2020. szeptember 22., kedd

home sweet home

Nem igazán voltam nagy formában az utóbbi időben, vagyis inkább talán most szembesültem igazán azzal, hogy milyen tökegyedül lenni egy kisbabával egész nap, reggeltől estig. Minden tiszteletem az egyedülálló anyukáké, komolyan, el sem tudom képzelni, hogy ezt hogyan lehet tolni hosszútávon ép ésszel, és miből lehet töltődni, hiszen egy ilyen pici babával beszélgetni sem lehet, mármint lehet, csak nem válaszol. Szerdán délelőtt átjött Barni anyukája, a kezébe nyomtam a gyereket, kipakoltam a hétvégéről maradt bőröndömet és sütöttem egy lasagne-t. Mondta, hogy tök szívesen segít bármit, de nekem ott és akkor a ruhák megszakítás nélküli hajtogatása, elpakolása, meg egy kis sürgés-forgás a konyhában jelentette a legnagyobb felüdülést. Egyébként rá tudok fixen számítani, akár úgy, hogy kétnaponta átjön délelőtt, ami hatalmas segítség. Mondjuk lehet, hogy jó lenne, ha lenne olyan opció, hogy átjön, segít, és nem kell beszélgetnem, mert pl az utóbbi néhány napban azért nem hívtam át, mert nem voltam olyan állapotban, hogy bájcsevegjek. Barni egyébként valamelyik a múlt héten valamelyik este meg is kérdezte, hogy nem vagyok-e egészen véletlenül depressziós (nem vagyok, csak estére zombi vagyok).

Szombaton hazaköltöztünk Vácra, most Barnival együtt, ugyanis a környéken dolgozik egy ideig meglehetősen hülye időpontokban, és rengeteg ingázást megspórol így, hogy nem kell Budapestre hazaautóznia mondjuk éjfélkor. Nem tudom elmondani, hogy mennyivel könnyebb, hogy itt vannak mellettünk anyuék, illetve hogy ketten vannak, és bármikor megkérhetem az egyiküket, hogy egy fél órát babázzon, míg én mondjuk lezuhanyozom, rendet rakok vagy megreggelizem. Sőt, ma voltam kozmetikusnál, csütörtökön pedig pedikűröshöz ÉS manikűröshöz is megyek, szóval HIGH LIFE. 

A legnagyobb flash pedig, hogy kb egy éve nem bicikliztem, és ma felfújattam apuval a kerekeket, és bringával mentem a kozmetikushoz, aki a város másik végén dolgozik. Nagyon hiányzott, és csodálatos érzés volt suhanni keresztül a városon - mondjuk eléggé égett a combon, atyaég, mennyire nem vagyok formában. Na nem baj, majd szépen, lassan. Persze edzőterembe azóta sem járok, úgy érzem, kell még egy kicsi idő Daninak is, meg a testemnek is. 

Tegnap voltunk csavarogni az unokahúgaimmal (édes cukik), ma reggel pedig Barnival, és úgy megyünk, hogy belerakom Dánielt a babakocsiba, ott egy darabig jól elvan, ha nagyon nyűglődik, akkor felkötöm magamra a hordozóban, ott fixen elalszik, és akkor visszarakom a babakocsiba durmolni, hogy ne kelljen végig cipelni. Ezt a barátnőmtől láttam néhány hete, és amikor először megláttam, hogy hordoz ÉS babakocsit tol, akkor az volt az első reakcióm, hogy haver, te tudsz élni, de azóta már úgy vagyok vele, hogy mester, taníts.

A lakásom tök jó, ráadásul nagyon tágas, és van mosogatógép meg hatalmas, amerikai-sztájl, duplaajtós hűtő (otthon icipici hűtőnk van, tökre meg kell gondolni, mit pakolsz bele), van zöld kert és terasz. Meg kitolom a babakocsit az utcára, és 5 perc múlva Duna-part vagy Főtér. Persze azért majd kérdezzetek meg egy hét múlva, hogy érzem magam, de most olyan, mintha itthon lennénk és nyaralnánk egyszerre.

Mondtam Barninak, amit kommentben írt valamelyikőtök, hogy tényleg iszonyúan jó, hogy Budapesten lakunk egy tök jó helyen, és van mellette teljes értékű Balcsink, meg Vác is mellé, és ennél már csak az lenne jobb, ha a budapesti lakásunk olyan nagy lenne, hogy kényelmesen elférünk, nem ilyen apró, zsúfolt laki, ahol az élet folyamatos harc a cuccokkal. 

