2020. szeptember 15., kedd

csokornyakkendő

Tegnap nagyon nehéz napunk volt, nem is tudom, mi volt más, én voltam fáradtabb, vagy ő nyűgösebb, de 10-kor bevonultam az ágyunkba, Barni még elment fogat mosni, és arra már nem emlékszem, hogy ő is bebújik mellém. A kismedvénk napközben szinte egyáltalán nem alszik, és nagyon nagy különbség, hogy egész hétvégén ott volt Barni is, az öccse meg a nagyszülők, így szinte mindig volt, aki szórakoztatta a babát egy kicsit, tisztába tette vagy elvitte sétálni, most meg egész nap egyedül vagyok vele. Voltunk sétálni és bevásárolni, mostam, főztem is tökfőzeléket meg fasírtot, de este 7-re lett kész csak, pedig ebédre akartam, szerencsére volt még sütőtökleves, így volt mit ennem. Barni pont akkor ért haza, mikor befejeztük a fürdést (a nap fénypontja), és utána elképesztően jó volt együtt leülni a kanapéra a friss, finom, meleg vacsival.

Most meg nem is tudom, hánykor, talán 5 körül keltünk, megetettem, visszaaludt, és ahelyett, hogy én is aludtam volna még egy kicsit, csomagoltam Barninak uzsonnát, hogy ne kapjon gyomorfekélyt a stressztől, aztán mikor elindult, lezuhanyoztam, megmostam és megszárítottam a hajam, csináltam banános finn crispet és mandulatejes kávét, és most írok kicsit. 

Múlt héten levágattam a hajam, az államig ér, annyira jó érzés. A fiú, akihez járok, forgatásokon is dolgozik, és csak szeptember végére kaptam hozzá időpontot, úgyhogy végül felhívtam a Close Budát, ahova régen jártam, meg közel is van hozzánk, mondtam, hogy nagyon örülnék egy dél körüli időpontnak, mert a baba mellett azt a legkönnyebb megoldani, és két nap múlva már mehettem is, addig Barni szülei vigyáztak Danira. Nem tudom összefogni, illetve csak felül, de nem bánom. A régi fodrászom (Béla, aki tök véletlenül Barni fodrásza is, erre mennyi esély van, ráadásul ő még mindig hozzá jár) már nem dolgozik ott, de emlékeztem, hogy régen jártam ott egy Juci nevű lánynál, sikerült megint hozzá kerülni és nem bántam meg, nagyon cuki, meg lehetett vele az utolsó centit/formát is beszélni. Szuper lett, nagyon elégedetten jöttem ki.

Szombaton meg voltunk egy esküvőn, fffuuu. Ott volt a nyaralótól 50 méterre a parton, ami nagyon praktikus volt amikor haza kellett ugrani Danit megetetni (nincs olyan esküvős ruhám, ami szoptatás-barát) vagy megfürdetni őt. Barni öccsétől meg az exétől kaptunk egy kis naci-ing egyberuhát, amin nadrágtartó és csokornyakkendő is van, én eléggé szkeptikus voltam, hogy mikor ad az ember egy pici babára ilyet, de aztán Dani valóban ellopta benne a show-t (majd lehet, hogy megmutatom). Miután elaludt, Barni anyukája leváltott, én meg visszamentem inni egy csapolt meggyes sört a fiúkkal, és még mindig megdöbbenek, hogy vannak emberek, akik számára egy esküvő egyet jelent a korlátlan ingyen piával, és jóóól ki is használják a lehetőséget, na meg ez a balkáni, bebaszott, szintetizátoros, vonatozós, pohártörős őrjöngés miért kell, hogy kötelezően hungarikum legyen, ezt nem is értem. Mi mondjuk nagyon jót moziztunk meg röhögcséltünk, de szegény párt úgy sajnáltam. Szeretnénk tavasszal összeházasodni, de én a felhajtás részétől borzasztóan fázom, és ha már nem lehet ketten a tengerparton, akkor talán egy szombat délután valami szép zöld helyen, dj-vel, csak a családdal meg a legközelebbi barátainkkal, fehér ruha nélkül, tök lazán, az tetszene. A legjobb az lenne, ha a vendégeknek meglepi lenne, hogy mi összeházasodunk. 

 a lábtartás a kedvencem

21 megjegyzés:

  1. Nagyon cuki! Koszi h megmutattad. El is hiszem, h az egesz csalad imadja. 😀

    VálaszTörlés
  2. Nagyon kis édes. :)

    Nekünk anno csak kicsike esküvőnk volt, nem volt buli, csak vacsora, mert nekem herótom van ettől (én eleve teljesen absztinens vagyok), és mégiscsak az én esküvőm volt. :) Szóval az esküvő azért nagyjából olyan lesz, amilyennek ti akarjátok, szerintem.

    VálaszTörlés
  3. Tündéri a kisfiad!!!

    Nagyon gáz tud lenni egy esküvő sajnos
    Klassz gondolataid vannak az esküvővel kapcsolatban, szervezés kérdése az egész :-))

    VálaszTörlés
  4. Dani csuda helyes kisfiú, elhiszem, hogy ellopta a show-t ebben a szerelésben! 😍
    Köszi, hogy megmutattad, annyira cuki!

    Szerintem nagyon jó ötlet a laza mini-esküvő, biztosan meg tudjátok valósítani.
    Nekünk is csak a legszűkebb körrel történt az esküvőnk és csak egy laza vacsival ünnepeltünk utána, mert egyikünk sem bírja a nagy felhajtást, na meg azokat a durva, "kötelező" elemeket sem, amiket felsoroltál.

