2020. június 30., kedd

nyűgöske

Nagyon szeretek aludni, és így nagyon szoktam értékelni az éjszakákat, de most annyira kiszámíthatatlan, hogy mennyit sikerül aludni, és utána mennyit forgolódom reménytelenül, hogy este leginkább úgy fekszem le, hogy óbazz, csak ezen az éjszakán is legyek túl és legyen már reggel.  

2 napja itt vannak Barni szülei is, azt hiszem, én már túl nyűgös vagyok az ilyen fokú családi interakciókhoz, pedig nagyon lelkesek és kedvesek. Csak hát emlékeztek, meséltem, hogy náluk ez az egyél X-et, miért nem eszel, gyere, vágok még, nem ízlik? stb megy, én meg az utóbbi két hónap alatt elkezdtem tök jól itthon érezni magam itt a házban, arra vágynék, hogy odamehessek a hűtőhöz, és megehessek egy barackot anélkül, hogy valaki kivenné a kezemből, megmossa, megpucolja és darabokra vágja nekem (tru sztori). Bármikor megjelenek, azonnal széket hoznak nekem, meg párnát a hátam mögé, meg széket a lábam alá is (h akarom, ha nem), és ez így vég nélkül, én meg a családom kissé spártai bánásmódjához vagyok szokva, no meg morci is vagyok, és szeretném azt csinálni, amit akarok, anélkül, hogy meg kellene magyaráznom, hogy miért, meg hogy bárkit megbántanék azzal, hogy már megint nemet mondok valamire. 

A víz továbbra is csodálatos, tegnap elbúcsúztunk a naplementétől, szerintem augusztusban jövünk majd, ha beállt valamiféle rendszer, vagy hát meglátjuk, mihez lesz kedvünk. Barni szokta mondani, hogy akkor csinálhatunk ezt meg azt, ha Dani megkapta már az oltásait, de szoktam neki mondani neki, hogy az a kiskutyáknál van, hogy utána lehet őket az utcára vinni sétáltatni.

31 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Sztem a legrosszabb, de tenyleg a legrosszabb a terhesseg vege - szules - gyerekagy idoszakban az alvashiany. Nagy hassal mar nem lehet jokat aludni, utana szules, ami jol elfarasztja az embert, barhogyan is alakul. Aztan hulla faradtan lehet nekivagni a 0-24-ben 3 orankenti etetos idoszakoknak; hat nemtom. En 8 ora alvas alatt zombi vagyok (jo, ezt mostmar letornaztam 6-ra), de semmire nem vagyom jobban, minthogy reggel ne ugy keljek, hogy valaki ehes, hanem magamtol, kipihenten. Gondolom ezt majd 15 ev mulva...

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon nehezen bírtam a sok éjszakázást, én amolyan 10 órát alvós típus voltam. :)) Na nálunk már senki sem kelt azért, hogy felébredt, éhes, akármi (max. hogy nincs internet.:)), viszont cserébe tök későn takarodnak el aludni, amikor már én is fáradt vagyok. :) Úgy szerettem azt, amikor este 8-kor aludtak és még volt egy kis nyugi, közös idő, kis relax még ébren. Ja és a fürdőszobába is bejutottam emberi időben. :) Fura persze, mert mondhatnánk nem zavarják már a nagyobbak a köreimet, de valahogy még sem. Mégis csak jó, amikor már senki se mászkál, nem dumál haverral, nem hallgat számomra elviselhetetlen zenét, nem néz tök hangosan borzalmas hangú ficsúrok youtube videóját stb.
      Ha meg nincsenek velem, akkor meg nem tud ehhez gyorsan alkalmazkodni az agyam, és akkor is felébredek, azt hiszem valameyik mászkál, vagy köhög, vagy akármi. :)
      Plusz ugye egy idő után az ember kora is bekerül a képbe, a romló hormonháztartása és egyebei, szóval ennyit a jó alvásról. :)
      Amúgy a gyerekek meglepően rugalmasak tudnak ám ebben lenni, nekem ilyen 5 körül kelő gyerekeim voltak, és egészen hamar megértették, hogy hétvégén a harangszóig nem zavarjuk anyuékat (7 óra). És nagyon hamar megtanulták a digitális óráról leolvasni az órát is, legalább hétvégente egy icike-picike kegyelmet kaptunk. :)) 5 évesen már simán kiszolgálták magukat a hűtőből joghurttal, vagy ha este odakészítettem a müzlit tálkába ,akkor öntöttek rá tejet és megették. Annyira emlékszem egyszer jött a kicsi suttogni a fülembe, hogy evett joghurtot, erre kipattantam az ágyból, mivel laktózérzékeny, de kiderült, hogy még laktáz enzimet is adott magának hozzá. :)

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Igazából nem neked, hanem M.Gray-nek akartam írni a 15 év múlvához kapcsolódóan, csak rossz válasz gombra nyomtam. :) Igaz így is volt majdnem 15 év, mire az ötödik gyerek is eljutott idáig. :))

      Törlés
  5. hát, ettől én is agyfaszt kapnék :(
    de a kutyaoltásos részen legalább felnevettem :D (tudom, nem vigasztal)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk nem is akkora hülyeség, mert asszem babaúszásra nem lehet menni csak a 3 hónapos oltás után (legalábbis sok-sok éve így volt, amikor gyógyúszásra jártunk). Meg iskolába is csak akkor, ha megvan minden oltásod. :))
      De mondjuk sétálni azt lehet. :)

      Törlés
  6. Hu anyóséktól kiakadnék én is, ez így too much. Ez alapjan attol tartok a babával sem fognak lekopni, es ott fognak okoskodni - ha mar egy felnott embernek is keres nelkul nyomják a parna-gyumolcs-igy jobb lesz témát) Nagyon jo lehet ennyit a Balcsin lenni:)
    Kitartast!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem okoskodásból tolják, nekik ez a szeretetnyelvük, ez a legnehezebb az egészben. nem hiszem, hogy a babával kapcsolatban nyomulni fognak, meg ott nyilván határozottabb leszek (most is eléggé az vagyok, illetve igyekszem).