24 megjegyzés:

  1. Kitartast! Anyukának lenni nehéz, 0-24 szolgálat. Nagyon szuper, hogy nyugdijas szulok vannak:)

    VálaszTörlés
  2. Azért ha szívedre teszed a kezed, akkor te se ilyennek képzelted az anyaságot.
    Amikor terhesek vagyunk, olyan könnyű azt mondani, hogy hétfőn-szerdán jógázni fogok, ápolt, csinos lesz hajam, körmöm mindig...stb.
    Jah és nem csak a gyerekről fog szólni minden napom 😝
    Örülök, hogy nem csak a napos oldalt mutatod, mert ez valóban ilyen! És te még nagyon kényelmes helyzetbe vagy!
    Kitartást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Öö, hát az ilyen szovegek nem segitenek egy kisbabás anyukának.

      Törlés
    2. Gyere az én blogomra is, tökre hiányoznak az ilyen kedves támogató hozzászólások.

      Törlés
    3. Miért szerinted mi segít egy anyukának?☺️
      Én mindig örülök, ha valaki őszinte.
      És tényleg le a kalappal azok előtt, akik egyedül csinálják!
      (Én biztos nem bírtam volna)

      Törlés
    4. Szerintem egy anyukának is ér élvezni az életet, nem csak szenvedés meg lemondás lehet az anyaság. A napos oldal is lehet őszinte. Nyilván bőven van nehezebb napokból is, de van valahol egy arany középút és Milonkának sikerül megtalálni. Nem értem azokat, akik fennakadnak azon, ha vannak anyukák, akiknek ez megy.
      Az ilyen énmegmondtam/várdkiavégét/majdmeglátod típusú kommentek teljesen feleslegesek.

      Törlés
    5. húúú micsoda empátia, öröm az ilyen anyuka közösség.

      Törlés
    6. Szerintem mielott leharapnatok Gyongyi fejet, esetleg gyakoroljunk egy kis empatiat fele is. Nekem azert sikerul, mert zero es absolut zero segitseg nelkul benaztam elso gyerekkel idegen nyelven, idegen orszagban. Meg baratok sem voltak, ujak voltunk. A gyerek meg folyamatosan uvoltott, colic-ja volt, 2 orakat ha aludt max. Es volt olyan estem hogy mar szinte nem lattam a kimerultsegtol es azon kaptam magam, hogy nezegettem a keseket, hogy melyik tudna atvagni az utoeremet. Mert ennel minden jobb. Szoval akik hasonlo melyseget megjartak azok hadd jegyezzek mar meg, hogy milyen jo hogy Ilonkanak van segitsege. Szerintem ennel tobbet Gyongyi sem tett. Amugy peace meg minden.

      Törlés
    7. azért nem teljesen ez történt.

      Törlés
    8. Sztem ha tényleg csak a gyerekről szól az ember minden napja, abba bele is őrül rövidtávon, teljesen mindegy, hogy a terhesség alatt mit gondolt vagy fogadott meg. Egyszerűen a mentális egészséghez szükség van másra is - hogy az felnőtt társaság, olvasás, netflix, edzőterem, jóga, pedikűr vagy szerencsés esetben ezek közül akár több is, az meg mindenkinek a magánügye. Az ellen meg úgyse tudunk tenni, hogy a "magán" tevékenységek közben is óhatatlanul eszünkbe fog jutni a gyerek.

      Törlés
    9. En sem vettem eszre semmi sertot ebben a kommentben. Dehat en nem vagyok anyuka :D :)

      Törlés
    10. Mindenkinek a saját élethelyzete a legnehezebb. Ilyenkor nem esik jol, ha megkapja hogy neked pedig konnyu. Sajat magahoz kepest attol még nagyon más es nehez. De nem lepodok meg, ilyenek az anyukák, mindig be kell szólni.

      Törlés
    11. Mindig mindenbe és mindenkibe bele lehet kötni. Félre lehet magyarázni, félre lehet érteni.
      Én tudom, hogy nem akartam bántó lenni. És talán ez a fontos: az én szándékom, ami nem beszólás volt.
      Továbbra is azt mondom, hogy sem Ilonkának se másnak nem könnyű vagy nehéz valami, hanem sokszor MÁS, mint ami előtte a fejünkbe élt!

