2023. január 2., hétfő

helyzetjelentés

Ahogy elmúlt a karácsony és letudtuk a vendégeskedéseket, kiderült, hogy mindketten teljesen kimerültünk és lemerültünk, nem bírjuk kipihenni magunkat, és egyfolytában olyan, mintha agyonvertek volna minket. Én egy ponton annyira rosszul éreztem magam, hogy azt hittem, beteg leszek, de aztán nem lettem, azóta már jobb egyébként. 28-án még voltunk vacsizni Barni öccsééknél, kaptam a szülinapomra madártej tortát a Daubnerből (ők nagyon közel laknak hozzá), és végleg eldöntöttük Barnival, hogy az a kedvenc tortánk. Tényleg, mesés, egészen kicsit is lehet belőle venni és mindig van készleten, szóval rendelni sem kell - ha van alkalom, nagyon ajánlom. 

29-én (asszem) tudtunk kicsit pihenni, játszóterezni, aztán 30-án megint program volt: én osztálytalálkozóra mentem a Terezába (mexikói hely, és a borok is nagyon finomak), utána meg a jazz&bass-re mentünk Barnival, mint minden évben (kivéve, mikor nem rendezik meg a Covid miatt). Az osztálytalálka nagyon jó volt, kb 10-en voltunk, rengeteget nevettünk. Ennyi idő után is egészen közeli barátaimként tekintek erre a társaságra, akikkel tényleg kíváncsiak vagyunk egymásra, és szinte bármit meg tudunk osztani, jót és rosszat is. A végére Barni is becsatlakozott, már ő is ismeri és bírja őket. Aztán átcsattogtunk a Toldiba, ahol kb 100 méteres sor állt, mint a filmekben, de szerencsére nem kellett kiállnunk, mert a barátaink szervezték és volt félrerakva jegyünk. Sajnos az iszonytató tömeget és a sorban állást mindenért nem kompenzálta az sem, hogy nagyon-nagyon jó volt a zene és sok ismerőssel találkoztunk, meg reggel 10-re menni kellett Daniért, így fél 2 körül taxiba ültünk és hazajöttünk. Nekem nagyon jólesett kicsit szociális életet élni meg iszogatni, de öregek vagyunk már, na. 

Én azért megfogadtam, hogy többet kell kimozdulnunk kettesben meg barátokkal, színházba, koncertekre, hogy ne az legyen, hogy három havonta elmegyünk valahova, és azt kb traumatikus élményként éljük meg, hanem szoktatni kell a kis szervezetünket ahhoz, hogy nem a világ vége, ha az ember nem alszik este 10-kor, ne adj isten nincs otthon olyankor még.

Azt talán még nem meséltem, hogy mi egy 4 lakásos társasházban lakunk, és annyira cuki mindenki, hogy az előző lakó, akitől a lakást vettük, nyáron szervezett egy összejövetelt, hogy mindenki megismerhessen minket (meg persze mi is őket). Na, és talán két hete lakunk itt, de Dani már mindhárom lakásba bejárós (és vele együtt nyilván én is), a szemben lévő család előhalászta a padlásról a már nem itt lakó gyerekeik kisautó-gyűjteményét a kedvéért, és egyedül jár hozzájuk autózni, az alattunk lakó idős házaspárnál már kétszer volt úgy (kb fél órákat), hogy én nem voltam ott, a lent lakó macskás néni pedig ma két órán keresztül legeltette őt a napsütéses, 10 fokos kertben, mindkettőjük legnagyobb megelégedésére. Én nem tudom, hogy lehetünk ennyire mázlisták, és nyilván mi is kedvesek vagyunk, már mindenki volt nálunk és tartottunk nekik egy kis közös eszemiszomot pár nappal azután, hogy beköltöztünk, és az egyik nénit is istápoltam ár, mikor rosszulérzte magát, és volt rá esély, hogy be kell vinni az ügyeletre. Ma este is voltunk pont náluk koccintani Danival együtt, szóval nagyon úgy tűnik, hogy nem egymás mellett, hanem inkább együtt élés lesz a többi lakóval, ami nekünk kisgyerekesként hatalmas segítség.

Egyébként az előző lakók is eljöttek és megnézték a lakást tegnap, nagyon jó érzés volt, hogy nagyon tetszett nekik, de őszintén szólva nem tudom, hogy hogy bírták ki sírás nélkül - ők 15 évig laktak itt, imádták, és a nő nagyon nem akart elköltözni, de a pasi úgy érezte, hogy ez kb az utolsó pillanat arra, hogy elkezdjen építkezni (tavaszra várható, hogy befejezik a házikójukat). Nagyon hálásak vagyunk nekik, hogy eladták nekünk a lakást, kivételesen jó a kapcsolatunk, és ez szerintem így is marad.. 