    VálaszTörlés
  5. Igazi showman :)
    Sajnos az eskuvoi lereszegedes tenyleg meg mindig teljesen bevett dolog, bar ez nagyban fugg a vendegkortol is. Szemelyes tapasztalatom az, hogy a szuk csalad es a kozeli baratok normalisan szoktak viselkedni, a tagabb rokonsag es az egyeb ismerosok tudnak kellemetlen meglepetest okozni. Szerintem az egyik jo megoldas az, amit te is emlitettel, a szuk csaladi-barati korben rendezett szertartas es buli. A masik pedig, ha nagyobb a vendegkor, hogy bizonyos, akar nagyon szuken mert, fogyasztas utan fizetos a bar - erre nehany vendeg biztos a szajat huzza, de szerintem ezzel egyutt is megeri bevallalni.

    VálaszTörlés
  6. Mi 11en voltunk, és mivel egyikünk sem bulizós, plusz nem az esküvőt, lagzit tartjuk fontosnak, hanem a házasságot, így megvolt a 2 szertartás, mert hívők vagyunk, aztán egy kis étteremben egy vacsi és ennyi.

    VálaszTörlés
  7. Egyébként az jutott eszembe, hogy kicsi lány koromban is mindig mondogattam, hogy ha nekem lesz esküvőm valaha, ott nem lesz mulatós zene, vőfély, idétlen játékok és alkohol. Mindig nevettek a felnőttek, de annyira undorodom ezektől.

    VálaszTörlés
  8. Edes bogyo. (A labtartashoz csak annyit, hogy nekunk mindket lanyunknak megmaradt ez a mehen beluli kenyszertartasa, es sajnos emiatt bokasullyedesuk van. Biztos szolt nektek a vedono, vagy valaki, hogy masszirozgassatok rendesen, hogy elmuljon, mi sajnos elhanyagoltuk. :()

    A balkani eskuvot en sem ertem. Nekunk egy gyonyoru, keso oszi (azok a szinek!) napsuteses eskuvonk volt a Balaton-felvideken a legszuksebb csaladdal es baratokkal, utana meg egy tok igenyes etteremben rendes a la carte vacsora, pincerekkel, nem ilyen ultetett talszervizes/svedasztalos egyencucc. Ez utobbi, amit en nagyon csipek meg az eskuvokon. Hogy a tobbsegnel igenytelen a kaja...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem cáfolni akarlak, csak megjegyzem, hogy a babakori képeimen én is így tartom a lábam, de tök szép boltíves a talpam, csak annyi maradt meg az egészből, hogy máig folyton ösztönösen a jobb térdemhez teszem a bal lábfejemet.

      Törlés
    2. Persze, ha ki van mozgatva es fellazul, akkor semmi gond, nem marad ez meg. A lanyoknak is alakul lassacskan, csak valoszinuleg, ha idoben kimasszirozzuk, akkor ez se lenne. Nem tudom, neked esetleg gyerekkorodban nem vettek-e a szuleid szupinalt cipot, vagy jartal valamilyen tornara. :)

      Törlés
    3. Ja, egyebkent lehet, hogy nem is ugyanarrol beszelunk. :) Nem a labfelhuzasra gondoltam, ha te arra (jobb lab bal terdhez), hanem arra, hogy mikor mindket labfej befele fordul, emiatt megrovidul a szalag.

      Törlés
    4. Valóban nem ugyanarról beszéltünk :D Bocsánat, és köszi hogy szóltál!

      Törlés
  9. Istenem mennyire édes♥
    én az abszolút mini esküvő híve vagyok, mi meg a két tanú-)

    VálaszTörlés
  10. Mennyire cuki és elegáns egyszerre! ❤ Nagyon édes! Nem csoda, hogy ellopta a show-t! 😊

    VálaszTörlés
  11. https://www.instagram.com/p/CE8-s_1BgL9/?igshid=19ixjfvrr2trd

    Szembejott ez az overall instan. En eleg elegansnak es eleg milonkasnak is lataom - bar nehez mas izleset eltalalni. Es direkt babaetetos overall 😊 + meg melle magyar designer is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Képzeld, láttam már ezt, gondoltam is, h milyen jó! Milyen jól ismered az ízlésem:)

      Törlés
  12. jó ég, mennyire falatka úriember!

    VálaszTörlés
  13. Dani... 💕 💕
    Abszolút megèrtelek a saját ízlésetekre és habitusotokra formált és szervezett esküvővel.Anno a mi időnkben a vendégekre volt “szabva” a lakodalom,mulatozás sal,vonatozással,csárdást ropva,emlékszem néhány rokon/barát fiú szenvedésére és botladozására a kötelező táncok során.Mostanra változott a helyzet,azt tapasztalom,hogy inkább a pár igénye szabja meg az esemény jellegét.Szeptember elején volt fiamék esküvője itt vidéken,(ők már a fővárosban élnek egy ideje),kevés rokonnal,annál több baráttal,az ő általuk gondosan összeválogatott zenékkel,kis kvíz játékkal,instax fotózással,sok beszélgetéssel,derűsen,boldogan és elégedetten.Nekünk teljesen új volt,de ezerszer szimpatikusabb,mint a korábban megszokott mulatós.😊(pedig mi népitáncosok vagyunk..😉

    VálaszTörlés
  14. Nagyon cuki a kisfiad. Csinos, komoly, megfontolt fiatalember...

    VálaszTörlés