2013. december 26., csütörtök

Girls

Ma befejeztem a Homeland 3. évadát, elkezdtem gondolkodni most mit nézzek, és rájöttem, hogy bár ajánlottam már, de idáig nem hangsúlyoztam eléggé nektek, hogy a világ legjobb csajos sorozata nem a SATC*, nem a Gossip Girl, és nem is a New Girl, hanem a Girls

Azt kell róla tudni, hogy New Yorkban játszódik, a főszereplő lány egy teljesen hétköznap kinézetű, ám magát 100%-ig elfogadó (ez nagyon fontos), őrült író csaj, aki tökéletesen szerencsétlen, sosincs pénze, mindig munkát/albérletet keres, a leglúzerebb pasikkal jön össze, mindig a legrosszabb mondatokat mondja ki a legrosszabb pillanatokban, ellenben fenomenális humorral rendelkezik,  a barátai pedig egy teljesen dilis társaság. Persze van szex is, pasik, barátság, kalandok, család, zene, bulik, meg minden ami kell. 

A sztori megszokottól teljesen eltérően érint olyan témákat, mint a nők testképe (a főszereplő lány, Hanna Horvath, akit a kinézete és a dolgai, na meg a neve miatt én végig magyar származásúnak gondoltam, nagyon messze áll a mai nőideáltól, de ez őt a legkisebb mértékben sem zavarja), abortusz, barátság, kapcsolatok, alkohol, kábítószer, szex. A szereplőkkel olyan dolgok történnek, olyan ruhákat vesznek fel, és olyan elcseszett döntéseket hoznak, hogy fogod a fejed a TV előtt, hogy úúúristen, ezt ne, de közben meg hasonló dolgok mindannyiunkkal megtörténtek már, és a ruháink, meg a döntéseink is pont ugyanennyire megkérdőjelezhetőek. 


És olyan sorozat, hogy két részen keresztül csak nézel, hogy WTF???, aztán totálisan rákattansz, majd rádöbbensz, hogy jaaaaaa, mások sem tökéletesek?, véget ér a 2. évad, és zokogógörcsöt kapsz. Na jó, nem, de tényleg nagyon szórakoztató, örülök hogy januártól megint adják (januártól megint adják!!!). 

És fontos tudni, hogy a sorozat írója a főszereplőt (aki a legnagyobb karakter evör) játszó színésznő, Lena Dunham, aki nagyon tehetséges, és akinek ma bekövettem az Instagram feedjét, és annyira jó arc, hogy mostantól ő a példaképem.

Tegye fel a kezét, aki még nem látta**! HBO-s sorozat, úgyhogy magyarul is megtekinthető (bár a zseniális humora miatt angolul az igazi, órákig tudnék Girls idézeteket olvasgatni), tessék nézni.  A kedvemért.

Lena ennyire rocksztár.

*Na jó, a SATC-nél lehet hogy nem jobb. Mondjuk úgy, hogy nagyon más.
**Annalight, Lenszirom, Gyömbi, Bögre, nektek kötelező. 

21 megjegyzés:

  1. Hülyén fog hangzani, pasi létemre szeretem a Girlst. :) (Van még pár sorozat amit nézek és férfi társaim megköveznének értük.)

    A főszereplő csaj neve nem jut eszembe, én őt kedvelem, (Talán azért mert hasonlít rám és könnyen tudok vele azonosulni.. szerencsétlen, sosincs pénze, mindig munkát/albérletet keres, a leglúzerebb pasikkal jön össze, mindig a legrosszabb mondatokat mondja ki a legrosszabb pillanatokban, ellenben fenomenális humorral rendelkezik, a barátai pedig egy teljesen dilis társaság. )
    Meg ribanc barátnőjét.. aki fűvel fával bokorral.. az volt a kedvenc részem, amikor azt hiszi terhes és még se és lefekszik egy csávóval válaszul a karmának. Meg még a "szűzlány", őt valamiért kedvelem.

    (Nevekkel bajban vagyok, látszik.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 3 főszereplőből felsoroltál 3-at, hogy a kedvenceid. :) Tényleg nagyon szépen ki vannak dolgozva a karakterek. Amúgy, Hanna, róla írtam is, Jessa és Shosanna. Nekem is Hanna a kedvencem, de van egy barátnőm, aki Shosanna szövegéért van teljesen oda, és van aki Jessát szereti. Jaaaa és Adam<3, ő nagyon hasonlít egy volt nagy szerelmemre!

