2020. szeptember 15., kedd

she's got a ticket to ride

A múltkor mentem a babával a dokihoz, és a Mechwarton akartam venni jegyeket az automatából, hogy ne visszafelé, az oltás után kelljen. Bepötyögtem, hogy egy 10-es gyűjtőt kérek, kifizettem kártyával, vártam, míg szépen egyenként kinyomtatta a jegyeket a gép, ki akartam venni... És semmi, üres volt a kiadó rész. Felhívtam az automatán lévő számot, és avonal végén lévő (amúgy iszonyúan kedves és segítőkész) pasival együtt rájöttünk, hogy belül le van ragasztva az a rész, ahol a jegyek kipotyognak. Egyébként nagyon profin csinálják, hosszú tapogatással találtam csak meg a fólia szélét, és mikor sikerült lehúznom, szépen kipotyogtak a jegyek. Úgy megnézném, hogy ki csinál ilyet, de mekkora szemétség, nem? 

11 megjegyzés:

  1. Kezdem megutalni a fovarost. Kosz, mocsok, es egyre tobb nem normalis ember.

    VálaszTörlés
  2. De amugy ennek mi ertelme van? Marmint a leragasztasnak. Aki csinalta az egy bokor mogul nezi, hogy akit megszivatott az szentsegelve elmegy, aztan kiszedi o a jegyeket es orul 10 db vonaljegynek? Vagy 10*10-nek? Nem ertem tenyleg, ez nekem kb egy kategoriaban van az oncelu rombolassal/tores-zuzassal. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolom, utána eladja féláron.

      Törlés
    2. Több automatával "dolgoznak", időnként körbejárják őket. Amúgy állítólag a bérlet az igazi business, annak ugyanis meg kell adni az érvényessége kezdetét. Pl. másnapra és akkor aznap még visszaváltható. Így juthatnak kp-hez.

      Törlés
    3. De a bérleten rajta van valamilyen okiratnak a száma, kivéve talán a speciális 5/30as bérleteket és társait. Ezt hogy játsszák ki? Vagy csak nagyon naiv vagyok?

      Törlés
    4. Portik Tamás is telefonfülkék kifosztogatásával kezdte ilyen kicsiben és meddig vitte... Tuti nem lehet lebecsülni a legpitiánerebb "okosságokat" sem, főleg ha tényleg sok automatával dolgoznak.

      Törlés
  3. Na jó, én tényleg nagyon naiv szőke vagyok. Első körben azt hittem, hogy a papírhengeren maradt valami ragasztós rész, ami megakadt, és azért nem adta ki a jegyeket... :(

    Gondolom nem kell a bokorban bujkálni. A Mechwarton (is) leülsz akármelyik peronon, mintha várakoznál, és x időközönként begyűjtöd a jegyeket/bérleteket. És gondolom sajnos senki sem szólna rád, hogy mégis mit művelsz, hiszen Milonka is simán kotorászhatott ott... :(

    És van aki mer random emberektől féláron jegyet venni?!

    VálaszTörlés
  4. Sztem azok, akik ott árulják utána... -(

    VálaszTörlés
  5. Az aprópénz visszaadó nyílással is csinálják ezt. Egyszer láttam, hogy előttem egy nőnek nem ad vissza az automata, ő hívja az ügyfélszolgálatot, mire odapattan egy gyanús kinézetű alak, azzal, hogy ne telefonáljon... Egy villámgyors mozdulat és már hullott is ki a visszajáró. Ahogy a nő a rendőrséget kezdte emlegetni, hirtelen az összes fura alak eltűnt a környékről.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ezt is szokták, en nem fizetek keszpenzzel ezert...

      Törlés
  6. Javaslom a mobilegy appot. én mindig azon keresztül intézem, nem kell az automatával szorakozni ;)

    VálaszTörlés