2021. március 29., hétfő

better together

Ma délelőtt, míg Dani a nagyszülőknél volt, kitakarítottunk. Felmosáskor igazgattam kicsit a TV mögött lévő vezetékhalmot, és azóta nem működik a WIFI. Már mindent megpróbáltam, újraindítottam a routert, megigazítottam  kihúztam-bedugtam, de ha a fejem tetejére állok sem tudom megjavítani, és nem sok ennél dühítőbb dolgot tudok elképzelni, mit ronthattam el? 

Ez a hét most sokkal jobb volt, gondolom, ég és föld, hogy Barni itthon maradt szerdán, és így a hét közepén fel tudtam töltődni kicsit, jobb kedvem volt, energikusabb voltam, egész sokat jöttünk-mentünk Danival, volt kedvem főzni is, egyszer rendeltem csak magamnak ebédet a Francziskából. Na és pénteken meg Vácon voltam, ugye, meg tavasz is van, 15 fok, napsütés. Szombaton voltunk Barni barátaival az Alcsúti arborétumban. Kb nyitásra érkeztünk, alig volt még valaki rajtunk kívül, de két óra múlva már rosszul éreztem magam, annyi ember érkezett, mint valami szabadtéri fesztivál nulladik napjára, úgyhogy be is fejeztük a kirándulgatást, mondjuk mi egy ekkora babával kb ennyi időre is vagyunk hitelesítve, plusz utazás. 

Barninak ez a haverja elvált, két elsős fiuk van, a barátnőjével (aki kb 40, és nincs még gyereke, de szeretne)  kb másfél éve vannak együtt. Szegény lány nagyon el van keseredve, hogy az első fél évükhöz (vacsik, utazás, sok-sok szex) képest ez a karantén-sújtotta, online, olvasni-tanulós sulival tarkított, 0/24-ben együtt levős, otthon dolgozós, ki-üljön-a-játszón-és-ki-dolgozzon-épp gyereknevelés a legdurvább romatika-gyilkos, amit el tud képzelni - és akkor erre kitalálni, hogy akarnak-e belátható időn belül (vagyis elég hamar) közös gyereket, hát, nem egyszerű. Nagyon szeretem ezt a srácot, meg a lányt is, aki friss levegő a Barni baráti köréhez tartozó feleségek közt, végre valaki, aki nem akar tökéletesnek látszani, leszarja, hogy ki mit gondol róla, és aki szókimondó és őszinte. Nagyon drukkolok nekik, de nagyon úgy tűnik, hogy a vírus idejekorán kiirtotta a varázst a kapcsolatukból, vagy hát legalábbis nélküle egészen másutt tartanának valószínűleg.

Tegnap ablakot is mostunk, hogy napsütöttébb legyen a lakás a fotókon, na meg amúgy is, nagyon ráfért, kitakarítottam-kiszelektáltam a zsúfolt mini hűtőt is, úgy szeretem ilyenkor. Valahogy úgy érzem, hogy új lendületet kap majd az étkezésünk, ha olyan konyhám és hűtőm lesz, amit átlátok, ahol elférek, és ahol lesz kedvem tevékenykedni. Szomorú vagyok, hogy én, aki régebben esténként azzal engedtem le, hogy sütöttem egy sütit, vagy összedobtam egy curryt, egyáltalán nem érzem magamban a kreativitást a főzésre, nincsen kedvem nekiállni. Mindenesetre nekem kicsit vidámabban indul a hétfő így, hogy tip-top a lakás, minden szép tiszta és rend is van. 



4 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek a képek :)
    Mi is most nagy "új otthon" fába vágtuk a fejszénket.Ha elfogadsz egy kéretlen tanácsot, akkor javaslom az otthonkommandó lakber tanfolyamait. Nekem rengeteget segített rendszerezni a gondolatokat, ötleteket. Sok mindenre azt mondanám, hogy logikus, de valahogy még se jut az eszünkbe...
    Úgyhogy most sok száz óra tanfolyamon túl már mind a ketten látjuk a "hibákat" és "szuper ötleteket", és reméljük hogy sikerül egy használható, szép otthont összehozni.
    :)

    VálaszTörlés
  2. (esetleg megtört valahol az optikai szál és azért nincs wifi? nem értek hozzá, nálunk volt ilyen is)

    VálaszTörlés
  3. esetleg probaljatok ki egy laptoppal (dugjatok a modemre/routerre) ha ugy van net, akkor esetleg a wifi beallitasait erdemes lecsekkolni..

    VálaszTörlés