2021. április 24., szombat

kedvesnek lenni menő

Az HBO folyamatosan adja a Trónok Harca összes részét, én meg időnként berakom a HBO-t háttérnek, míg mondjuk főzök, teregetek, takarítok vagy hajtogatok, és belenéztem néhány részbe ebből is. Azt mondjuk érzem, hogy elég hamar le kell cserélnem Bogyó és Babócára, mert ez enyhén szólva nem gyerekeknek való, de nem is ezért mesélem, hanem hogy érthetetlen, hogy mennyire népszerű volt, és hogy hogy szerettem én is. Pedig ennyi öncélú kúrást, kegyetlenkedést, kínzást, gyilkolást - ezt ki nézi, és miért? Nem tudom, hogy azért, mert megvisel, hogy amúgy is tele van a világ gyűlölködéssel, instant ítélkezéssel és gonoszkodással, vagy miért nem bírom ezt most, de tényleg, nagyon gáz. Jelenlegi kedvenc videómon (majd ha megtalálom, linkelem) az utcán random idős embereknek dicsérik meg a ruháját, a haját, a mosolyát, és mindenkinek egyből fülig szalad a szája. Alternatívaként szívesen nézem még nehéz sorsú, végül családba fogadott kiskutyák sikertörténeteit. Ja és nagyon várom a Godzilla vs. Kong című filmet, mivel számomra is érthetetlen vonzalmat érzek a nagy méretű képzeletbeli, vagy már kihalt lények iránt (I ❤️ Jurassic Park).


15 megjegyzés:

  1. Én is láttam azt a videót! Imádnivaló!

    VálaszTörlés
  2. Általában nem vonzanak a nagyon népszerű sorozatok és filmek, így a Trónok harca is sokáig kimaradt. Az első (és utolsó) élményem az volt vele, ahol valami gonosz hátulról hasbaszúr egy terhes nőt - na, ott én be is fejeztem. Tényleg kinek jó ez és miért?
    Amit viszont nagyon szeretek, az éneklős/zenélős flashmobok. Jó sok van belőlül youtube-on. Hihetetlen, hogy néhány éve milyen tömegek jöttek össze áruházakban, tömegközlekedésen, maszk nélkül, és fogalmuk se volt róla, hogy lesz idő, amikor egy ilyen jelenség egyet jelent az életveszéllyel. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, azok olyan katartikusak! Kedvenceim az összes olyan, ahol az Örömódát éneklik, hatalmas tömegben... Végtelenségig tudom nézni és énekelni és meghatódni. (Annyira hiányzik a kórus :(((((( )

      Törlés
  3. Miután a gyerekeim megszülettek, sokkal érzékenyebb lettem. Nem bírok olyan filmet nézni, amelyikben gyerekek szenvednek (pl. holokauszt, betegségek feldolgozásárol szóló filmek).

    VálaszTörlés
  4. Sose bírtam nézni, amikor vki szenved vagy vkit bántanak vagy fél , így se horror , se thriller. Egyszerűen nem értem, miért jó mást önként nézni, miközben szenved. De mióta anya vagyok, pláne.

    VálaszTörlés
  5. Ez szerintem részben hormonalis😀! A szüléseim után, pláne amíg szoptattam, képtelen voltam erőszakos filmet nézni vagy akár olvasni. Egyszerűen fizikálisan rosszul lettem tőle. És egy csomó barátnőm számolt be hasonlóról

    VálaszTörlés
  6. Szerintem ez részben hormonalis😀! Sokunk tapasztalta, hogy szülés után (pláne amíg szoptat) egyszerűen nem bírja elviselni az erőszakot

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem már 5 és 2 és fél évesek a gyerekek, nincs szoptatás, mégsem megy. De nem is baj.

      Törlés
  7. Szerintem ez részben hormonalis😀! Sokunk tapasztalta, hogy szülés után (pláne amíg szoptat) egyszerűen nem bírja elviselni az erőszakot

    VálaszTörlés
  8. A Trónok harcát egy olyan epizódnál hagytam abba, amikor valakit kínoztak. Nem bírtam sose az ilyesmit nézni, amikor valaki megalázó helyzetbe kerül, fájdalmat okoznak neki, stb. Kíváncsi vagyok, a Handmaid új évada milyen lesz ebből a szempontból, ott is azért elég számosan voltak pillanatok, amikor elfordítottam a fejem... pedig akkor még hol volt a babám/szoptatás...

    VálaszTörlés
  9. Én se bírom az ilyen durva filmeket. Ami furcsa, hogy gyerekkoromban állandóan horrorfilmeket néztünk a nővéremmel, de így kb az összeset láttuk. És valahogy 20-22 éves korom körül kezdett el az lenni, hogy nem akartam már egyet se nézni, elborzasztott, féltem is rajtuk, a Hívatlanok volt az utolsó film, aminél betelt a pohár. Azóta nem néztem egyet sem, és semmi olyan filmet nem nagyon bírok, amiben kegyetlenség van. Múltkor néztünk egy háborús filmet és ment benne a harci jelent (II. világháború), az is annyira szörnyű volt, hogy nem is néztem oda.

    VálaszTörlés
  10. A férjem elkezdte anno nézni, de abbahagyta az öncélú eröszak miatt. Persze, lehet, hogy nála is hormonális :)
    Próbálkoztam én is cicakutyás videókkal, mert ajánlották, de rám nem hatnak, de a flashmobok nézése szuper ötlet, nagyon köszi, azok olyan lélekemelöek. Várom a dicsérös videó linkjét is, biztos jót tenne.

    VálaszTörlés
  11. Had fókuszáljak a bejegyzés végére: Godzilla vs Kong!!! <3 <3 <3

    VálaszTörlés
  12. az éneklős flash mobok közül ez az egyik kedvencem <3 https://www.youtube.com/watch?v=b055cHvLgtk sokáig ez volt az altatódal nálunk (nem én énekeltem, csak hallgattuk )

    VálaszTörlés
  13. +1 a trónok harca-véleményekhez. Szerintem katasztrófa.
    Én sem bírok mostanában Ghibli meséknél vadabb tartalmakat nézni. (és én még csak nem is szoptatok:)

    VálaszTörlés