      Törlés
  7. Kitartast a szülőkhöz! Ez a banasmod meg a legbéketűrőbb embert is kiakasztana! 😂

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De azert nem szabad elfelejteni, hogy ok csak jot akarnak es kedvesek.

      Törlés
    2. Ezt senki nem is vitatja el tőlük, abszolút a legjobb indulattal csinálják, és normál esetben, ha mondjuk náluk vagyunk pár órát, nem is zavar, megszoktam. De napokat együtt tölteni így nem könnyű.

      Törlés
  8. Nagyon kemény a vége, nagy hasat pakolgatni oldalra éjszakánként fordulás címszóval... kitartást, mindjárt megismeritek a babátokat. Az olyan nagyon jó pillanat.

    VálaszTörlés
  9. Pff, erről most eszembe jutott a nagyobbik gyerek születése előtti időszak, nem kívánok neked hasonlót. Pusztítóan forró nyár volt 5 éve, július elejére volt kiírva és késett 2 hetet. Az utolsó két hetet valami delírium szerű kábulatban töltöttük a melegtől, éjjel kettőkor jártunk le a benzinkútra jégkrémért...A kórházban a kismamák bugyiban-melltartóban nyomták, 38 fok volt a szobákban. Utána is durva volt, szeptemberben még egy szál pelenkában, textilpelenkával betakarva altattuk a gyereket.
    Kitartást és kellemes nyarat nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a 2017-es nyar remlik melegebbnek. Elmentunk egy hetre nyaralni es a legkondis szallodaban valamint a legkondis Plazaban toltottuk a hetet, Egerben.

      Törlés
    2. Volt nehany brutal nyar mostanaban. Nekem a 2014-es eddig a top, szinten juliusban szuletett a nagy. Be kellett szereznunk egy mobil klimat a lakasba, mert 40 fok felett volt a benti homerseklet (lapostetos haz, legfelso szint). De mar a korhazban bugyiban voltam en is, ahogy Jamon Serrano irja, es nyitva volt a teraszajto az agyam mellett, a baban meg csak textilpelenka, es izzadt szerencsetlen.
      Btw a Balaton mellol mentem en is szulni az ejszaka kozepen (ha mar mindenki leirta az elozo posztnal), szoval csak nagyon jol teszi Milonka, hogy nem a varosban pusztul, amikor epp lehet.

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. pedig mostantól fogva nagy értékű nyereményeket sorsolok ki azok között, akik úgy kommentelnek, hogy NEM mesélnek el részleteket a terhességükről és a gyerekeik alvási szokásairól, sajnos te is kiestél:)

      Törlés
    5. Én olvasok olyan blogot, amihez nem lehet hozzászólni. Fura, de megértem.
      Hidd el mindenki ilyen, ha terhesség téma van, ahhoz szól hozzá. Ha kisbabás téma lesz, arról fog kommentelni. Ha kamasz lesz a gyereked és akkor írsz róla, akkor arról fog kommentelni.
      De miért zavar ez téged? 😊
      Ha leírod majd a szülésélményed, más is meg fogja itt osztani. De nyilván ez a kommentelőnek jólesik.

      Törlés
  10. Szerintem a terhesseg, a szules, az egesz "gyerekezes" es az ezzel atalakulo csaladi kapcsolatok egy annyira meghatarozo eletesemeny, es olyan eros erzelmek kapcsolodnak hozza, hogy sokan meg szeretnek osztani a sajat elmenyeiket. Ha egy nyilvanos, barki altal kommentelheto blogon olvasnak ezzel kapcsolatos posztot, akkor ott fogjak megosztani. Ezek _altalaban_ nem a bloggernek szolo keresetlen jotanacsok, hanem az olvaso reflektalasa az olvasottakra, kapcsolodasa a posztolohoz.

    VálaszTörlés
  11. persze, mindenki azt szól hozzá, amit szeretne, és igyekszem is félig-meddig csak viccesen oltogatni a kommentelőket, de egyszer már kifejtettem itt, mit gondolok erről. nagyon nem szeretnék egy kizárólag gyerekes témájú blogot, és szerintem a posztokban működik is ez, de valahogy a komment szekcióm 90%-át elvesztettem ilyen szempontból, akkor is ez a téma, ha a poszt 95%-ban nem erről szól. megjegyzem, a régi kommentelőim is eltűntek szinte teljesen, szinte csak az a pár rendszeresen író anyuka maradt - és örülök is nekik, csak hát na.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zavar, hogy eltűntek a korábbi olvasóid?
      Én úgy gondolom, hogy ez természetes az élethelyzeted megváltozásával, másrészt van olyan csúnya dolog az emberi természetben, hogy a mások boldogsága nem annyira érdekes, sőt, inkább néha zavaró. Lehet ilyesmi is benne. Meg olyasmi is, hogy sokan olvastak korábban is azok közül, akik most írnak, csak knem tudtam esetleg kapcsolódni annyira komment formában a dolgokhoz.

      Törlés