2020. február 6., csütörtök

the bump

2-3 hét alatt elképesztően megnőtt a hasam, most már tényleg igazi terhes pocak, kicsit aggódom is, hogy mekkora lesz ez még (17 hét van most). És ennek ellenére, nem is értem, hogy hogyan, de ha nem mondom, senki magától nem szúrja ki, olyanok sem, akikkel egy csomó időt, egész napokat együtt töltök, mert folyamatosan együtt dolgozunk. Egyetlen kolléganőm vette magától észre a suliban. Én ezt nem is értem. Mondjuk tény, hogy nem hordok különösebben feszülős cuccokat, de hát egy nagy dudor van a hasam helyén, mit gondolnak, ilyen furán híztam meg? 

15 megjegyzés:

  1. nekem is tök nagy már, de van, aki tegnap kérdezte meg, hogy őőő amúgy te terhes vagy? :D (20. hét)
    simán lehet, hogy észrevették amúgy, csak tapintatból nem mertek rákérdezni... vannak olyan hormonkezelések, amiktől simán úgy néz ki az ember, mintha terhes lenne, és akkor meg milyen ciki már, ha gratulálnak, és magyarázni kell, hogy de nem is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. de nem, mert amikor mondom (mert mondjuk a vacsinál nem iszom), akkor tökre csodálkoznak, nem udvariasságból mondják, és ez egy csomó embernél. 4 napja reggeltől estig együtt vagyunk, és az egyik csaj, aki nem volt ott, mikor a többiekkel beszéltünk, ma tudta meg, és ő is tökre csodálkozott. a lánynak, akivel jöttem, pedig a reptéren mondtam meg, pedig vele hetek ótakészülünk erre a projektre. szóval nem veszik észre.

      Törlés
    2. akkor lehet, hogy csak mi hisszük, hogy magától értetődik, nem tudom :)

      Törlés
  2. Nekem volt aki a 7-8. honap (!) fordulojan bokott ra a hasamra, h “uristen, te terhes vagy?!”, majd kozolte h nem vette eszre. Egy olyan valaki, akivel heti rendszeresseggel talalkozom.
    Mondjuk van egy ilyen mem, hogy mikor illik megkerdezni vkitol h babat var-e es minden honaphoz oda van irva, hogy “no”; az utolso kepkocka meg az h epp bujik ki a gyerek es az is “no”. Szoval lehet h csak udvariasak veled - amugy a fent leirt csajnal nekem is az volt az elso gondolatom, hogy vajon mennyire lat kovernek hha ez igy belefert.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ahogy fent is írtam, nem veszik észre, és nincs okuk hazudni, vagy megjátszani, h meglepődtek, meg hát szerintem ennyire nem is jó színészek. :) meg szoktam kérdezni amúgy, hoyg észrevették-e, vagy hallották-e mástól, és olyan, h már tudták mástól, volt többször is. meg az nem is lepődik meg.

      Törlés
  3. Nálam is így volt mindkét esetben. Én rájöttem, hogy valója a az emberek nem figyelik annyira a másik embert, mint gondoljuk.

    VálaszTörlés
  4. Pont tegnap mondta a gyerekem, hogy "azÉVanéni" akihez külön matekra jár mondta, hogy menjen most majd sűrűbben, mert két hét múlva "gyereke lesz". (idézet a gyerektől) Én meg teljesen őszintén csodálkoztam, hogy ez most komoly??? Mert én tényleg nem vettem észre semmi különöset. :O

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem iszonyuan picike hasam volt vegig az elsovel, 6-7. hónap között kezdett egyaltalan puposodni, szoval teljesen elhiszem, hogy sokszor nem tunik fel sokaig, de azert ha a 38. heten se tunik fel semmi kulonos, akkor arra gondolnek, hogy vagy nem egy atlagos testalkatu emberrol lehet szo (valamelyest molettebb, sok hasi zsírral), vagy esetleg lehet, hogy orokbe fogadnak?