      Törlés
    12. Tudom tökmindegy mit írok de én is Gyöngyi mellett vagyok :D szerintem sincs semmi sértő a kommentben, vagy az baj h megemlítette h dejo h vannak Milonkanak nyugdíjas szülei akik tudnak segíteni? Hiszen Milonka is ezt írta. Meg hogy milyen nehéz lehet egyedülállónak. Vagy ezt csak magáról mondatja az ember, másról nem szabad ilyet mondani? Amúgy szerintem senki se olyannak képzelte az anyaságot amilyen, de nem is lehet erre felkeszulni. Minden szülés és minden gyerek annyira más. Van sok sorozat meg Film az anyaság nehézségeiről, de ezzel az ember nem tud 100% azonosulni ameddig maga nem lesz anya. Nameg a gyerek és az igényei is úgy változnak ahogy nő.

      Törlés
  3. Babakocsi és hordozás kombóban az is a jó, hogy haza lehet benne tolni a bevásárolt cuccokat gond nélkül. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor már tudtak belekapaszkodva totyogni a gyerekek, ideális banyatank volt a babakocsi :)

      Törlés
  4. Szombat-vasarnap mi is Vacott es Verocen voltunk a baratoknal, olyan gyonyoru volt az ido a Duna-parton, hogy jajj.

    VálaszTörlés
  5. Gyöngyi, de igen, pont ilyennek képzeltem, sőt. Tudtam milyen Barni munkája, és hogy rengeteget leszek egyedül, szóval nem voltak illúzióim.

    Viszont nem értem, miért írod a jóga-köröm-frizura dolgot, azt gondolom, hogy egy csomó anyukának van (előbb-utóbb) ezekre ideje/kapacitása, és persze van, akinek meg nincs/nem fontos, van, akinek van segítsége, van, akinek nincs. De azt nem értem, hogy ezt miért kell kiemelni, ez valami verseny, amiről én nem tudok, hogy kinek nehezebb?

    És még mindig azt gondolom, hogy nem kell, hogy minden/az egész napom a gyerek körül forogjon, viszont abszolút nem bánom, ha a tiéd viszont csak róla szól, már korábbi posztoknál is kiderült, hogy erről nagyon máshogy gondolkodunk.

    VálaszTörlés
  6. 10 éves lesz a gyerekem, szóval ez már nem az a korszak jó sok éve amikor róla szól minden! Most belegondoltam, hogy 4 év múlva lehet elköltözik koleszba! Jaj! ☺️
    A jóga, műkörmöst arra értettem, hogy az első hónapokban erre tényleg legtöbbdzör nincs se idő, se energia. Hiába hitte az ember, hogy de nála igenis lesz!
    De mielőtt virtuálisan felakasztotok, kiszállok és béke mindenkinek!
    Örülök, hogy pár olvasónak viszont átjött amit akartam mondani!
    Nekik köszönöm! 🌼

    VálaszTörlés
  7. Én csak annyit szeretnék mondani, hogy én is nagyon szeretem,ha sikerül vacsi után nyugiban elpakolni, elmosni pár dolgot vagy elrakni a megszáradt ruhát. 😅

    VálaszTörlés
  8. Izéke:D Mindig két héttel mögötted járok, ez nyilván nem lesz érdekes lassan, és mikor elolvastam ezt a postod, csak mosolyogtam, bólogattam, mert a múlt hetünk elég hektikusra sikerült, de mire beírhatnám a kis commentem tiszta szélviharok vannak itt :D Jóég. :D
    Nagyon vágyom biciklizni, szerintem meg fog valósulni, biztosan nem a Velencei-tavat fogom megkerülni élből, de ha elgurulok a boltig már boldog leszek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs itt szélvihar, béke van és szeretet.:) És mesélj, ti hogy vagytok? Fiú vagy lány? Hogy bírod?

      Törlés
    2. Lány, Vivien:) Egész jól, köszi. Számít, hogy van-e segítség, vagy egyedül vagyok szinte egész nap, mint ahogy a múlt hét java kijött. A normál hétköznapok ritmusa már megvan, az kellemes.
      A két hónapos oltást szerdán kapta volna, de nem mehettünk, mert a házidoki karanténban volt, a felesége pozitívat tesztelt. Jövő héten már beoltja a lányom. :D

      Törlés