2020. július 29., szerda

roadtrip

Vasárnap voltunk egy barátnőmnél, aki hordozást tanít, kaptam tőle egy rugalmas kendőt, és megtanított felkötni magamra a babát. Utána krúzoltunk is egyet azonnal a bulinegydben hármasban, Barni azt mondta, hogy teljesen kivirultam, de tényleg nem lehetett letörölni az arcomról a vigyort, ahogy a mellkasomon alvó babával sasszéztunk a (még) turistamentes belvárosban, nézegettük a csodaszép, lepukkant épületeket, meg kézen fogva fagyiztunk. Nagyon bejön nekem a hordozás. 

Másnap ketten is elmentünk sétálni úgy, hogy magamra kötöztem Danit, mármint Barni nélkül, mert a héten már dolgozik. Itthon egyébként tök jól elvagyunk ketten, vasaltam is, kicsit takarítottam, összedobtam egy tésztát, de nyilván sosem tudom akkor csinálni a dolgokat, mikor épp szeretném. Tegnap délben pont itthon volt Barni is, gondoltunk egyet és elmentünk ebédelni a Vapianoba babakocsival, és kis barátunk végigaludta az egészet. Persze tök mázli volt, nem igazán tudjuk kiszámolni, hogy mikor van el tök jól és alszik nyugodtan, és mikor van el csak kézben, vagy akar hosszú órákon keresztül matricaként rám ragadni, annak ellenére, hogy már tutira nem éhes. És ha elmegyünk így együtt, nekünk azért az mindig stresszes még, mert bármikor felébredhet és sírhat, így sosem tudjuk házon kívül teljesen elengedni magunkat. Azért nagyon jólesett július eleje óta először étteremben ebédelni, nagyon szeretem a Vapianot. 

Ma pedig egész nap ketten vagyunk, 2 óra múlvára össze kellene pakolnom kettőnknek 5 napra minden cuccot, bepakolni az autóba, 2-re elmenni a Mechwartra a gyerekorvoshoz, ahol fogalmam sincs, hogy tudunk parkolni, mert ott mindig közlekedési bolondokháza van, majd ha ezzel készen vagyunk, lezúzni Vácra, ahol vasárnapig anyukámék fognak kényeztetni minket, míg Barni dolgozik. Kicsit izgulok, hogy fog ez összejönni, mert a mini most is rámtapadva, félálomban bruncholgat.


16 megjegyzés:

  1. "kis barátunk végigaludta az egészet", ez aranyos nagyon!
    jó pihenést Nektek!

    VálaszTörlés
  2. A hordozást én is szeretném majd kipróbálni, fantasztikus találmány! Szerintem ez a legjobb közlekedési forma, ami az anyának és a babának is win-win élményt ad.

    A Vapiano meg tényleg szuper hely, mi is szeretjük már elég régóta! 😉
    Mi finomat ebédeltetek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor a mellkasodon edesen szuszogo baba egyszer csak lebukja a dekoltazsodat - az az elmeny megfizethetetlen :D En is szerettem hordozni, nekem a kendozes sosem ment, ugyhogy a csatos hordozoval nyomultunk. Jo, hogy ilyen sokfele modszer van, mindenki megtalalja azt, ami neki a legkenyelmesebb.

      Törlés
    2. Oké, oké, el tudom képzelni... 😜😅

      De akkor is, ott piheg a kis pöttöm a mellkasodon, folyamatosan érzed a mennyei babaillatot... ❤
      Igen, szerintem is tök jó, hogy egyre több hordozási módszer van, amiből választhatunk, az biztos, hogy szeretnék majd jópárat kipróbálni.