      Törlés
    2. Ferjem mondta a takaritononkre aki kethetente jar hogy elegge meghizott, foleg a hasa (o szokott vele talalkozni, otthon dolgozik). Aztan egyszer csak irta neki a csaj, hogy a kovetkezo 2 honapban nem fog tudni jonni a szules miatt. Es ferjemnek ekkor esett le... na mondom de hüle vagy... :))

      Törlés
  5. Amikor terhes voltam úgy gondoltam hogy mekkora gigantikus hasam van, tok egyertelmu hogy terhes vagyok, a férjem mindenféle "kedves" becenevvel illetett mert hát ő ismert és neki is feltűnt, de másoknak egyszerűen nem tűnt fel. Rokonok, barátok, mindenki hangsúlyozta h mennyire vékony vagyok még az 5. hónapban is. 🤷‍♀️ Ez tökre bántott, úgy éreztem vmit rosszul csinálok. Vagy túl kicsi vagy túl nagy a hasad, mindet muszáj kommentálni :p
    Egyébként én támogatom azok táborát akik nem kérdeznék rá, annyi betegség, vetélés következménye, szülés utáni allapot stb lehet a nagy has oka, hogy egyszerűen tapintatlannak tartom a rakerdezest, akkor is ha egyertelmuen terhesnek tűnik az illető.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. En most decemberben vesztettem el egy babat a 13. heten. Harmadik terhesseg volt, a hasizmaim gyengebbek, ugyh ez mar latszott rajtam kicsit. A mutet utan vittem a nagyot oviba, es nem is, hogy rakerdezett az egyik anyuka, h mi a helyzet, hanem rogton vigyorogva mondta, hogy gratulal. Termeszetesen nem haragszom ra, abszolut kedves, joszandeku volt, de allatira kinos volt mindkettonknek, mikor valaszoltam, hogy "Koszonom, de mar nincs mihez."

      Törlés
    2. Borzasztóan sajnálom :( amióta gyerekem van nagyon megviselnek ezek a történetek, gondolom ez minden anyukaval így van. Rokonomnal hasonló szituáció állt elő, csak neki már jóval elorehaladottabb állapotban (ez mondjuk tok mellékes érzelmi szempontbol, csak hát a hasa már nagyon nagy volt), ilyenkor szóvá tenni és gratulálni, hat az borzaszto fájdalmas lehet.

      Törlés
  6. Egy hèten belül két kolleganömröl is kiderült, hogy már a 5. ill.6. hónapban vannak, én nem vettem észre rajtuk semmit. Szemböl nem látni a félgömböt, csak oldalról. :)

    VálaszTörlés
  7. En sem ertettem hogy hogy nem latszott rajtam. En mar a 9-10 hetes terhessegeket is kiszurtam. Persze nem random embereken hanem akikkel egyutt dolgoztam. A legtobb esetben az ember elkezdi csak a ruhainak egy reszet hordani mert meg ha vekony is a hasa feszul. Vagy van akinek meg a mellei nonek meg es igy meg hirtelen extra karcsu lesx. Igaz en allandoan mindenkinek a hasat nezem mivel az enyem nagy mindig irigykedem ezert latom a valtozast. :-)

    VálaszTörlés
  8. En total kivoltam, h nem vettek eszre a varandossagom, es nem engedtek elore pl a buszon, nem adtak at a helyet.
    Egyszer max. 50-60 koruli nok, az utolso hetekben ott karaltak, h mennyire kocsogok ezek a mai fiatalok, h nem adjak at a helyet... (a buszon minden fiatal allt...), de egyik sem allt volna fel... akkor ott el is bogtem magamat....

    Eeees, errol rinyaltam egy falunkbeli nonek - aki egyre furabban nezett, majd kozolte, h ő epp 8 honapos varandos... pafff... nem vettem rajta eszre.... igaz, ő alapbol molettebb volt. (Mostansag sajna alapbol ugy nezek ki, mint egy mindenoras....)

    VálaszTörlés