhes-kompatibilisnek ítéltek, tényleg, mindent megteszek, ami a józan ész és az internet szerint segíthet, de semmi nem hoz enyhülést. Mit nem adnék egy jó neo citránért. 

Bűntudatom van persze, hogy ennyire nem tudok vigyázni magamra, pedig szegény kis bébi teljesen ki van szolgáltatva nekem és a folyamatos köhögőrohamaimnak. Kicsit már náthás voltam kint, és pénteken elmentünk egy hajókirándulásra, ami ráadásul az én ötletem volt (don't ask, nem gondoltam, hogy ez kb szabadtéri ügy, teljesen idióta vagyok), és ott szerintem iszonyúan megfázott a fejem és az arcom, a sapka, a kapucni és a sál ellenére. 

Holnap nyilván esélyem sincs suliba menni, nagyon fognak neki örülni az egy hetes hiányzásom után, úgy, hogy ráadásul mindenki más is beteg.

Viszont elképesztően jó érzés, hogy milyen gondoskodás vesz körül, Barni mindent megtesz, hogy jobban legyek. Tegnap pedig felhívott az anyukája, hogy mit ennék, és paradicsomlevest kértem. Erre küldött paradicsomlevest galuskával, natúr szeletet krumplipürével, kaszinótojást és túrógombócot. Meg csomagolt még melléjük SK gyümölcsturmixot, laktózmentes tejfölt és porcukrot pedig a gombóc mellé. 💜 



21 megjegyzés:

  1. Herbal Swiss forró ital és van szopogatos cukorkajuk, nekem az életem mentette meg. Nagyon hatásos volt és rá merik írni, hogy terhesen is szedhető.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, én is beszereztem, sajnos én a hatásával nem vagyok megelégedve (nem egy neo vitran, na).

      Törlés
  2. jaj, jobbulást! biztos ezt is mondták már, én mindenhol azt olvastam, hogy terhesen az ágynyugalom segít a legtöbbet.
    (egyáltalán nem Barni ellen szól, de én nagyon utálom, amikor nekem azt mondják, vigyázzak _magunkra_ - mintha bizony rajtam múlna...)

    VálaszTörlés
  3. Mielőbbi gyógyulást kívánok! Nekem az utóbbi időben ez a leves sokat segít!
    Kicsi Vú: gyógyító zöldségalaplé
    https://nlc.hu/egeszseg/20140401/gyogyito-zoldsegleves/

    VálaszTörlés
  4. Gyógyulást kívánok! 🍍🍋🍊🍎🥝🥕+♥️

    VálaszTörlés
  5. O, együttérzek! A lány február elején született, a január nagyobbik felében a bőrlégzést gyakoroltam. Nekem a csodaszer a forró gyömbértea, sok citrommal és mézzel. Jobbulást és ne izgulj az iskola miatt, nálunk a társaság fele beteg uh gyerek se nagyon lesz.

    VálaszTörlés
  6. Huhh!! Gyors jobbulást! 💛

    VálaszTörlés
  7. Jobbulast! Biztos nagyon aggodsz a bebi miatt, de o jol vedve van odabent.

    VálaszTörlés
  8. gyógyulj meg hamar, a baba miatt meg ne aggódj, ő jól elvan szerintem bent :) (és persze a "lényeg": paradicsomleves galuskával??? ilyen van???)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ők így hívják, az én világomban csipetke, amit ők galuskána hívnak, tehát pici, kézzel szaggatott tészta.

      Törlés
    2. igen, ez nekem is csipetke, a galuska meg a nokedli. de alapvetően paradicsomleves az vagy sajttal, vagy édesen és betűtésztával megy az én képzeletemben :)

      Törlés
  9. Jobbulást :) Én is terhesen voltam nagyon beteg, szerintem kb ugyanígy, láz nélkül de majd kiköptem a tüdőm és a levegővétel is fájt szülés előtt 2 hónappal. A vége antibiotikum lett inkább, nem lett belőle gond a babának sem, de a doki is kb sajnálkozva írta fel, hogy ha semmi nem hatott akkor mehet ez. Mellkasra kenhető kenőcs? Azt lehet terhesen vajon?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. fú, nem tudom, az én dokim mindentől elzárkózik, ami nem gyógynövényes, azzal a jelszóval, hogy ez egy megfázás, meg fogok gyógyulni mindenképp, a babának nem rossz, mivel lázam az pont nincs, és hát persze, tüneteket nem nagyon tudjuk csökkenteni ugyan, de most belefér, hogy kicsit szenvedjek (nem mondta, én gondolom, hogy ezt gondolhatja). amúgy ma már úgy érzem, hogy _lehet_, hogy megmaradok, igyekszem aludni, amennyit tudok, és az jól is esik. valami köptető jó lenne, de egyszerűen nincs olyan, amit lehet használni terhesen.

      Törlés
    2. Köhögésre hagymatea :) jobbulást kívánok!

      Törlés
  10. Jobbulást! Én kétszer voltam beteg, egyszer influenzás (6 hónapos terhesen, plusz költözéssel...). 3 hétig voltam otthon, a doki mikor meglátott, nem is nyúlt hozzám, kb. a c vitamin és a septofort kombót használhattam izlandi zuzmós löttyel és magas láz esetén rubophennel társítva. A végén már fájt a köhögés, azt hittem, kijön a gyerek is. Ja, meg amíg lázas voltam, szinte nem is mocorgott a gyerek...

    VálaszTörlés
  11. Kalukkfutea? Úgy remlik, az kopteto hatású (de nem tudom, ajánlják-e terheseknek).

    VálaszTörlés
  12. Az izlandi zuzmos cuccok tenyleg nagyon jol csillapitjak a kis alattomos, csiklandozos, folyton ujra feltoro, soha abbamaradni nem akaro kohogesi rohamokat! Ha nem art a babanak, erdemes probalkozni vele.

    VálaszTörlés