      Törlés
    2. Mindet szeretem, csak kicsit kevésbé így felsorolva. Csak a késői óra idő miatt, már nem igazán tudom helyre tenni a gondolataim. (kösz, tudom össze-vissza írok.)

      Szeretem mindegyiküket valamiért (így, hogy tudom már a nevüket.. eszembe juttattad így könnyebb már.) Hanna az egyénisége miatt, hasonló balfasz vagyok én is, csak férfiban. Sose tudom eltalálni mikor fogjam be a szám. Jessa a spontán cselekvése miatt, a szexualitás, stb.. volt ilyen barátnőm. shossanna, meg úgy nem tudom valamiért kedves nőnek tűnik, csak valahogy nincs a karakternek egyénisége az első évadban, a másodikban miután bepasizik szimpatikusabb. - A negyedik csaj, akinek a nevére sose fogok rájönni, ő egy prűd picsa, őt a halálba kívánom, igaz a szex jelenetei tetszettek. - Adamet ki nem állhatom, valahogy se hogy se tudom megkedvelni.

      Ez most így felhozott memóriában teljesen a 3.évadhoz, hetiben néztem a második évadot, azóta meg már eltelt egy év, jó, hogy nem emlékszem már.. basszus el telt egy év. :O

      Köszönöm, az emlékeztetőt. :)

      Törlés
  2. én ebből láttam 2-3 részt anno, de nem értem, miért nem többet!

    VálaszTörlés
  3. Pedig pont ott jött volna az áttörés!:)

    VálaszTörlés
  4. Iliiii! A Girls-t én is szeretem. Ott találtam ezt a remek kis zenét egy remek kis "WTF" jelenetben (azóta már 753-szor meghallgattam):
    http://www.youtube.com/watch?v=Y2b7FyaynC0

    Adam engem is emlékeztet, úgyhogy oda is voltam érte, bármilyen izé..

    VálaszTörlés
  5. Már keresem is! (De nem találom.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt angolul tudod nézni.
      http://www.couchtuner.eu/watch-girls-online/

      Törlés
  6. úúú,már töltöm is, az alapján, amit leírtál, egyből kedvet kaptam

    VálaszTörlés
  7. Én is, én is, meg a plakát alapján is! Még nem töltöm, mert január elejéig nem lesz rá időm, de ráfüggök utána, és köszi az ajánlást, már úgy szerettem volna, ha valaki ajánl valami jó sorozatot nekem, amihez kedvem is van! :)

    VálaszTörlés
  8. Na ha hazáértem, én is letöltöm. :)

    VálaszTörlés
  9. Ahh, én egyszer elkezdtem, asszem kb. 2 vagy 3 részt láthattam, és pontosan ahogy írod, megvolt a WTF feeling :D Aztán nem néztem tovább.. De lehet most fogok tölteni, mert kedvet csináltál és úgysincs sok jó most. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosan lesz, akinek nem jön be, mert hát eléggé szókimondó, és ahogy a szexet megközelítik, az is hát, jócskán... rendhagyó, engem is sokkolt az elején. :) Mindez - with explicit images.

      Nekem nagyon bejön, hogy nem tesznek úgy, mintha az élet rózsaszín szárnyas csillámpónik simogatásából állna (lásd Gossip Girl, persze azt is szeretjük valamiért), hanem tolják az arcunkba, ahogy van.

      A lényeg, hogy amennyire ki voltam akadva az első részek után, pont annyira imádtam később. A második évadot már faltam.

      Törlés
    2. Na, most elkezdtem nézni megint, de basszus az első évadhoz csak 4 felirat van.. Fakk.

      Törlés
  10. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csilla, a homelandes hozzászólásod akkora spoiler, hogy ne haragudj, de muszáj törölnöm. :) Hátha idetéved olyan, aki még nem látta. Én a Homelandtől sosem voltam annyira elájulva, illetve az első évad izgi volt, de azóta nekem ilyen egynek elmegy, szóval meglehetősen közömbös voltam a végével (nem úgy mint a Dexternél).

      Törlés
    2. jajj, bocsánat :/ amúgy én követem fb-n a homeland oldalát, és onnan tudtam meg, h mi történik, mielőtt még megnéztem volna...
      a Dexterből a 4. résznél tartok, eddig nagyon tetszik ez az évad, szerencsére eddig sikerült elkerülnöm minden spoilert, így fogalmam sincs, h mi a vége..még bármi lehet :)

      Törlés