2021. március 31., szerda

csokitojások és kisbékák

Amennyire gyűlölök és a végtelenségig halogatok minden adminisztrációs feladatot, annyira jó érzés, ha végül letudok egyet. Tegnap online sikerült elintézni a parkolást az idei évre, miután rájöttem, hogy hol/hogyan kell (fél óra idegeskedés), 3 perc alatt megvolt a folyamat. Jó lenne mindent így intézni, és szerintem egészen sok mindent lehet is már ügyfélkapun keresztül, de bennem még mindig az van, hogy sokkal egyszerűbb bemenni az okmányirodába és valami nénivel elintéztetni: okay, boomer!

Továbbra sincsen wifink, és furcsa módon nem javult meg magától (vagy hát mi nem bírjuk megszerelni még telefonos segítséggel sem), tegnap reggelre pedig áram sem volt a lakásban, sőt, az egész épületben sem. Gondoltam, no problemo, kicselezem én a rendszert, szépen kislábasban melegítettem mandulatejet, és csak mikor beleöntöttem a rózsaszín, Moomin-os bögrémbe, és a kávéfőző alá tettem, akkor jöttem rá, hogy az is árammal működik, és tejeskávé helyett max meleg mandulatejet ihatok. Aztán a délelőtti alvása után elcsattogtunk sétálni Danival, és a szemben lévő kávézóban kértem egy kapucsínót dupla presszó kávéval, biztos, ami biztos, meg mellé egy szelet stroopwaffelt. Egyébként apukám mindig mondja, hogy kell itthon tartani egy kotyogós kávéfőzőt, és milyen igaza van! Mi, koffeinfüggők, teljesen ki vagyunk szolgáltatva az áramszolgáltatónknak. 

Ha minden igaz, ma aláírjuk az adásvételi szerződést a házra, szuperizgi! A nyilvánvaló öröm mellett persze kicsit izgulok is, mert hát óriási tranzakció ez ahhoz képest, hogy nem értünk hozzá, de persze vannak ügyvédek is, meg láttuk a szerződést, szóval szerintem minden rendben lesz. Nagyon furcsa búcsút mondani a háznak, ahol a nagyszüleim éltek, és ami mindig az életem része volt. Pont mondtam a múltkor az egyik érdeklődőnek, hogy nekem erről a kertről már mindig az fog eszembe jutni, hogy gyerek vagyok, húsvét van, és csokitojásokat és kisbékákat (mert azok is voltak, és akkor már azokat is összefogdostam, a nagynéném legnagyobb örömére) keresek a kertben.

4 megjegyzés:

  1. Csak arra kell figyelni, ugye, hogy gáztűzhely is legyen a kotyogós alá :D

    VálaszTörlés
  2. Szuper izgi ez a lakás-projekt, nagy gratula hozzá így előre is (kezek csuriban)!

    VálaszTörlés
  3. Azt olvastam, hogy csokibéka:-)) Megártott a Harry Potter.

    VálaszTörlés
  4. Télen volt egy havazós nap, ahol majdnem egy teljes napig áram nélkül voltunk. Erre az eon következő hónapban elutalta a havi áramszámlánk másfélszeresét. Könnyen voltunk, mert fával melegített kotyogósunk van, de szerintem aznap sokan kaptak gutaütést a faluban.
    Drukkolok a ház miatt, olyan izgalmas, remélem minden rendben megy és hamarosan megtaláljátok az új otthonotokat!

    VálaszTörlés