Aminek még nagyon örülök, hogy a mellettünk lévő házban lakik két kutya, és lehet nekik kajamaradékokat vinni. Gyűlölök kaját kidobni, de időről időre azért előfordul, hogy marad ez-az - nagyon jó érzés, hogy végre az is jó helyre kerül majd. 




12 megjegyzés:

  1. Fantasztikus! 🧡
    Nagyon boldog új évet nektek!

    VálaszTörlés
  2. Válaszok
    1. Köszi! Utóbb jutott csak eszembe, hogy és egyébként az infrastruktúra milyen nálatok? Bölcsi, ovi, orvosi rendelő, Bp-re közlekedés, legközelebbi nagybevásárlási lehetőség, stb? Könnyen elérhető minden?

      Törlés
    2. nagyon jó ilyen szempontból, minden van tényleg, még csomagolásmentes bolt, francia pékség (Á table) és szusizó is:). nagyon szépen meglovagolták a vállalkozók azt, hogy van fizetőképes kereslet, és szerintem bőven fejlődik még a falu (egyébként költözés szempontjából létszámstop van, új építési engedélyt már nem adnak kis, megtelt a falu). Ovik, sulik is vannak, még montessori és waldorf is. Van orvosi rendelő is, szépségszalon több is, gyógyszertár, edzőtermek, jógastúdió, posta stb. Kb egy éve épült egy nagy, szép élelmiszerbolt kb 10 perc sétára tőlünk, amit én luxi ABC-nek hívok, mert tényleg, minden van, csodás a választék, (CBA amúgy). Nekem mondjuk hiányzik egy lidl, de 10 perc autóútra, Hűvösvölgyben van az is, 15 percre pedig auchan, lidl stb.

      Törlés
  3. Szia, BÚÉK Nektek, tök jókat írsz a hát hangulatáról, klassz lehet.
    Ilyen bulizós éjszaka után hogy juttok haza? Gondolom a taxi horror ár. Ha nem haragszol, megkérdezhetem, hogy milyen a lakás beosztása? Tehát az, hogy lakás, de ráadásul két szintes, ezt hogy lehet elképzelni? Kertkapcsolatos?
    Mennyi kérdés, nagyon jó lehet ott lakni...
    Dani cuki nagyon!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most taxival mentünk haza, nyilván nem lesz rendszeres, de szerintem néha belefér, olyan, mint egy külső kerület, Vácra sokkal nehezebb volt megoldani a hazajutást, itt legalább van ilyen opció, éjfélig pedig tömegközlekedés is.

      Lakás, de belső kétszintes, fent vannak a hálók. Nem kertkapcsolatos, de nagyon jól használható a kert, szeretjük:). Buék neked is!

      Törlés
  4. Uhh, de jól hangzik ez a szomszédolás, mázlisták vagytok, meg persze ehhez az is kell, hogy ti is cukik vagytok, szóval nem csak szerencse kérdése.
    Egyszer ettem a Daubnerben málnás madártej tortát, tényleg isteni, azóta is sokszor rákívanok, csak olyan messze van nekünk.. ami lehet,h nem is baj😅

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem az mázli, hogy akkora sor áll mindig a Daubnerben, hogy az embernek nem jut eszébe csak úgy beugrani egy sütiért, pedig mi minden nap előtte járunk el:).

      Törlés
  5. Gratulálok az új lakáshoz és a szomszédokhoz, bár én is azt hittem, kertes házba költöztök. De pont rólad nem gondoltam volna, hogy ezt a sötét barna konyhát választod!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük! Nem, főleg lakásokat néztünk végig.

      Én nem látom sötétnek, inkább melegbarna, erezett, gyönyörű fának, de nem véletlenül választottunk hozzá világos követ és világos, színes csempét. Megvolt ám a sztorija, hogy miért pont ez lett, nekem azért sokminden tetszik, de long story short, olyat akartam, ami időtálló, nem unjuk meg, nem tudom, 3 év után, hanem 10 év múlva is szerelem mindannyiunknak, és láttunk egy ehhez hasonló, csak erezett fa-színes csempe konyhát egy eladó lakásban, aminél konkrétan pillangók voltak a gyomromban, mikor utána bármikor eszembe jutott, az volt az inspiráció, ott tudtam, hogy ha valaha lesz saját konyhám, akkor ilyet szeretnék. Ízlések és pofonok, én imádom.

      Törlés