2021. április 23., péntek

cruising

Ma pedig egy barátnőmmel és a kislányával találkoztam délelőtt, illetve elautóztunk Danival az utcájukba, ott leparkoltam az autót, és onnan sétáltunk a környéken. Végigcaplattunk a Napraforgó utcán, ami a pasaréti kísérleti villatelep, és ahol a meseszép bauhaus házak vannak, azt hiszem, már írtam róla. Kulka János is ott lakik, és bár nagyon szeretem őt, de tőle függetlenül is varázslatos hangulatú ez az utcácska. Elsétáltunk a Freyja-ig, ami nem rég nyílt itt Budán, és a croissant-jaikról híresek. Lehet, hogy már hallottatok róluk, Pesten, a Szövetség utcában is van üzletük, és most épp a Chez Dodoval van közös kollekciójuk (mármint sütik), merthogy a croissant-os srác meg a Dóri egy pár. Én most jártam náluk először, és bár régóta szerettem volna kipróbálni, voltak előítéleteim, mert gyanítom, hogy hamarosan hétvégente a sznob felső tízezer fogja teleparkolni a környéket, hogy aztán meginstázhassa a kecskesajtos croissant-ját és a flat white-ját, majd visszaüljön az autójába. De aztán megkóstoltam az eperkrémes croissant-t meg a presszó kávét, kicsit piknikeztünk a füvön, és igazából már értem a hájpot, és azt tervezgetem, hogy mindenkit elhozok ide, akit szeretek, csak nem autóval, és lehetőleg nem hétvégén. És ha erre jártok, akkor ti is nézzétek meg a Napraforgó utcát, meg a Freyja-t is. 

13 megjegyzés:

  1. Úúú, hát eléggé felcsigáztál :)

    VálaszTörlés
  2. Hetvegen a Freyja-ba nem lehet odaferni. Mindenfele korlatozas ellenere minden is ki van rakva hetvegen, de tokmindegy, mert altalaban a parkoloban sincs hely. A fiuk hoztak parszor onnan ezt-azt; de sztem meg masodik keruleti mercevel is iszonyatosan draga, es sztem tul “levelesek” a cuccaik. Vagyis nemtom, de nekem az a Table peksutijei (croissant, pain au choc) jobban bejonnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ízlések és pofonok: nekem nagyon ízlik - de ezek szerint a fiúknak is, ha visszatérő vendégek. drága: most erre mit mondjak, tény, hogy ár/érték arányban a Lidl vajas croissantja verhetetlen, időnként 75 forint és habkönnyű, roppanós, én azt szoktam venni. De szerintem egyszer ezt is érdemes megkóstolni, nem a simát, hanem valamelyik extrát, én legalábbis tuti visszamegyek még tesztelni a kollekciót.

      Törlés
  3. Sajnos nekem is az abszolút szabadság érzését adja az autó, persze nem a belvárosi vagy autópályás dugóban. De eszembe jut, hogy fitatal koromban a biciklizés okozott szinte ugyanilyen klassz érzést és most már inkább nem kéne autóznom, vagyis nem lenne szabad, hogy ennyire magától értetödö legyen. Ez is egy olyan dolog, amit nem szabad ugyanúgy folytatnunk a pandémia után, de akkor mi legyen? 19 nyarán volt itt egy tornádó, out of the blue, Németország közepén, azóta szivettépöen néznek ki az erdök, a kedvenc sétálós, relaxálós erdöim.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mondjuk hetente 2x ülök autóba, amúgy sétálunk, villamosozunk mindenhova. És továbbra is a bicaj a No1, alig várom, hogy lehessen a gyereket is vinni az ülésben.

      Törlés
    2. Igen, én inkább magamon tünödtem. A többesszám, hogy "nem szabad ugyanúgy folytatnunk" meg az emberiségre vonatkozik, úgy ánblokk, azt hiszem :)

      Törlés
    3. ebben abszolút igazad van 🙏🏻

      Törlés
  4. A Freya zseniális, isteni finom a croissant, de azért eléggé nagyon combos az ára....

    VálaszTörlés
  5. Csak kíváncsiságból, meg ugye említik is, de mennyi egy croissant?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. https://m.facebook.com/freyjathecroissantstory/ Itt van fent étlap.

      Törlés
  6. Koszi az ajanlast, ma kiprobaltuk (szallitanak a helyi pop-up peksegbe), es nagyon finom volt a pisztacias croissant.😊

    VálaszTörlés