2022. december 4., vasárnap

citrom

Tegnap ruhabörzét tartottunk a Dunakanyarban élő barátnőimmel, csatlakozott hozzánk két külsős lány is, és szerintem nagyon jó volt így. Majdnem mindenkinek van már gyereke, volt két kislány meg egy kisfiú, mindhárman Dani-korúak kb, meg volt egy picike baba is, úgyhogy végül gyerekbarátra szerveztük az eseményt Phoebe-nél. Ő sütött lekváros-hájas sütiket, én meg vittem egy quiche-t. Jó volt, hogy a gyerekek tudtak játszani, mi meg addig bontottuk a bálákat. Én csak tél-tematikájú darabokat vittem, mert engem pl ilyenkor nem bírnak lázba hozni a nyári darabok, de ezzel a többiek nem így voltak, lelkesen próbálgatták a pántos kánikularuhákat. Komolyan össze kellett szorítanom a fogam, hogy el bírjam engedni a gyönyörű, minőségi ruháimat, a csodaszép kötött pulcsikat, amik egy picit mindig szúrtak, a kabátot, ami sosem volt rajtam, a nadrágot, ami túl bő, a kapucnis, bebújós dzsekit, amihez van hasonlóm csak Carhartt, és ezért mindig azt veszem fel, a szupercsinos, kényelmes, zsebes, ibolyaszínű pulcsiruhát, amit sosem hordtam stb, sőt, még egy sosem használt táskát is vittem, meg vadiúj Pupa szemceruzákat, amikkel csak kísérleteztem. De tényleg, minek álljanak a szekrényemben? Én viszont úgy mentem, hogy tutira nem hozok el semmit, de végül persze nem így lett, hoztam két pulcsit, egy nagyon színes, kimonó-szerű felsőt, amit farmer fölé képzeltem el, meg egy ruhát, ami nagyon jól állt. Mondjuk azonnal bűntudatom volt, hogy ruhákat szerzek ahelyett, hogy megszabadulnék tőlük, nem volt jó érzés.

Ma meg nagyon otthonos-hangulatom volt reggel, itthon voltunk mindhárman, a fiúk játszottak, és nekem a vasárnapi ebéd az Jamie Oliver, úgyhogy sütöttem egy sült csirkét. Még egyszer egy műsorában láttam, hogy hogy csinálja, a mellével lefelé fordított csirke bőre alá sok vajat és darabokra vágott fokhagymát dugdos, a hasába pedig egy megszurkált egész citromot. A második félidőben locsolgatni kell a lefolyt szafttal. Alá raktam zöldségeket meg egy almát, abból gravy lett: a végén letakarod és elrakod pihentetni a csirkét, kikanalazod a zsír 90%-át, a sült zöldségeket összekevered egy kanál liszttel, kap egy pohár vörösbort (vagy fehéret) és egy fél liter levesalapot, botmixeled, összeforralod és kész. Én kicsi vajjal párolt, narancsos, rozmaringos sárga és fehérrépát csináltam mellé. 

1 megjegyzés:

  1. Apropó Carhartt. Budapesten az Andrássy úti Mountex üzletben árulnak Carhartt ruhákat (meg van Patagonia is). Arra nem emlékszem, hogy női ruhák is vannak-e. De hátha a férjednek is hasznos lehet ez az információ.

    VálaszTörlés