      Törlés
  3. Na de jó hogy lehet kommentelni. Már a múltkori posztodra is akartam írni, hogy legyél büszke magadra. Én egyébként sem hiszem, hogy az emberek (nők, csak nők ez esetben) nagy része azt várja hogy arról számolj be hogy már az öngyilkosság határán állsz az üvöltéstől meg a nemalvástól (arra ott voltam én ha-ha).
    Szuper olvasni hogy jól megy a szoptatás, a baba nyugodt, lehet mellette még összepakolni is (nemhogy kiszaladni pisilni). Mindenkinek más jut az életből jó vagy rossz, és mindenki másban ügyes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy a regi dakota, azaz babaforumos kozmondas tartja, kisgyerekes anya kisgyerekes anyanak farkasa. Nagyon nehez gyakorlatilag barmilyen babas temarol ugy irni, akar poszterkent, akar kommentelokent, hogy az ne hasson dicsekedesnek vagy ne vegye valaki magara. A dolgok egy resze lutri - gondolok itt arra, hogy egy hasfajos/refluxos/kotott izomzatu/nem elegge fejlett idegrendszerrel szuletett baba es szulei nyilvan mashogy elik meg az elso par honapot (meg akkor is, ha a szulok nyilvan mindent megtesznek, hogy a baba jobban erezze magat), mint az, akinel nincsenek ilyen problemak. De ahol nincsenek ilyen gondok, azt sem lehet egy "a, ilyen babaval konnyu!" felkialtassal elintezni, mert ott is nagyon sok mulik az anya hozzaallasan, pl. hogy mennyire kitarto szoptatasi nehezsegek eseten, mennyire tudja megorizni a higgadtsagat, mennyire zarkozik be a baba mellett, stb. Az allando siras es a nemalvas kegyetlen, fizikailag es lelkileg is rombolo - been there, done that, evek kellettek, mire ki tudtam valamennyire pihenni magam.

      Törlés
  4. Majdnem elfelejtettem, a fagyiról jut eszembe: biztos kóstoltátok már a Gelarto Rosa finomságaot. De ha nem, akkor érdemes benéznetek, mindig van többféle laktózmentes fagyijuk is. Abban sajnos nem vagyok biztos, hogy teljesen tejmentesek-e, vagy csak laktózmentesek.
    + Tegnap az ÉS fagyiját is megkóstoltam, mennyei fini a tejmentes mangó! (nekem csak ez az egy volt lehetséges választási opció, mert cukormentesen is élek és a többi íz sajna cukrot is tartalmaz).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor nem kell bemutatnom, mennyire finomak a Gelarto fagyik...! 😋
      Ma az Anjuna felé lesz dolgom, ha jól emlékszem nálad olvastam róluk először. Muszáj lesz megkóstolnom valamelyik jégkrémüket és persze a kánikula is határozottan támogatja az ötletemet.

      Jó lazulást nektek Vácon!

      Törlés
  5. Annyira jó látni ilyen hozzállást egy babához, tök menők vagytok! :)

    VálaszTörlés
  6. Szuper vagy! Én kb lassn 5 éve nem voltam étteremben. Mondjuk előtte se jártunk igazán, szóval hazudnék, hogy hiányzik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos, én eléggé utálok főzni, ebben a kánikulában meg főleg, úgyhogy marad az étterem többnyire. 😁
      Azért persze itthon is főzőcskézünk néha, de csak egyszerű és nagyon gyorsan összerakható ételeket.

      Törlés
    2. Azt nem mondtam, hogy főzök minden nap :-))
      De annyira jó sose volt a fizunk, gyed, gyes, hogy n36szamítson, fájjon 5-10 ezer ft egy étteremben vagy egy 500 ftos limonádé. Plusz mire a 2 gyerekkel bebuszoznék éttermezni, hát éhen halnak:-)))

      Törlés
  7. Jo olvasni h minden rendben van veletek. En nagyon szerettem a babas korszakot, tenyleg a legjobb erzes, amikor a mellkasodon szuszogva alszik vagy pihen a kisbabad. Az az illat, nekem a 10 evesem illata ugyanugy elbodit, ha hozzabujok, mint babakoraban, de erdekes, h a 8 es fel evesemnel mar nem erzem ezt a bodultsagot. Biztos ez is az elso gyerek kivaltsaga 😀.

    VálaszTörlés
  8. Hamar ráerzel majd/ráéreztek majd, hogy mikor hogyan lehet megnyugtatni, és akkor nem lesz ilyen stresszes a kimozdulás ☺ Olyan jól csináljátok a dolgokat, csak így tovább!

    VálaszTörlés
  9. Úgy szeretem olvasni, hogy boldog vagy. :)

    VálaszTörlés